Види солі

Використання солі в кулінарії бере свій початок ще з давніх часів. Якщо порівнювати продукт тих часів і той, який ми використовуємо сьогодні, то вони дуже відрізняються. Щоб зробити смак білих кристалів більш пікантним, їх змішували з морською водою, подрібненими водоростями і золою солончакових рослин. Іноді додавали навіть кров тварин. Тоді їжа не просто тамувала голод і допомагала відновити сили, а й ставала в рази смачніше.

Дізнавшись смак солі, люди почали дійсно дорожити цим продуктом. Сьогодні це здається безглуздим, адже Звичайну сіль можна купити за копійки. Та й останнім часом з’явилося так багато інформації про шкоду її споживання. Але найчастіше ми просто не вміємо цінувати простих речей і не намагаємося вдосконалювати їх. Як можна поліпшити сіль? Читайте далі.

Види солі

Більшості людей відомо 2-3 види солі з численної кількості. У побуті і на кухні ми використовуємо тільки 1-2. Але поліпшити смакові якості їжі можна не тільки звичайної кам’яної.

· Дрібна кухонна або харчова. Походження продукту кам’яне або садочної. Якщо таку сіль просіяти, можна навіть виявити дрібні камінчики і глину. Це Найдешевший вид солі.

· Кошерна. Назва з’явилася в силу того, що продукт застосовується для кашеровання м’яса. Смак мало відрізняється від звичної кухонної солі.

· Морська. Кожне море відрізняється за хімічним складом. Це впливає на склад солі і її смак. Цінність кристалів в Додаткових корисних домішках.

· Кам’яна. Це не просто вид, а ціле сімейство. Така сіль може бути абсолютно білої, з жовтуватим або сірим відтінком. Саме кам’яну сіль можуть використовувати в технічних цілях.

· Чорна гімалайська. У ній міститься сульфіт заліза. Саме завдяки йому кристали знаходять такий колір.

· Рожева гімалайська. Це мінеральна сіль. Кристали грубого помелу використовуються більше для прикраси блюда, ніж в процесі його приготування.

· Шведські соляні пластівці. Їх ще називають Fleur de sel. Даний вид обожнюють шеф-кухаря. Сіль видобувають у вигляді пластівців в Португалії, на південному сході Англії і на французькому острові Іль-де-Ре.

· Рожева гавайська. Це осадова сіль. Завдяки частинкам глини вона набуває рожево-коричневий колір і залозистий смак.

· Йодована. Це цілком звичайна сіль, збагачена йодом для профілактики йодощітовідних захворювань. Такий вигляд має термін зберігання. За його закінченню сіль стає звичайною.

Як приготувати оригінальну сіль будинку

Ви можете придбати один з перерахованих вище варіантів або Приготувати свій варіант, змішавши кристали ще з декількома продуктами.

Сванська сіль

Складові:

  • 2 ст. л. сушеної кінзи
  • 1 ст. л. сушеного кропу
  • 1 ст. л. блакитного пажитника
  • 1 ст. л. сухого червоного перцю
  • 1 ст. л. жовтої квітки
  • 0,5 ст. л. сушеного кмину
  • 6,5 ст. л. крупної солі
  • 100 г часнику

Приготування

Просто змішайте всі складові – і у вас вийде Справжня сванська сіль. Зберігати її потрібно тільки в скляній банці з герметичним ущільненням. Місце зберігання повинно бути сухим і прохолодним.

Часникова сіль

Складові:

  • 1 кг кухонної солі
  • 1-2 головки часнику
  • 1 ч. л. суміші перців
  • 1 ч. л. зерен коріандру
  • 1 ст. л. хмелі-сунелі
  • 1 ст. л. солодкої паприки

Приготування

· Подрібніть весь часник, розтерши в ступці або просто за допомогою ножа.

· Подрібніть зерна коріандру і суміш перців в кавомолці.

· Додайте інгредієнти з кавомолки в сіль. Досипьте солодку паприку і хмелі-сунелі. Змішайте всі спеції.

· Додайте подрібнений часник. Сіль стане вологою. Просушіть її, щоб вона не зіпсувалася під час зберігання: застеліть деко пергаментом, висипте сіль зверху і залиште при кімнатній температурі на кілька діб. Не забувайте час від часу помішувати.

Пересипьте сіль в банку і зберігайте при кімнатній температурі. Смак і аромат страви з її використанням просто приголомшливий.

Грибна сіль

Складові:

  • 4 ст. л. сушених білих грибів
  • 12 склянок морської солі

Приготування

· Подрібніть сушені гриби в кавомолці.

· Змішайте грибний порошок і сіль.

Як і попередні варіанти, Зберігати сіль потрібно В герметичному контейнері.

Цитрусова сіль

Складові:

  • 1 стакан подрібненої цедри лимона
  • 1 стакан солі

Приготування

Просто змішайте обидва складових. Пересипьте в герметичний контейнер і Використовуйте в процесі приготування риби.

Адигейська сіль

Складові:

  • 500 г морської солі
  • 1 головка часнику
  • По 1 ст. л. хмелі-сунелі, меленого коріандру, сушеної зелені кінзи, кропу, петрушки, базиліка, чабру і майорану
  • По 1 ст. л. паприки і чорного меленого перцю
  • 0,5 ч. л. червоного меленого перцю

Приготування

· Пропустіть часник через чеснокодавку або просто дрібно наріжте.

· Змішайте його з усіма травами і спеціями. Розітріть всі інгредієнти.

· Додайте сіль. Змішайте.

Кажуть, що це єдиний вид солі, який Використовують кавказькі довгожителі. Не будемо запевняти в достовірності цього твердження, але смак у неї точно приголомшливий.

Пахне травами і спеціями, часником і цитрусом, ароматна сіль стане не просто ще одним продуктом в вашому арсеналі, а паличкою-виручалочкою. Навіть найпростіше блюдо, які ви готуєте день у день може стати Смачніше і ароматні. Поділіться простими секретами з подругами, які обожнюють оригінальні спеції.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.