Як фарширувати перець

Що ми знаємо про Фаршированому перці? Характерне для молдавської, румунської, болгарської, а також азербайджанської, пізніше української та російської кухні блюдо. Згідно з традиційним способом приготування великі, стиглі овочі начиняються сумішшю з рубленого (перемеленого) м’яса з рисом, заливаються пюре з помідорів і гасяться до готовності. Смакота!

І правда, дивлячись на очищений від насіння Болгарський перець, руки зрізу починають свербіти його нафарширувати. Здається, він буквально створений для цього! Завдяки широкій географії поширення страви, виникло багато варіантів його приготування. «З Смаком» ділиться тим, як зробити фаршировані перці абсолютно особливими і представляє 5 різних варіантів начинки.

Чим фарширувати перець

Фарширований перець з рибою

  • 7 болгарських перців середнього розміру
  • 1 ст. відвареного рису
  • 0,2 ч. л. меленої куркуми
  • 200 г рибного філе
  • 1 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • Сіль, перець за смаком
  • Кріп за смаком
  • 200 мл води

· Варений рис змішайте з дрібно посічений рибним філе. Додайте куркуму, сіль, перець за смаком. Додайте сметану, подрібнений кріп і перемішайте.

· У перців зріжте верхівки, вийміть насіння і нафаршируйте підготовленої сумішшю.

· Викладіть перці вертикально в товстостінну каструлю. У воді розчиніть томатну пасту, дрібку солі і вилийте до перцям. Гасіть після закипання на повільному вогні протягом 25-30 хвилин

.

Фарширований перець з гречкою і грибами

  • 2 скл. вареної гречки
  • 5 середніх солодких перців
  • 300 г печериць
  • 2 цибулини
  • 100 мл вершків середньої жирності
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • Сіль, перець, подрібнена зелень за смаком

· Печериці обшпарте і наріжте. Лук наріжте і підсмажте на олії, додайте підготовлені гриби, готуйте 3-5 хвилин. Влийте вершки, тушкуйте ще кілька хвилин. Додайте гірчицю, сіль, перець, зелень. Соедініте піджарку з гречаною кашею, перемішайте.

· Перці розріжте навпіл уздовж, вийміть насіння. Наповніть човники начинкою. На дно форми для запікання налийте трохи води, викладіть перці. Готуйте перці в духовці протягом 40 хвилин при температурі 40 градусів. Подавайте зі сметаною.

Перець, фарширований по-італійськи

  • 4 великих перцю
  • 3 помідори
  • 2 шматочки білого хліба
  • 1 яйце
  • 50 г тертого пармезану
  • 0,5 ст. л. каперсів
  • 2-3 гілочки базиліка
  • Сіль, перець, оливкова олія за смаком

· Розріжте перці уздовж навпіл, видаліть серцевину. У помідорів зніміть шкірку, попередньо зробивши хрестоподібні надрізи і зануривши в окріп. Після цього помідори пюріруйте.

· Хліб наріжте кубиками, залийте невеликою кількістю холодної води, після розмокання злегка відіжміть. Додайте до хлібній масі, каперси, помідори, базилік, пармезан, посоліть, поперчіть за смаком, вбийте яйце.

· Отриманою масою наповніть перці і викладіть їх в блюдо для запікання. Готуйте 30-40 хвилин при 180 градусах до зарум’янювання.

Фарширований перець зі спагеті і шинкою

  • 6 болгарських перців
  • 200 г спагетті
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 100 г шинки
  • 2 червоні цибулини
  • 2 ст. л. консервованого горошку
  • 2 ст. л. червоного винного оцту
  • Орегано, сіль, перець мелений за смаком

· Приготуйте спагетті до кондиції аль денте. Шинку наріжте тонкою соломкою і викладіть на розігріту сковороду. Туди ж відправте зелений горошок, подрібнену цибулю і обсмажте до готовності лука. Додайте оцет, тушкуйте хвилину, потім викладіть в сковороду спагетті.

· Перці очистіть від насіння, натріть зсередини сіллю і перцем, наповніть підготовленої начинкою. Викладіть перці вертикально і щільно один до одного в глибоку форму. Запікайте 30-40 хвилин при температурі 175 градусів.

Фарширований перець з картоплею і сиром

  • 4 перцю
  • 1 цибулина
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 8 картоплин середнього розміру
  • 2-4 гілочки петрушки
  • 0,5 скл. курячого бульйону
  • 0,75 скл. молока
  • 1 ч. л. паприки
  • 2-4 пера зеленої цибулі
  • 50 г тертого сиру
  • 50 г моцарели
  • Сіль, перець за смаком

· Перці розрізати вздовж навпіл і бланшувати в киплячій підсоленій воді протягом 3-5 хвилин.

· На розігрітій олії спассеруйте нарізаний дрібно цибулю, додайте до нього часник. Додайте в сковороду картопля, нарізаний дрібними кубиками, влийте бульйон, молоко, додайте гілочки петрушки. Гасіть 15-20 хвилин.

· Додайте до картофклю паприку, нарізану зелену цибулю, тертий твердий сир. Наповніть масою перці, посипте тертою моцарелою, запечіть протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Щоб готову страву (незалежно від обраної начинки) виглядало ще яскравіше і нарядно, вибирайте болгарські перці різних кольорів. А експерименти з несподіваними добавками наповнять блюдо незвичайними нотками смаку і аромату.

Готуйте з нами і не забувайте ділитися рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.