Насолоджуючись гілкою соковитого винограду, приємно усвідомлювати, що в цей час організм насичується корисними речовинами, вітамінами та антиоксидантами. Шкода тільки, що сезон дозрівання ягоди обмежується влітку й восени…
В інший час виноград з легкістю замінить продукт, який вважається навіть більш корисним, – в’ялений виноград, або родзинки. Солодкі підсушені ягідки додають в десерти і несолодкі страви, а також з них варять відвар, який більш насичений ніж домашній компот.
Відвар з родзинок часто використовують в лікувальних цілях, інколи його прописують навіть немовлятам! У чому ж полягає його користь? Ми розповімо вам, в яких випадках лікарі радять пити цей незвичайний напій.
Користь ізюмного відвару
- У напої міститься велика кількість калію. Мало хто знає, але цей мінерал здатний налагодити роботу кишечника і позбавити від делікатної проблеми з запорами.
- Вітамін В зміцнює нервову систему, заспокоює і нормалізує сон.
- Відвар з родзинок радять вживати для підтримки в нормі діяльності серцево-судинної системи.
- Напоєм, насиченим мікроелеменамі і вітамінами, корисно відпоювати дитину при високій температурі, коли слід вживати велику кількість рідини.
- Ізюмний відвар прописують при анемії для підняття рівня гемоглобіну.
- Високий вміст бору в відварі запобігає розвитку остеопорозу та остеохондрозу, що варто взяти на замітку літнім людям.
Слід пам’ятати, що напій протипоказаний особам з цукровим діабетом, при виразці дванадцятипалої кишки або шлунка.
Як правильно готувати родзинковий відвар
Якщо просто кип’ятити родзинки в каструлі на вогні, вони можуть втратити свої корисні властивості. Відвар слід запарювати в термосі. Візьміть 5 ст. л. ягід і гарненько промийте проточною водою, поставте в термос і залийте літром гарячої води. Через півгодини відвар буде готовий до вживання.
Відвар з родзинок — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:
Сподіваємося, що наша стаття принесе вам користь. Можливо, така інформація необхідна і вашим друзям, не забудьте поділитися новиною з ними!