Як готувати імбирні пряники

Кумедний Імбирний чоловічок, знайомий з дитинства персонаж англійських і німецьких казок, – ще один символ зимових свят. Дістати з ящика висікання для печива, напекти пряників, зробити з них прикраси на ялинку, скласти будиночок, щедро прикрасивши його глазур’ю, або навіть цілий різдвяний сюжет – відмінний привід об’єднати одним спільною справою всіх домочадців.

Знаємо, вам вже не терпиться приступити до випічки! Але перш, ніж почати створювати імбирну казку, радимо спершу ознайомитися з деякими Кулінарними хитрощами, щоб і процес йшов легше, і прянички вдалися на славу.

Тонкощі приготування імбирних пряників

· За великим рахунком т Есто для імбирних пряників можете брати будь-пісочне по своєму перевіреному рецепту. Мелений імбир додавайте при замісі з розрахунку від 1 до 1,5 ч. л. прянощі на 1 кг тіста. Тертого свіжого кореня знадобиться в 2 рази більше.

· Смак імбиру відмінно доповнюють кардамон, кориця, гвоздика, мускатний горіх, а також Мед і цедра цитрусових. Всі сухі прянощі краще змішувати спочатку з маслом: аромат буде більш насиченим і не випарується ще до початку випічки.

· Радимо тісто для пряників замісити за день до випічки. Приготувавши, загорніть його в плівку і відправте в холодильник (не в морозилку).

· Не використовуйте рослинне масло і маргарин, беріть виключно натуральні молочні жири: вершкове масло, сметану, вершки.

· Не місіть тісто занадто довго. Від тепла рук масло почне танути, частина його вбереться в шкіру, частина – в дерев’яну дошку. В результаті вироби вийдуть занадто розсипчастими і ламкими.

· Якщо при всіх стараннях тісто так і не стало еластичним, додайте один Яєчний жовток. Вода, звичайно, також підвищує пластичність маси, але ось смак випічки через неї може постраждати.

· Якщо плануєте вирізати великі або складні елементи і не хочете, щоб фігурки деформувалися, розкачайте тісто на посипаній борошном дошці, потім за допомогою качалки перенесіть на застелений пергаментом деко. А вже на ньому вирізуйте пряники.

· Важливо не пересушити пряники. Орієнтуйтеся на вигляд: вироби злегка піднялися, краю подрумянились, а поверхня трохи потемніла? Діставайте деко.

· Якщо сумніваєтеся щодо свіжості і безпеки курячих яєць для приготування білкової глазурі, беріть перепелині (замість 1 курячого 4 перепелиних).

· До прикраси приступайте лише після того, як вироби повністю охололи. Якщо напекли багато пряників заздалегідь і прикрашати їх збираєтеся лише через кілька днів, повністю остиглі вироби загорніть в пергамент, а потім в плівку, після чого приберіть в прохолодне місце на зберігання.

Коли берешся за приготування імбирних пряників, найскладніше – це потім всю цю красу є. Але, намилувавшись, можна і поласувати! З м’ятним чаєм або гарячим шоколадом – неймовірно смачно.

Бажаємо, щоб у вас все вийшло! Чекаємо фото ваших пряникових шедеврів в коментарях.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.