Святкові салати

Коли наближаються Новорічні свята, кожна господиня намагається придумати оригінальні і красиві страви для столу, за яким зберуться друзі та родичі. Звичайно, незвично подати м’ясні страви досить непросто, але ось закуски і салати з легкістю можуть зробити торжество більш яскравим і барвистим.

Ми підготували для вас рецепти вельми Цікавих салатів, які точно стануть родзинкою будь-якого святкового вечора. Тільки погляньте, на що можна перетворити звичайні інгредієнти і як подати старі страви на новий манер.

Новорічний вінок «Капрезе»

Вам знадобиться

  • 200 г помідорів чері
  • 70-100 г сиру «Моцарелла»
  • 20 шт. листя базиліка
  • 4-5 ст. л. оливкового масла
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • 1 трісок. орегано
  • 1 ч. л. каперсів

Приготування

· Вимийте помідори і базилік, обсушіть їх за допомогою паперового рушника.

· Викладіть Листя базиліка на тарілку по колу внахлест.

· Зверху викладіть помідори черрі, якщо хочете, можете попередньо розрізати їх навпіл.

· Зверху на помідори викладіть кульки Сиру «Моцарелла».

· Салат злегка посоліть і поперчіть за смаком. Розітріть пальцями орегано і присипте салат. Також можете додати в салат каперси.

· Акуратно полийте салат Оливковою олією.

Сьомга на шубці

Вам знадобиться

  • 250 г слабосоленої сьомги
  • 1 відварну картоплю
  • 2 зварених круто яйця
  • 1 відварна морква
  • 1 відварений буряк середнього розміру
  • Натуральний йогурт (майонез) за смаком
  • 1 гілочка петрушки
  • 1 цибулина
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • 1 ст. л. оцту (6%)

Приготування

· Очистіть відварені овочі від шкірки і натріть їх на крупній тертці. Наріжте дрібними кубиками сьомгу.

· Зварені яйця очистіть від шкаралупи. Окремо натріть на дрібній тертці 1 яйце і 1 яєчний жовток.

· Очистіть і подрібніть цибулю, замочіть його в оцті на 20 хвилин. Потім злийте оцет і гарненько відіжміть лук.

· Тепер візьміть блюдо на якому будете подавати салат. Викладіть всі інгредієнти шарами: буряк, морква, терте яйце, картопля, цибуля і сьомгу. Присипте салат тертим на дрібній тертці яєчним білком і прикрасьте листочками петрушки. Щоб надати салату красиву форму, використовуйте формувальних кільце.

Кульки «салатні асорті»

Для першого виду кульок вам знадобиться

  • 150 г слабосоленої оселедця
  • 2 відварених бульби картоплі
  • 2 зварених круто яйця
  • 0,5 головки цибулі
  • 2 ст. л. майонезу
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • 1 Пуч. кропу

Приготування

· Слабосоленую оселедець наріжте дрібними кубиками. Очищену картоплю і яйця натріть на крупній тертці.

· Очистіть і подрібніть цибулю. Залийте його на 5 хвилин окропом, потім дістаньте лук, промийте його прохолодною водою і гарненько відіжміть.

· Всі інгредієнти змішайте, додайте сіль і перець за смаком, заправте салат майонезом і сформуйте з отриманої маси кульки.

· Обваляйте кульки в подрібненому кропі так, щоб він повністю покрив їх поверхню.

Для другого виду кульок вам знадобиться

  • 0,75 банки консервованої горбуші
  • 2 відварених яєчні білки
  • 50 г тертого твердого сиру
  • 1 відварна морква
  • 0,5 головки ріпчастої цибулі
  • 2 ст. л. майонезу
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • 3-4 подрібнених яєчних жовтки

Приготування

· Розімніть виделкою Філе консервованої горбуші. Додайте натерті на крупній тертці яєчні білки, морква, сир і подрібнену цибулю (попередньо замочений в окропі).

· Додайте сіль і перець за смаком. Заправте салат майонезом, гарненько його перемішайте. Сформуйте невеликі кульки і обваляйте їх в подрібненому яєчному жовтку.

Для третього виду кульок вам знадобиться

  • 150 г відвареного курячого філе
  • 150 г печериць
  • 1 свіжий огірок
  • 1-2 ст. л. майонезу
  • 2 зуб. часнику
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • 70 г подрібнених волоських горіхів

Приготування

· Дуже дрібно наріжте куряче м’ясо, відваріть печериці та наріжте їх дрібними кубиками. Якщо хочете, можете Обсмажити гриби з цибулею.

· На великій тертці натріть огірок і відіжміть його, пропустіть часник через чеснокодавку і змішайте його з майонезом.

· Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль і перець за смаком і заправте салат майонезом. Гарненько все перемішайте і сформуйте з отриманої маси кульки.

· Обваляйте кульки в паніровці з обсмажених подрібнених волоських горіхів.

Сподіваємося, що такі цікаві ідеї вам знадобляться. Можете винаходити свою паніровці, ще дуже смачно буде обваляти кульки з салату «Білочка» в подрібнених крабових паличках. Тут важливо проявити фантазію. Готуйте, дивуйте своїх рідних. Обов’язково Поділіться рецептами зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.