Види солі. Як приготувати різні види солі.

Як приготувати різні види солі

Використання солі в кулінарії бере свій початок ще з давніх часів. Якщо порівнювати продукт тих часів і той, який ми використовуємо сьогодні, то вони дуже відрізняються. Щоб зробити смак білих кристалів більш пікантним, їх змішували з морською водою, подрібненими водоростями і золою солончакових рослин. Іноді додавали навіть кров тварин. Тоді їжа не просто тамувала голод і допомагала відновити сили, а й ставала в рази смачніше.

Дізнавшись смак солі, люди почали дійсно дорожити цим продуктом. Сьогодні це здається безглуздим, адже звичайну сіль можна купити за копійки. Та й останнім часом з’явилося так багато інформації про шкоду її споживання. Але найчастіше ми просто не вміємо цінувати простих речей і не намагаємося вдосконалювати їх. Як можна поліпшити сіль? Читайте далі.

Види солі

Як приготувати різні види солі

Більшості людей відомо 2-3 види солі з численної кількості. У побуті і на кухні ми використовуємо тільки 1-2. Але поліпшити смакові якості їжі можна не тільки звичайною кам’яною сіллю.

  • Дрібна кухонна або харчова. Походження продукту кам’яне або садочне. Якщо таку сіль просіяти, можна навіть виявити дрібні камінчики і глину. Це найдешевший вид солі.
  • Кошерна. Назва з’явилася в силу того, що продукт застосовується для кашеровання м’яса. Смак мало відрізняється від звичної кухонної солі.
  • Морська. Кожне море відрізняється за хімічним складом. Це впливає на склад солі і її смак.
  • Кам’яна. Це не просто вид, а ціле сімейство. Така сіль може бути абсолютно білою, з жовтуватим або сірим відтінком. Саме кам’яну сіль можно використовувати в технічних цілях.
  • Чорна гімалайська. У ній міститься сульфіт заліза. Саме завдяки йому кристали знаходять такий колір.
  • Рожева гімалайська. Це мінеральна сіль. Кристали грубого помелу використовуються більше для прикраси блюда, ніж в процесі його приготування.
  • Шведські соляні пластівці. Їх ще називають Fleur de sel. Даний вид обожнюють шеф-кухарі. Сіль видобувають у вигляді пластівців в Португалії, на південному сході Англії і на французькому острові Іль-де-Ре.
  • Рожева гавайська. Це осадова сіль. Завдяки частинкам глини вона набуває рожево-коричневий колір і залозистий смак.
  • Йодована. Це цілком звичайна сіль, збагачена йодом для профілактики йодощітовідних захворювань. Такий вигляд має термін зберігання. За його закінченню сіль стає звичайною.

Як приготувати оригінальну сіль вдома

Як приготувати різні види солі

Ви можете придбати один з перерахованих вище варіантів або приготувати свій варіант, змішавши кристали ще з декількома продуктами.

Сванська сіль

Складові:

  • 2 ст. л. сушеної кінзи
  • 1 ст. л. сушеного кропу
  • 1 ст. л. блакитного пажитника
  • 1 ст. л. сухого червоного перцю
  • 1 ст. л. жовтої квітки
  • 0,5 ст. л. сушеного кмину
  • 6,5 ст. л. крупної солі
  • 100 г часнику

Приготування

Просто змішайте всі складові – і у вас вийде справжня сванська сіль.

Зберігати її потрібно тільки в скляній банці з герметичним ущільненням. Місце зберігання повинно бути сухим і прохолодним.

Часникова сіль

Складові:

  • 1 кг кухонної солі
  • 1-2 головки часнику
  • 1 ч. л. суміші перців
  • 1 ч. л. зерен коріандру
  • 1 ст. л. хмелі-сунелі
  • 1 ст. л. солодкої паприки

Приготування

1) Подрібніть весь часник, розтерши в ступці або просто за допомогою ножа.

2) Подрібніть зерна коріандру і суміш перців в кавомолці.

3) Додайте інгредієнти з кавомолки в сіль. Досипьте солодку паприку і хмелі-сунелі. Змішайте всі спеції.

4) Додайте подрібнений часник. Сіль стане вологою. Просушіть її, щоб вона не зіпсувалася під час зберігання: застеліть деко пергаментом, висипте сіль зверху і залиште при кімнатній температурі на кілька діб. Не забувайте час від часу помішувати.

Пересипьте сіль в банку і зберігайте при кімнатній температурі.

Смак і аромат страви з її використанням просто приголомшливий.

Грибна сіль

Складові:

  • 4 ст. л. сушених білих грибів
  • 12 склянок морської солі

Приготування

1) Подрібніть сушені гриби в кавомолці.

2) Змішайте грибний порошок і сіль.

Як і попередні варіанти, зберігати сіль потрібно в герметичному контейнері.

Цитрусова сіль

Складові:

  • 1 стакан подрібненої цедри лимона
  • 1 стакан солі

Приготування

Просто змішайте обидва складових. Пересипьте в герметичний контейнер і використовуйте в процесі приготування риби.

Адигейська сіль

Складові:

  • 500 г морської солі
  • 1 головка часнику
  • По 1 ст. л. хмелі-сунелі, меленого коріандру, сушеної зелені кінзи, кропу, петрушки, базиліка, чабру і майорану
  • По 1 ст. л. паприки і чорного меленого перцю
  • 0,5 ч. л. червоного меленого перцю

Приготування

1) Пропустіть часник через чеснокодавку або просто дрібно наріжте.

2) Змішайте його з усіма травами і спеціями. Розітріть всі інгредієнти.

3) Додайте сіль. Змішайте.

Кажуть, що це єдиний вид солі, який використовують кавказькі довгожителі. Не будемо запевняти в достовірності цього твердження, але смак у неї точно приголомшливий.

Пахнуща травами і спеціями, часником і цитрусом, ароматна сіль стане не просто ще одним продуктом в вашому арсеналі, а паличкою-виручалочкою. Навіть найпростішу страву, яку ви готуєте день у день може стати смачніше і ароматніше.

Види солі. Як приготувати різні види солі – дивіться у відео нижче:

Поділіться простими секретами з подругами, які обожнюють оригінальні спеції!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.