Рецепти тіста

Пишна, повітряна, красива, як з картинки, випічка мало кого залишає байдужим. Ось тільки результат часто виходить далеким від очікуваного. А все тому, що знайти тлумачний Рецепт тіста досить проблематично.

Редакція «З Смаком» створила для своїх читачів шпаргалку і зібрала 7 базових рецептів тіста, які найчастіше використовуються для приготування домашньої випічки та інших виробів.

Рецепти основних видів тіста

Тісто для піци

  • 170 мл води
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 скл. борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. оливкового масла

· Сухі дріжджі змішайте з просіяного борошном, влийте теплу воду, додайте сіль і замісіть тісто. Якщо потрібно, підсипте борошна і вимішують протягом 10 хвилин.

· Змастіть тісто маслом, помістіть в глибоку миску, накривши плівкою, і відправте в тепле місце підходити на годину. Після цього обомніть, розділіть на 2 частини, скачайте їх в кульки і залиште на присипаної борошном поверхні ще на годину.

· Піднялися кульки руками розтягніть в коржі потрібного діаметру і приступайте до начинки для піци!

Пісочне тісто

  • 2 скл. борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 0,5 скл. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • Дрібка солі

· З’єднайте ванільний і звичайний цукор, додайте сіль. Отриману суміш розітріть з розм’якшеним вершковим маслом. До отриманої маси додайте борошно і замісіть тісто.

· Оберніть плівкою і помістіть в холодильник на 30 хвилин. Після цього можна приступати до формування виробів.

Листкове тісто

  • 300 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 2-3 ст. л. молока
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 яйце
  • Дрібка солі

· Борошно просійте. Відсипьте половину на робочу поверхню. У гірці зробіть поглиблення, додайте сіль, вбийте туди яйце, влийте оцет і молоко, замісіть тісто.

· З другої половини борошна і м’якого (НЕ розтопленого) масла замісіть масляне тісто. Працюйте швидко. Обидва види тіста розкачайте в тонкі пласти.

· Поверх шару зі звичайного тіста викладіть пласт з масляного. Складіть конвертом. Присипавши борошном, розкачайте конверт в напрямку від себе, знову складіть втричі і помістіть в холодильник на півгодини.

· Після цього повторіть розкочування і складання в конверт ще 4 рази, кожен раз присипаючи поверхню тіста борошном.

Бісквітне тісто

  • 180 г борошна
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру

· Відокремте білки від жовтків. Збийте окремо жовтки.

· Збиваючи білки, додайте до них порціями ванільний і звичайний цукор. Продовжуючи збивати, влийте жовтки. Акуратно введіть в масу борошно і перемішайте. Випікайте бісквіт у формі з високими бортиками і застеленій пергаментом.

Заварне тісто

  • 150 г борошна
  • 4 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л. цукру
  • 240 мл води
  • Дрібка солі

· Влийте воду в каструлю, додайте вершкове масло і сіль. Коли масло розтопиться, додайте борошно, безперервно розмішуючи тісто.

· Коли тісто завариться, охолодіть його до кімнатної температури. Збийте масу, додаючи яйця по одному. Далі можете приступати до формування еклерів або профітролей за допомогою кондитерського мішка.

Млинцеве тісто

  • 2 скл. борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 2,5 скл. молока
  • Сіль за смаком
  • 1 ст. л. цукру

· Збийте молоко з яйцями, додайте сіль і цукор.

· Влийте суміш у просіяне борошно, додайте олію і приготуйте рідке тісто.

Пельменне тісто

  • 500 г борошна
  • 2 яйця
  • 200 мл води
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 0,5 ч. л. солі

· Змішайте воду з яйцями, додайте сіль. Вилийте цю суміш в просіяне борошно. Замісіть еластичне тісто, намагаючись не підсипати багато борошна. Чим довше будете місити, тим еластичнішою воно буде.

· Готове тісто накрийте плівкою і відправте в холодильник.

Обов’язково збережіть ці рецепти в закладки, адже ще не раз доведеться підглянути точну кількість інгредієнтів. Радимо також розповісти про них друзям, вони гідно оцінять!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.