Харчові добавки

Коли ми йдемо в магазин за продуктами, практично завжди звертаємо увагу на склад того, що хочемо придбати. У наш час досить складно здивувати когось написаним на упаковці. Але існують і невеликі Хитрощі, якими користуються працівники харчової промисловості…

Ми хочемо розповісти вам про дивовижні інгредієнтах, які використовують для Повсякденних продуктів харчування. Всі 11 компонентів досить ексклюзивні, але найбільше нашу редакцію вразив № 10.

· Аннато – барвник для сиру

З насіння Тропічного чагарника аннато добувають Натуральний харчовий барвник жовтого або оранжевого кольору. Запах цієї добавки можна порівняти з ароматом мускатного горіха. Барвник використовується в основному для сиру, маргарину і молочних продуктів.

· L-цистеїн (Е920)

Навряд чи хтось із нас міг допустити думку про те, що до складу хліба входить речовина, яку отримують з людського волосся, коров’ячих рогів або ж курячих або качиних пір’я. А це суща правда. Хліб уже давно не роблять виключно з муки і дріжджів, в нього додають безліч Хімічних інгредієнтів.

Один з них – L-цистеїн (Е920), який добувають в лабораторних умовах з дешевого білка – людського волосся. Це відбувається після розчинення їх в кислоті. Найбільше цю добавку виробляють в Китаї або імпортують звідти.

· колаген

Це відомий всім тваринний білок, який використовують для приготування Харчового желатину. Цікаво, що колаген міститься в мармеладі і в морозиві. А для виробництва певних видів морозива використовують ще один цікавий інгредієнт – капріновую кислоту, що входить до складу тваринних жирів.

· ананас

У цьому продукті міститься дивовижний фермент – бромелайн. Завдяки своїй здатності розщеплювати білки він часто використовується у м’ясопереробній промисловості для виробництва Ковбасних і м’ясних виробів.

· риб’ячий клей

Ця речовина добувають з плавальних міхурів деяких порід риб для того, щоб освітлити пиво за рахунок швидкого осадження дріжджів і білкових частинок в бродильном апараті. Крім цього, риб’ячий клей дозволяє пиву збільшити Термін придатності.

· латекс

Так, саме латекс входить до складу Сучасних жуйок. Виробники наполягають на тому, що ця речовина повністю нешкідливе, але лікарі все-таки рекомендують не жувати жуйку довше десяти хвилин.

· розмарин

З давніх часів розмарин використовують у вигляді спеції, але сьогодні для звичної прянощі знайшли зовсім інше застосування. У харчовій промисловості з нього роблять антиоксидант, який додають в продукти з підвищеним вмістом жиру, щоб ті не почали гірчити. До таких продуктів харчування відносяться чіпси, Шоколадні пасти і спреди.

· кошеніль

З самок цих комах добувають речовину для отримання Червоного барвника – карміну. Барвник використовують для виготовлення морозива, мармеладу і глазурі. Вчені стверджують, що цей барвник не шкодить організму, в найгіршому випадку він може викликати у вас алергію.

· кам’яновугільна смола

З неї видобувають барвник, яким фарбують рибу, солодощі та Слабоалкогольні напої. Називається барвник досить романтично «червоний чарівний». Кажуть, що це речовина токсична, але дослідження цього не підтвердили.

· шелак

Багатьом жінкам, які відвідують салони краси, ця назва здасться дуже знайомим. Виявляється, ця Природна смола – продукт життєдіяльності жуків. Його переробляють і використовують, щоб драже, шоколад та інші вкриті глазур’ю десерти блищали.

· Срібло і золото

Харчові добавки, виготовлені з цих Благородних металів, використовуються кондитерами для прикраси своїх шедевральні десертів, але і коштують такі солодощі досить дорого.

Ось які дивовижні інгредієнти можна зустріти в звичних продуктах харчування. Сподіваємося, що ви почерпнули для себе щось нове. Тисніть «Поділитися», щоб ваші друзі теж дізналися про такі цікаві деталі.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.