Сушені сливи

Напевно, все вже чули про надзвичайно смачних В’ялених помідорах, і багато хто навіть призвичаїлися їх готувати. Середземноморський делікатес в домашньому виконанні вище всяких похвал. «З Смаком» пропонує випробувати ще одну смакоту по нескладному рецептом.

Приголомшлива закуска, пряна, з кисло-солодким смаком. Будь-якої страви з м’яса, птиці або риби така добавка додасть ще більшої пікантності, а звичайний бутерброд зробить в рази вишуканіше. В’ялені сливи можна додавати в салати зі свіжих овочів, в тісто для несолодкої випічки, як додатковий інгредієнт для сирної тарілки і брускетту. До речі, смачні не тільки самі сливи, а й ароматне масло, в якому ви їх будете зберігати!

Як в’ялити сливи

Зливи для в’ялення вибирайте м’ясисті, щільні, таких сортів, в яких кісточка легко відділяється ( «угорка» в ідеалі). А ось з чим можна експериментувати, так це з пряними травами: зазначені в рецепті можете замінити розмарином, пажитник або чим-небудь іншим на ваш смак. Поєднання коріандру, чорного перцю і чебрецю дає цікавий результат.

Складові:

  • 0,5 кг слив
  • 0,5 ч. л. майорану
  • 0,5 ч. л. базиліка
  • 0,5 ч. л. м’яти
  • 0,5 ч. л. чебрецю
  • 1 ч. л. солі
  • 75 мл оливкової олії
  • 50 мл винного оцту
  • 2 зуб. часнику

Приготування

· Підготуйте сливи: промийте, висушіть, видаліть кісточки. Посоліть, додайте трави, подрібнений часник і акуратно перемішайте.

· Застеліть деко пергаментом, викладіть половинки слив вгору зрізом. Надішліть деко в духовку, розігріту до 60-70 градусів. Залиште сливи на 1,5 години, потім дверцята духовки злегка відкрийте і залиште ще на 3-4 години.

· Зав’ялених і остиглі сливи покладіть в банку шарами. Залийте сливи сумішшю оцту і оливкового масла, щоб заливка їх повністю покрила. Банку закрийте і відправте в холодильник. Дайте заготівлі настоятися, через 7-8 годин можна пробувати!

Як бачите, витрати мінімальні, годинами стояти біля плити немає потреби. Відправляєте в духовку і займаєтеся своїми справами! Оливкова олія можна замінити і соняшниковою з тією лише застереженням, що воно повинно бути рафінованим і хорошої якості.

До речі, якщо у вас є спеціальна Сушка для овочів і фруктів, з великим успіхом сливи можна в’ялити і в ній. Спочатку встановіть температуру 70-80 градусів і сушіть протягом години, потім температуру зменшіть до 40-50 градусів і продовжуйте в’ялити ще протягом кількох годин. Час сушіння залежить від моделі і технічних характеристик приладу. Вимкніть дегідратор, дочекайтеся охолодження, оцініть ступінь сухості слив і, якщо необхідно, повторіть процедуру.

Для заготівлі зручно користуватися банками невеликого обсягу європейського типу (з кришкою, що закручується).В’ялені сливи, як і в’ялені помідори, відмінно зберігаються в холодильнику до півроку.

Якщо стаття зацікавила вас, вона напевно зацікавить і ваших друзів. Швидше поділіться з ними!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.