Свіжість продуктів

Один із секретів карколомного смаку – число на календарі, далеке від закінчення Терміну придатності продукту.Хтось скаже, що ніякий це не секрет і Хороші продукти – свіжі продукти, але якби все було так просто…

Більшість продуктів потрапляють до нас на стіл з полиць супермаркетів або прилавків, при цьому день виготовлення далеко не завжди відомий нам напевно. Це яйця, молочні продукти, м’ясо, в загальному, то, що псується швидко, а потрібно всім.

Щоб не стати жертвою обману, а з усіх можливих варіантів вибрати найкращий, редакція «З Смаком» проведе короткий майстер-клас на тему, як вибрати найсвіжіші інгредієнти для ваших страв.

Свіжі продукти

· хліб

Почнемо з хліба, так як його багато хто купує, та ще й по кілька разів на тиждень. Неважливо, з якої муки його пекли, він повинен бути пружним. Свіжий хліб відновлює форму, якщо натиснути на нього, а черствий або ж глевкий не справляється з цим завданням.

· м’ясо

Термін придатності товару буває складно обчислити, а у випадку з м’ясом його не можна залишати без уваги. Зверніть увагу на колір: м’ясо не повинно бути темним! Червоної повинна бути яловичина і баранина, рожевої – телятина, але колір як у печінці повинен як мінімум насторожити вас.

· фарш

І ще трохи про м’ясному. Фарш може бути рожевим або червоним, але не сірим. Сірий колір означає, що фарш безумовно залежався, а якщо ви помітили темні вкраплення, в нього могло потрапити і несвіже м’ясо.

· яйця

Остерігайтеся яєць з плямами, їх досить просто помітити, якщо придивитися. Свіжість яйця можна перевірити, поклавши його в посудину з водою (спливає – зіпсоване), але така можливість за прилавком не випаде. Щоб перевірити Термін придатності яєць, просто струсіть одне з них. Якщо чутно ледь помітне хлюпання, значить, йому вже не перший тиждень.

· Рослинна олія

З цим продуктом ніяких складнощів. Якщо на дні пляшки є осад, проходите мимо. Таке масло вже встигло прогіркнути.

Якість продуктів

Можна взяти свіжий товар, але все одно промахнутися. Це трапляється, коли не знаєш про декілька ознаках, за якими можна відрізнити хороший продукт від поганого. Отже, почали!

· Рис

Подрібнений рис вважається відходом виробництва, але іноді він може входити до складу цельзернового. Придивіться до упаковки. Якщо всередині багато подрібнених зерен, значить, якість цієї крупи вельми сумнівне.

· Вершкове масло

Якщо ви купуєте масло в супермаркеті, дивіться на відсоток жирності (він повинен бути вище 73). Якщо ви купуєте його у молочників, підбирайте за кольором і консистенції. Колір натурального вершкового масла кремовий. Жовте або біле зазвичай містить багато барвників. А також масло повинно бути жирним. Настільки, щоб на упаковці не залишалося світлих розлучень.

· молоко

Молоко повинно бути чистого білого кольору, густе. Його якість легко перевірити, капнув на гладку поверхню. Натуральне молоко не розтечеться, крапелька збереже форму.

· Заморожені овочі та фрукти

У морозилці такі не зіпсувати, але якщо температура зберігання нижче 18 градусів, смакові якості будуть втрачені. Огляньте упаковку. Якщо ви помітили сліди зледеніння або здуття, значить, товар заморожували і розморожували не один раз.

· Кава

Купувати кавові зерна краще на вагу. Так можна перевірити, які вони всередині. Спробуйте розкусити одне з них. Якщо крихке, сухе і тверде, значить, ви зробили правильний вибір. М’якими бувають тільки неякісні зерна.

Полювання за якістю буває нелегкою і трудомісткою, але завжди варто того. Вибирайте краще разом з нашою редакцією і діліться простими правилами вдалої покупки з друзями! А які нюанси знаєте ви?

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.