Як готувати аджику

Справжня Класична аджика – це найпотужніша річ! Приправа, що готується шляхом перетирання солі зі спеціями і прянощами, знайшла скажену популярність. Географія страви дуже широка, різних народи мають своє уявлення про аджике, тому і обріс традиційний рецепт всілякими варіаціями і доповненнями.

Поширені зараз Рецепти аджики включають основу з овочевого або фруктового пюре, а також спеції, прянощі, зелень і навіть горіхи… Та що там казати, «З Смаком» закликає скоріше почати готувати цю дивовижну заправку!

Рецепти аджики

Зелена аджика

  • 3 кг гострого зеленого перцю
  • 200 г часнику
  • 30 мл оцту 9%
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 2 Пуч. кінзи
  • 2 Пуч. петрушки
  • 1 Пуч. кропу
  • Сіль за смаком

· Підготуйте інгредієнти. У вимитого перцю видаліть насіння і плодоніжки. Часник очистіть. Всю зелень вимийте і дрібно наріжте.

· Перець разом з часником подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку, додайте коріандр і перебити ще раз. Змішайте з зеленню, сіллю і оцтом. Розкладіть по сухим стерилізованих банках, закатати. Зберігайте заготовку в холодильнику.

Аджика з слив

  • 2 кг слив
  • 200 г часнику
  • 200 г цукру
  • 4 пекучих червоних перцю
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. солі

· Зливи вимийте, видаліть кісточки. Попустить через м’ясорубку (подрібніть в блендері) разом з часником і пекучим перцем. Додайте цукор, сіль і томатну пасту. Перемішайте масу, перелийте в емальовану каструлю, яку потім поставте на вогонь.

· Варіть пюре після закипання протягом 20 хвилин, не забуваючи помішувати. Розлийте аджику по стерилізованих банках, закатати, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.

Аджика апетитна

  • 1 кг помідорів
  • 1 кг перцю
  • 1 скл. часнику
  • 1 скл. оцет столовий 9%
  • 2 ст. л. солі
  • 4 ч. л. цукру
  • 5 пекучих перців чилі

· Подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку вимиті помідори, обидва види перцю, очищений часник.

· Влийте оцет, додайте сіль, цукор, перемішайте. Залиште настоюватися на 3-4 години, потім розкладіть по сухим стерилізованих банках і закатати. Зберігайте заготовку в холодильнику.

Аджика з волоських горіхів

  • 1 ст. волоських горіхів
  • 1 Пуч. кінзи
  • 2 гострих перцю чилі
  • 10 зуб. часнику
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі

· Всі інгредієнти помістіть в чашу блендера і подрібніть.

· Перекладіть масу в герметично закривається ємність і відправте в холодильник.

Приготуйте аджику в різних варіантах, баночка зі смачною заготівлею завжди стане в нагоді на кухні! Універсальний соус доповнить шашлик, збагатить страви з курки, послужить заправкою до пельменів, мантам, чебуреками. Всі рецепти прості, а результат виходить дивовижним.

Якщо стаття вам сподобалася, поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.