Хитрощі з фаршем

Кожна господиня хоча б раз на тиждень подає Страви з м’ясним фаршем: котлети, тефтелі, пельмені, запіканки і багато-багато інших. Але часто з їх приготуванням виникають помилки.

Наприклад, курячий фарш виходить сухуватим, яловичий – дуже щільним, а свинячий розвалюється. Щоб такого не сталося, ми поспішаємо поділитися Хитрощами приготування фаршу, якими користуються кухарі в ресторанах.

Як готувати з фаршем

Яловичий фарш

Щоб фарш з яловичини або телятини був Більш пишним, додайте в нього яблуко – на 600 г м’яса досить 1 штуки. Яблуко натріть на тертці, потім змішайте з перекрученої яловичиною. Для м’якості радимо пропускати м’ясо через м’ясорубку двічі.

Часто в яловичий фарш додають додатковий жир, сало або олію. За таким принципом готують котлети для знаменитих американських бургерів. Щоб повторити це блюдо самостійно, візьміть 200 г фаршу, змішайте його з 1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. тваринного жиру (свинячого або баранячого) і 2 ст. л. оливкового масла, посоліть і поперчіть. Гарненько вимісити фарш, насичуючи повітрям і обсмажуйте котлети як зазвичай.

Курячий фарш

Щоб страви з курячим фаршем виходили соковитими, візьміть за звичку додавати в нього томатний сік: 50 мл на 500 г м’яса. Куряче м’ясо дуже ніжне на смак, тому не завадить додати до нього спецій з гостринкою і яскраво вираженою пряністю, наприклад: майоран, каррі, розмарин, чорний або червоний перець.

Свинячий фарш

Свинячий фарш часто розпадається, і доводиться додавати більше яєць. У цій ситуації врятує Картопля: натріть 1 шт. на крупній тертці, потім змішайте з 500 г фаршу.

Змішаний фарш

Змішати два види фаршу – безпрограшний варіант в Приготуванні котлет. Варто пам’ятати, що деякі види м’яса «не дружать» між собою. Наприклад, баранину краще використовувати в чистому вигляді, свинина поєднується з яловичиною, а кролятина виключно з курятиною. Перед цим, перекрутити м’ясо окремо, лише потім змішуйте в загальній мисці.

Рибний фарш

Щоб страви з рибним фаршем вийшли соковитими, додайте в заготовку трохи лимонного соку, розведеного з водою. З таким фаршем вийдуть відмінні парові коле, пельмені і пироги.

Сподіваємося, що ви перевірите ці хитрощі в найближчому пирозі або рум’яних котлетах. А поки не забудьте зберегти корисні поради в закладках!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.