Сушені помідори

Томати пройшли довгий тернистий шлях до визнання, але не зупинилися на цьому. Вони стали надбанням середземноморської кухні, після чого досягли абсолютного досконалості за допомогою італійських кулінарів. Якщо ви ніколи не пробували В’ялені помідори, саме час познайомитися з традиційною закускою сонячної Сицилії!

Не секрет, що помідори в’ялили і в Азії, і на Кавказі, але саме Італія закріпила за собою право називати помідори, приготовані таким способом, національною стравою.

«З Смаком» поділиться з вами усіма тонкощами приготування Pomodori secchi, яких не так вже й багато. Рецепт настільки універсальний і простий, що кожен перетворює його на свій розсуд. Незмінним залишається лише одне – божественний смак…

В’ялені томати

В’ялені помідори в домашніх умовах приготувати легко, а використовувати їх в готуванні ще легше. Найпростішим застосуванням буде просто укласти їх на бутерброди з м’яким сиром, але і в якості самостійної закуски вони підходять.

Їх додають в соуси, салати і піци, з ними готують рибу і м’ясо, а масло, в якому їх можна зберігати, використовують для заправки овочів як емульсію. Таке масло має тонкий аромат, який залежить від спецій, використовуваних при вяленні.

Як приготувати в’ялені помідори

Способів приготування існує всього два: на сонці і в духовці. Звичайно, в’ялені помідори в духовці готуються набагато швидше, тому з цього рецепта ми і почнемо, але не варто відсікати варіант сушіння плодів на сонці.

І в першому, і в другому випадку ви повинні правильно вибрати помідори. Бажано робити це в розпал сезону, і тоді на зиму вас чекає щось набагато смачніше, ніж ватяні плоди. Запасіться м’ясистим томатами (найкраще підходять сливовидної сорти) і вперед!

Врахуйте, що помідори під час готування зменшаться в розмірі в два рази, а у вазі більш ніж в 10 разів. Для одного підходу найкраще брати кілограм-півтора томатів.

В’ялені помідори в духовці

Помийте помідори і протріть насухо. Якщо ви взяли дрібний сорт, розріжте плоди на половинки. Великі краще різати на четвертинки або навіть ще дрібніше. Якщо вам сподобалися дуже великі томати, подрібніть їх товстими кільцями.

Застеліть деко пергаментним папером, розташуйте шматочки рівномірно, посоліть і поперчіть за смаком. Зі спецій підійде майоран, а також всі італійські трави: базилік, розмарин, чебрець, орегано та інші.

Запікати помідори в духовці можна – 8-12 годин при температурі 80 градусів, 6-10 при 100 градусах і від 3 до 8 при температурі 120 і вище.

В’ялені помідори на сонці

Тут все залежить від клімату і погоди. При жаркій температурі до 40 градусів помідори сушаться від 3 до 8 днів, але для регіонів середньої широти такий спосіб в’ялення підходить більше для дрібного сорту черрі.

Отже, в’ялити помідори на сонці потрібно тільки вдень, періодично їх перевертаючи. Такий спосіб заощадить вам витрати енергії, які неминучі при готуванні Сушених помідорів в духовці. До того ж, цей рецепт традиційний.

При вяленні плоди зморщуються і темніють, набуваючи насичений відтінок. Існує кілька варіантів підготовки: хтось чистить томати від шкірки, хтось видаляє насіння, але все це справа смаку. З’їдається цей делікатес на подив швидко, тому краще бути передбачливими і заховати баночку на зиму.

Для цього потрібно всього лише залити шматочки в стерилізованої банку рослинним маслом (краще оливковою, але підійде і соняшникова), а після заховати в затишне місце.

У французькій кухні є цікава інтерпретація даної закуски в техніці конфі – томління в маслі, і виходить теж дуже непогано. Помідори самі по собі вдячний продукт, а в’ялені – визнані перлиною італійської кухні. Чи готові спробувати? «З Смаком» чекає ваших вражень!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.