Тісто для лазаньї

Лазанья – традиційне блюдо італійської кухні, настільки популярне, що можна сміливо стверджувати: лазанью не любить лише той, хто її не пробував. З фаршем, овочами, тягучим сиром і ароматним соусом… Беліссімо!

По суті, слово «лазіння» спочатку визначало ємність для приготування їжі, а коріння має грецьке: ( «ласа»), що перекладається як «гарячі пластини». Відомо, що в Неаполі лазанью готували ще в XIII столітті. Брали спеціальні Жароміцні сковороди, туди поміщали кілька шарів тонкого тіста, перекладаючи їх овочевим рагу і сиром. В інших регіонах почали додавати соус і інші інгредієнти.

Блюдо дійсно чудове, і все б нічого, якби ціна на Листи для лазаньї в магазинах так не кусалася. «З Смаком»Пропонує взяти приклад італійських господинь і приготувати ці макаронні вироби самостійно. Просто і економно!

Листи для лазаньї в домашніх умовах

Тісто для лазаньї готується за тим же принципом, що і для інших макаронних виробів. Згідно з традиційним рецептом – борошно береться виключно з твердих сортів пшениці. Але розгортати таке тісто без спеціального апарату (локшинорізки) – пекельна праця, тому для замісу пропонуємо все ж використовувати деяку частину звичайної борошна з м’яких сортів.

  • 120 г пшеничного борошна вищого гатунку
  • 80 г борошна з твердих сортів пшениці
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. оливкового масла

· Обидва види борошна змішайте, просійте з сіллю. На робочу поверхню борошно насипте гіркою, в центрі зробіть поглиблення. Розбийте туди яйця і влийте масло.

· Місіть протягом 15 хвилин, підсипаючи борошно при необхідності. Тісто має вийти досить крутим. Залиште під його плівкою на 20 хвилин.

· Розділіть тісто на 4-6 частин і розкачайте кожну досить тонко. Отримані пласти можете розрізати на красиві прямокутники.

· Якщо плануєте готувати лазанью негайно ж, отримані листи опустіть на пару хвилин в киплячу воду, а потім використовуйте для формування страви. Якщо плануєте заготовити про запас, викладіть листи на обробну дошку, посипану борошном, перестеліть плівкою і заморозьте. Надалі готуйте як зазвичай.

· Приготовлені цим способом листи також прекрасно сушаться, якщо розкласти їх на рівній поверхні, застеленій тканиною.

Ваша лазіння буде прекрасним! Тепер ви зможете набагато частіше радувати рідних цим колоритним стравою без значної шкоди для гаманця.

Сподобалася стаття? Поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.