Хрусткий картопля

Немає нічого складного в тому, щоб Посмажити картоплю. Адже ви так думаєте, чи не так? Насправді ж це справжнє мистецтво, яке під силу лише небагатьом. Чи то їм відомі секрети, то чи так підказує досвід, то чи просто щастить. Шкідливий чи ні, але це блюдо часто з’являється на столі. І, щоб отримати від трапези максимальне задоволення, потрібно навчитися смажити картоплю правильно.

Є кілька основних правил. Перечитавши їх, багато хто бачить свої головні помилки і розуміють, наскільки все просто. Поки інші в серцях викидають недожаренного або підгорів вечерю прямо в смітник, ви можете навчитися перетворювати звичайний овоч в Найсмачніше блюдо на столі.

Вибирайте менш крохмалисті сорти

Доведено, що смажена картопля менш крохмалистих сортів більш хрусткий. І хоча корочка поджарістая, сам овоч дуже м’який і соковитий. Такий картопля також вибирають для приготування пюре – особливо ніжного і повітряного.

Нарізайте правильно

Існує думка, що чим тонше слайси картоплі, тим кращим він буде після смаження. Але справа в тому, що слайси будуть зовсім не хрусткі: додасте занадто багато масла – вони перетворяться в кашу на сковороді, занадто мало – підгорять. Отже, запам’ятайте або запишіть, якщо нарезаете слайсами, то Їх товщина повинна бути 3-4 мм.

Обдайте окропом

Є вагома причина, чому вже нарізану картоплю варто обдати окропом перед смаженням. Якщо овоч залити окропом і ще трохи проварити (буквально хвилин 5), крохмаль в ньому починає розбухати. Коли овоч потрапляє на сковорідку, молекули крохмалю буквально перетворюються в хрустку скоринку.

Гарненько обсушити

Якщо відправити на сковороду картопля прямо з води, рідина почне поступово випаровуватися. Таким чином ви приготувати не смажений, а картопля на пару. Обсушити слайси або кубики паперовими рушниками, а потім смажте.

Прогрійте сковороду

Поставте сковороду на плиту. Увімкніть вогонь. Почекайте секунд 10-15. Влийте буквально чайну ложку води: якщо сковорідка добре загострилася, вода випарується миттєво. Після додайте олію.

Смажте до скориночки і перевертайте

Помістіть вся картопля в глибоку миску. Додайте сіль і перець. Змішайте. Пересипьте нарізаний овоч на сковорідку. Чекайте, поки слайси стануть підсмажений, а потім переверніть їх.

Якщо на столі є смажену картоплю, і ще так добре смажений, залишається доповнити його легким салатом, соковитим м’ясом і апетитним соусом. Домашній це вечеря або ви в колі друзів, смажену картоплю завжди буде до місця, адже його люблять всі. Поділіться цими підказками з друзями, які теж не мислять і дня без звичного продукту.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.