Східний чай

Як часто ви заварюєте чай? Раз на кілька днів, кожен день, кілька разів на добу? Це питання здається дивним тільки тому, що чай визнаний напоєм щоденного споживання. Він настільки популярний і поширений, що чаєм називають навіть те, що не має відношення до чайного куща. Здається, що він ніколи не набридне, але іноді все ж хочеться спробувати щось нове.

Такий звичний ритуал, як чаювання, можна урізноманітнити чимось незвичайним. Редакція «З Смаком»Переконана, що Приготування чаю – невід’ємна частина кулінарії і вимагає особливих навичок і знання деяких секретів.

Рецепти чаю

Щоб привернути ваше уявлення про чай, ми звернемося до східних традицій його приготування. В арабських країнах Північної Африки п’ють гарячий чай навіть у найсильнішу спеку, додаючи різні прянощі.

Чай з мигдалем

Зустріти гостя чашкою чаю з мигдалем вважається хорошим тоном на Сході, де готують найкращу арабська чай. Такий напій має насичений солодкуватий смак з легкими горіховими нотками.

Вам знадобиться

  • 2 ст. л. зеленого чаю на ваш вибір
  • 5 ст. л. цукру
  • 500 мл води
  • 100 г мигдалю

Щоб очистити мигдаль, проваріть його 5 хвилин у воді і зніміть шкірку. В окремій каструльці варите чай з цукром на повільному вогні 15 хвилин. Подається такий чай з мигдальними горіхами на дні чарки. Іноді очищений мигдаль додатково обсмажують, щоб отримати більш насичений горіховий смак.

Чай зі спеціями

На Сході дуже люблять додавати в чай спеції. Вважається, що такий чай не тільки зміцнює тіло, а й дух людини. Якщо пробігтися по списку найпопулярніших спецій для приготування цього напою, стає зрозуміло, що східний чай приносить неоціненну користь.

Вам знадобиться

  • 3 бутона гвоздики
  • 4 зерна кардамону
  • 4 горошини чорного перцю
  • Імбир за смаком
  • Кориця на смак
  • 600 мл води
  • 2 ст. л. чорного чаю
  • 100 мл молока
  • 1 ст. л. меду

Вам необхідно подрібнити спеції, залити їх водою і варити 15 хвилин на повільному вогні. Після цього додайте в відвар чай, молоко і мед. Проваріть пару хвилин і знімайте готовий напій з вогню.

Через особливості східної культури, важливо знати, Як заварювати чай. Точніше, варити, а не заварювати його. Чай зі спеціями може бути приготований з різних інгредієнтів. Досить часто використовують м’яту, корицю, лимон і бадьян, отримуючи в результаті так званий марокканський чай.

Принадність таких експериментів в тому, що вони не вимагають особливих зусиль і часу, тільки підключіть уяву. Підбір прянощів – процес виключно індивідуальний. Створіть свій власний Чайний напій і поділіться з нами своїми успіхами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.