Універсальне дріжджове тісто

Пишні біляші, Всілякі пиріжки і ватрушки – наша улюблена випічка ще зі студентських часів. Як не крути, але відтворити подібну класику в домашніх умовах можна виключно за допомогою дріжджового тіста на кефірі.

Замішавши тазик такої опари, ви можете використовувати її в приготуванні солодкої або несолодкої випічки, обсмажити або запекти. Ми припасли для вас Три варіанти начинки, але, якщо в засіках знайшлася тушкована капуста, варена картопля або рис із зеленню, сміливо використовуйте ці інгредієнти.

Як приготувати дріжджове тісто на кефірі

Класичне Дріжджове тісто вимагає витримки в теплі, знадобиться приблизно півтори години, але результат того вартий! Частування з такою основою завжди виходять пишними, кожен шматочок легко відривається і тане в роті.

Складові:

  • 300 мл кефіру
  • 30 мл соняшникової олії
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. солі
  • 500 г борошна
  • 20 г цукру
  • 13 г сухих дріжджів

Приготування

· Перелийте кефір в каструлю і розігрійте його до 35-40 градусів. Додайте в нього цукор, дріжджі і сіль. Перемішуйте інгредієнти до тих пір, поки сіль, цукор і сухі дріжджі повністю не розчиняться в кефірі.

· Невеликими порціями, постійно помішуючи, додайте в кефір просіяне борошно. Влийте соняшникову олію, яйце і ретельно все перемішайте. Сформуйте з тіста кому і змастіть його верхню частину рослинним маслом. Помістіть тісто в тепле місце на 1 годину, щоб дати йому можливість вирости.

· Коли тісто підніметься, трохи його розімніть і дайте ще постояти протягом 40 хвилин.

· Змастіть соняшниковою олією робочу поверхню, викладіть на неї тісто і розділіть його на частини приблизно по 55-60 р

З підготовленого тіста вийде 7-8 заготовок для приготування апетитною випічки на ваш вибір. Далі ми пропонуємо три варіанти використання опари: для смажених біляшів, печених пиріжків з м’ясом і пишних солодких ватрушок.

Рецепт біляшів

Інгредієнти для начинки

  • 400 г свинячого фаршу
  • 1 велика цибулина
  • Сіль і перець за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування

· Подрібніть цибулину, змішайте з фаршем, посоліть і поперчіть. Надішліть в холодильник на 10-15 хвилин.

· Із запропонованого вище тесту сформуйте коржі, в середину кожної викладіть 1 ст. л. фаршу, защипніть краю по колу, залишивши посередині отвір.

· У сотейнику розігрійте олію (знадобиться достатня кількість, щоб «втопити» в ньому беляш наполовину).

· Опустіть в масло беляш спочатку верхньою стороною, а після появи золотистої скоринки переверніть його і обсмажте іншу сторону.

· Викладайте біляші на серветку для видалення надлишків жиру.

Рецепт ватрушок

Інгредієнти для начинки

  • 400 г сиру
  • 1 яйце
  • 50 г родзинок
  • 80 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Приготування

· Сир розімніть вилкою з цукром і ванільним цукром, додайте родзинки і яйце.

· З тіста сформуйте ватрушки і викладіть в середину начинку. Додайте вироби на застеленому пергаментом деку і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

· Остигнули ватрушки за бажанням присипте цукровою пудрою.

Рецепт печених пиріжків з м’ясом

Інгредієнти для начинки

  • 300 г яловичого фаршу
  • 300 г свинячого фаршу
  • 1 жовток
  • 1 невелика цибулина
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • Кунжут, сіль і перець за смаком

Приготування

· Змішайте два види фаршу, додайте подрібнену цибулю, посоліть, поперчіть і відправте в холодильник на 10-15 хвилин.

· З тіста сформуйте коржі, викладіть в середину начинку. Защипніть краю пиріжків так само, як у випадку з беляшами, залишивши середину відкритою.

· Викладіть вироби на застелений пергаментом деко, змастіть їх сумішшю жовтка з соняшниковою олією. Зверху присипте кунжутом.

· Надішліть відкриті пиріжки в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Як на ділі виглядає приготування смакоти з універсального тесту, ви можете подивитися в Нашому відео.

Готуйте з задоволенням, а корисними рецептами не забувайте ділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.