Терміни зберігання продуктів

Американські вчені підрахували, що понад 30% всіх продуктів, які їхні співгромадяни купують в магазині, відправляються у відро для сміття. А вся справа в тому, що більшу частину корисної їжі просто неправильно зберігають. Наші вчені ще не проводили таких досліджень, але нам здається, що цифра охоплює і наші реалії.

Зберігати все в холодильнику – не означає зберігати правильно. Навіть найдосконаліша техніка не дозволяє виставити потрібну температуру і рівень вологості для абсолютно всіх продуктів. Залишається просто викинути те, що не встигли з’їсти. Але продовжити термін служби багатьох продуктів набагато простіше, ніж може здаватися. Потрібно просто знати кілька хитрощів.

М’ясо

Уявіть, що у вас зламався холодильник, і вам нікуди дівати м’ясо. Або ви, припустимо, вирушили на кемпінг на пару днів. Як обійтися без шашликів? Переконайтеся, що у вас є листя кропиви. М’ясо потрібно буквально обкласти цими листами. Потім оберніть його тканиною, попередньо добре змоченою в оцті. Гарненько закрийте м’ясо, а потім закопайте його на 20 см. Безпосередньо перед цим помийте м’ясо.

А ось порада для тих, хто зберігає даний продукт в морозилці: обмотавши його фольгою, ви продовжите термін його служби.

Ягоди

Малина, чорниця, полуниця та інші сезонні ягоди можуть залишатися свіжими набагато довше, якщо ви зробите один трюк. Просто розбавте 1 частина яблучного оцту в 10 частинах води. Саме таким розчином потрібно промити ягоди. Потім злийте воду і викладіть ягоди на пергамент. Коли вони підсохнуть, відправте їх в холодильник.

Яблука

Після того, як ви зібрали урожай, відправте яблука в прохолодне місце на 14 днів. По закінченню зазначеного терміну, переберіть фрукти і відставте пошкоджені плоди в сторону. Якщо це просто надбиті плоди, їх можна використовувати для приготування десертів. Цілі яблука потрібно звернути в кальку. Якщо плануєте зберігати всі плоди в ящику, краще відокремити кожен новий шар від попереднього калькою. Надішліть фрукти в прохолодне приміщення. Але переконайтеся, що вони не розміщені поруч з картоплею.

Вершкове масло

Заготовте вершкове масло про запас так, як це робили ще десятиліття тому. Розкладіть масло по стерилізованим баночках. Додайте ємності на деку. Потім відправте їх в духовку на 20 хвилин при 110 ° С.

Через 20 хвилин додайте ще масла в ємності і просто закрутіть їх кришками. Вже закриті банки потрібно відправити в духовку ще на 45 хвилин. А холодні банки можна скласти в кухонну шафку.

Твердий сир

Якщо ви купуєте твердий сир шматочками, продавець загортає його в харчову плівку. Повертаючись додому, ви просто викладаєте продукт в холодильник. І це головна помилка. Продовжити свіжість продукту можна, якщо для цього використовувати не звичайну харчову плівку, а саме пергамент. Помістіть загорнутий сир в харчовій контейнер. Тільки не закривайте його кришкою. Обов’язково зберігайте продукт у найтеплішою частини холодильника.

Помідори

Тут вся заковика в тому, свіжі помідори чи ні… Незрілі плоди краще зберігати вниз живцями. Просто складіть їх в один шар в паперовий пакет або коробку. Зберігайте в прохолодному приміщенні.

Що стосується вже стиглих плодів, їх зберігають живцями догори. І тільки при кімнатній температурі.

Сир

Якщо ви купили більше сиру, ніж було необхідно, пересипте його в ємність з кришкою (пластикову, скляну, емальований). Візьміть два шматочки рафінаду і покладіть зверху. Якщо сир нежирний, його можна і не зберігати в холодильнику. Для цього потрібно відправити його в стерилізований посуд і додати шар крупної солі. Накрийте ємність щільною тканиною і покладіть гніт.

Риба

Термін зберігання багато в чому залежить не від того, як ви зберігаєте рибу, а від того, як вона була оброблена після улову. Гарненько почистіть її. Транспортувати її в порожньому пакеті ще живий не варто. Зберігати, звичайно ж, потрібно в холодильнику в контейнері. У ємність краще додати кубики льоду, адже більшість холодильників не дозволяють налаштувати необхідну температуру повітря (від 0 до – 2 ° С). Так продукт буде зберігатися на 2-3 дні довше.

Зелень

Не бійтеся купувати побільше зелені, адже зберігати її свіжою простіше простого. Візьміть звичайний поліетиленовий пакет і банку з водою. Помістіть лише кінчики пучка зелені в ємність з водою, а потім накрийте пакетом. Зберігайте в прохолодному місці.

Гриби

Промийте і очистіть гриби. Якщо ви помітили в шапочках комах, помістіть плоди в злегка підсолену воду. Зріжте навіть найдрібніші пошкодження. Розстеліть паперовий рушник і викладіть гриби зверху. Коли вони підсохнуть, зберігайте їх у холодильнику, помістивши в паперовий пакет. Якщо його немає, просто складіть їх в миску, викладену серветками.

Редакція «З Смаком» просто впевнена, що багато позицій стали для вас справжнім відкриттям. Дійсно, вік живи – вік учись. Сподіваємося, що тепер ви зможете скоротити свої витрати, адже витрачатися, щоб замінити зіпсовану їжу свіжої, не доведеться. Розкажіть друзям, як зберігати їжу в холодильнику і насолоджуватися тільки свіжими і корисними продуктами.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.