Трави для чаю

Відомо, що чайна церемонія – ритуал, який культивується в Японії вже багато тисячоліть. Ми ж традиційно випиваємо чашечку гарячого напою за сніданком або обідом, не надаючи процесу особливого значення і не приділяючи Належної уваги.

Зазвичай ми вибираємо тільки одну добавку в чай – Цукор. А можливостей і варіантів набагато більше! Так що ж ще можна додати в чай?

Чай з травами

Він може бути вітамінним або пряним, Протизастудним і просто смачним. Є кілька варіантів трав для такого напою. Вам вже добре знайомі деякі з них, але зациклюватися лише на одному виді не варто, адже існує маса незвичайних Натуральних добавок.

· м’ята

Це класичний і доступний варіант. У багатьох він асоціюється з дитинством, влітку у бабусі і солодкої випічкою. Ви можете додати сухі або свіжі листочки м’яти в чорний чай і насолоджуватися напоєм.

· обліпиха

Напій з обліпихи і корисний, і смачний. Плоди цієї рослини насичені органічними кислотами, вітамінами С, В1 і В2, Е, Р і РР, бором, залізом і марганцем. Залийте шипшина, обліпиху і суху шкірку яблука окропом. Щоб смак був насиченим, чай повинен настоятися протягом 1 години.

· липовий цвіт

Такий напій буде дуже ароматним, солодким навіть без цукру і корисним. Як і у випадку з м’ятою, ви можете використовувати сушений і свіжий липовий цвіт. Заварювати цей чай потрібно у фарфоровій ємності. Залийте приблизно 2 столові ложки квіток 2 склянками гарячої води і почекайте 7 хвилин.

· цитрусові

Зарядіть організм дозою вітаміну С і набором органічних кислот з самого ранку! Для цього можна брати сушену і свіжу цедру цитрусових. Щоб приготувати приблизно 1 літр такого чаю для всієї родини, залийте цедру 1 апельсина і 3 чайні ложки чаю 1 літром окропу.

· яблучна шкірка

Це джерело вітамінів А і С, В1 і РР, а також клітковини, лимонної, винної та яблучної кислоти, цукру, кальцію і заліза. Залийте суху шкірку 1 літром окропу, а після прокип’ятіть протягом 5 хвилин. Дайте напою настоятися (10 хвилин) і додайте мед або цукор.

· Плоди шипшини

Такий чай можна пити не тільки під час застуди. Залийте 1 столову ложку родзинок 0,5 літром окропу. Залийте в інший ємності 5 столових ложок роздрібнених плодів шипшини 1 літром холодної води. Зачекайте 10 хвилин, а після прокип’ятіть і долийте настоянку з родзинок.

Чай зі спеціями і прянощами

Почнемо з того, що спеції можна додавати в чорний або зелений чай в тому випадку, якщо в ньому немає ніяких інших добавок. Краще відмовитися від мелених спецій, так як вони містять багато домішок і дають інтенсивний аромат. До того ж перевірити якість цільних зерен, плодів і суцвіть набагато простіше.

· імбир

Купіть свіжий корінь імбиру. Щоб надати чаю пряний запах і гостроту, досить одного шматочка на 5 г чаю. Зігріваючий ефект такого напою посилюється в кілька разів.

· кардамон

Ця спеція часто використовується для випічки. Якщо додати її в чай, то запах гарячого напою буде нагадувати здобу. Для приготування чаю ми радимо вам брати насіннєві коробочки зеленого кольору.

· фенхель

Такий чай – відмінний варіант для тих, хто віддає перевагу солодкуватим ароматів. І хоча запах схожий на той, що дає аніс, смак більш нейтральний.

· кориця

Заварюйте чай з корицею регулярно, якщо вам потрібно зменшити рівень глюкози в крові, а також стимулювати вироблення інсуліну. Імениті експерти стверджують, що саме цей напій допомагає розщепити відклався жирок в проблемних місцях і знизити бажання з’їсти що-небудь солоденьке. Залийте 0,5 чайної ложки кориці 250 мл окропу. Для смаку додайте о, 5 чайної ложки меду.

· чебрець

З давньогрецького «чебрець» – сила духу. Смак і аромат такого чаю неповторні. Відомо, що ця рослина містить поліфенол – речовина, яка захищає генетичний код клітини. Крім поліфенолу, чебрець також містить каротин, камедь, корисні смоли, органічні кислоти і вітаміни В і С. Заварювати траву потрібно в скляному чайнику.

· гвоздика

Це пряність з багатьма корисними властивостями. Гвоздику часто додають в різні страви, щоб поліпшити кровообіг, зміцнити шлунок і печінку. Вона також підходить як інгредієнт для корисного і смачного чаю. Заваріть чорний чай, додайте пару бутонів гвоздики, зачекайте кілька хвилин і насолоджуйтеся напоєм.

Редакція «З Смаком» радить любителям чаю експериментувати і з іншими продуктами. Спробуйте кілька рецептів, керуйтеся своїм смаком, враховуйте переваги ваших рідних і друзів. Не забудьте поділитися з ними цими чудовим рецептами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.