Страви за 5 хвилин

Спеціально для всіх, кому вічно не вистачає часу на приготування, редакція «З Смаком» постаралася і зібрала 50 (так, це так) рецептів смачних страв, які ви зможете приготувати практично в одну мить. У всякому разі, на підготовку точно піде не більше 5 хвилин!

Всі рецепти прості в приготуванні, а основна маса з них ще й дієтичні. Ви без зусиль зможете спланувати денне меню хоч на весь тиждень!

Швидкі страви для сніданку

· Яєчня в помідорах

Звичайну яєчню шляхом нехитрих маніпуляцій легко перетворити в оригінальне і цікаве блюдо. Вам потрібно лише вибрати помідори розміром побільше, вирізати з них серцевину і наповнити їх подрібненої шинкою (сосиски, бекон, відварене куряче філе) з зеленню. Зверху розбийте яйце, посоліть, поперчіть, посипте тертим сиром, якщо завгодно. 10-15 хвилин при температурі 180 градусів в духовці буде досить. А поки заваріть чай.

· яблучний омлет

У сковороді розтопіть 1 ст. л. вершкового масла, викладіть скибочки яблука, присипте цукром і корицею. Обсмажуйте яблука кілька хвилин. Тим часом збовтайте 2 яйця з 4 ст. л. молока і дрібкою солі. Залийте яєчної сумішшю яблука і готуйте під кришкою.

· Яєчня в хлібі

У скибочках хліба для тостів зробіть круглі отвори (зручно склянкою). Змастіть сковороду вершковим маслом, підсмажте хліб з одного боку, переверніть і акуратно розбийте в отвори скибочок по яйцю. Сіль, перець, інші приправи на ваш розсуд. Готуйте, прикривши кришкою, поки не схопиться яйце.

· Омлет в чашці

У чашку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, розбийте яйце, влийте 2 ст. л. молока, додайте по щіпці солі, перцю. Для більшої поживності можна додати до суміші кубики хліба, подрібнені помідори і тертий сир. Готуйте в СВЧ на середньої потужності 3 хвилини.

· Лінива вівсянка в банку

Увечері насипте в банку об’ємом 0,5 літра кілька ложок ніжних вівсяних пластівців, додайте горіхи, родзинки, насіння льону і залийте йогуртом без наповнювача. Струсіть, закрийте кришкою і відправте в холодильник. Вранці дістаньте, додайте ложку меду або фруктового пюре – корисний і поживний сніданок на столі!

· Ледачі оладки з яблуком

Увечері (знову-таки) натріть 1 яблуко, додайте 1-2 ст. л. цукру, 50 мл кефіру (кислого молока, йогурту, ряжанки), щіпку солі, соду на кінчику ножа і кілька столових ложок борошна. Перемішайте і поставте в холодильник, накривши кришкою. Вранці, не перемішуючи, столовою ложкою викладайте по порції тесту на розігріту з олією сковороду. Смажте до рум’янцю.

· Французькі бутерброди в духовці

Скибочки хліба для тостів змастіть ніжною гірчицею, розкладіть на деку, злегка змащеному. На хліб викладете по шматку твердого сиру і шинки, накрийте другим шматочком хліба. Збризніть оливковим маслом, посипте сиром і запечіть до зарум’янювання.

· Сирна маса з фруктами

До 100 г сиру середньої жирності додайте 1-2 ст. л. сметани або йогурту, збийте блендером. Додайте мед за смаком і скибочки сезонних фруктів. Мед можна не використовувати, а фрукти замінити улюбленим варенням або джемом.

· Рисова каша з гарбузом

Промийте 50 г рису, залийте водою 1: 2, посоліть і поставте на вогонь. Тим часом скибочку гарбуза (100 г вистачить) натріть, додайте ложку води, поставте гаситися під кришкою на хвилин 5-7. Коли гарбуз розм’якне, додайте її до рису, влийте склянку молока і готуйте хвилин 10. Подавайте з шматочком вершкового масла.

· Молочний суп

Влийте в каструлю 0,5 л молока, доведіть до кипіння. Додайте 0,5 ст. макаронних виробів з твердих сортів пшениці, дрібку солі і варіть 7-9 хвилин, помішуючи. Подавайте з вершковим маслом і цукром. Ласкаво просимо в дитинство!

Швидкі закуски

· Рулети з лаваша

Закуски з лаваша стоять на першому місці, тому що в цю тонку корж звернути можна що завгодно. І швидкість приготування безпосередньо залежить від того, яку начинку ви вирішите помістити в лаваш на цей раз.

· Печені помідори черрі

Альтернатива готуються довго готуються в’яленим помідорів. Помідори черрі (500 г) розріжте навпіл, викладіть на деко зрізом вгору, збризніть оливковим маслом, посипте сушеним чебрецем, сіллю, перцем і сушеним часником. Запечіть при 180 градусах до характерної млявості. Використовуйте для бутербродів, пасти, як закуску до м’яса.

· Сир, запечений в панірувальних сухарях

300 г сиру (моцарели, сулугуні, адигейського) наріжте брусочками і відправте в морозилку на хвилин 15. Змішайте панірувальні сухарі з ароматними травами на ваш смак, а в окремому посуді збийте яйце з 1 ст. л. молока. Підморожені брусочки обваляйте спочатку в борошні, потім умочіть в яйце, потім обваляйте в сухарях. Викладіть на деко, застелений пергаментом. Запікайте 10-15 хвилин при 200 градусах.

· Сирні кекси

Змішайте 4 ст. л. борошна з 1 ч. л. розпушувача, 100 г тертого твердого сиру, 2 яйцями і 100 мл молока. Посоліть, поперчіть, розкладіть суміш по силіконовим формочках. Форми поставте на деко і відправте в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах. Як з’явиться рум’яна кірочка – діставайте.

· Міні-піци з цукіні

На деко, застелене пергаментом, викладіть кружечки цукіні, зверху по скибочці моцарели і кілька часточок черрі. Приправте за смаком і запечіть протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Обід за 30 хвилин

· Рис з куркою

Куряче філе наріжте на шматочки, обсмажте в глибокій сковороді з додаванням невеликої кількості оливкової олії і пряних трав. Додайте нарізаний дрібно цибулю, підсмажте ще чуть-чуть. Засипте в сковороду промитий рис, посоліть, перемішайте. Влийте достатню кількість води або бульйону, зменшіть вогонь, готуйте під кришкою 15-20 хвилин.

· курячий папрікаш

У глибокій сковороді обсмажити цибулю, додайте куряче філе, нарізане досить крупно. Обсмажте до легкого зарум’янювання. Додайте скибочки болгарського перцю і помідорів, часник, приправте меленою паприкою, чорним перцем, посоліть. Влийте трохи води і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 20-30 хвилин до готовності м’яса. Подавайте зі сметаною і улюбленим гарніром.

· Обід в батоні

По правді кажучи, начинка для цієї страви може бути будь-хто. Батон розрізати уздовж. М’якуш акуратно витягніть, щоб вийшли човники, розімніть і обсмажте з подрібненою цибулею. На дно човників викладіть шинку, нарізану кубиками, підсмажений з цибулею м’якуш, часточки помідорів. Зверху викладіть сирну масу (тертий сир, яйце, ложка сметани, сіль, перець). Запечіть до золотистої скоринки.

· Човники з кабачків

За принципом рецепта, описаного вище, приготуйте блюдо в човниках з кабачків. Вийде куди більш дієтичне частування!

· Куряче філе з грибами

Печериці наріжте середніми шматочками. Куряче філе наріжте крупно. Лук подрібніть. Лист фольги складіть вдвічі, краю підніміть. Викладіть курку, гриби і цибулю, збризніть оливковим маслом, білим вином, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом, додайте гілочку чебрецю. Краї фольги з’єднаєте і відправте згорток в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.

· паста

Паста – універсальне і швидке блюдо. Поки відварюються макаронні вироби відповідно до приписів на упаковці, приготуйте заправку. Подрібніть цибулю, злегка обсмажте, додайте яловичий фарш, смажте, перемішуючи, хвилин 7. Приправте італійськими травами, сушеним часником, посоліть, додайте пару ложок томатного соусу, прогрійте ще протягом 5 хвилин.

· овочева запіканка

Наріжте кружечками кабачки, помідори, картопля і викладіть в блюдо для запікання, чергуючи між собою. Посоліть, поперчіть, накрийте фольгою, запечіть протягом 20 хвилин при 200 градусах. Форму вийміть, фольгу зніміть, посипте овочі тертим сиром і поверніть блюдо в духовку ще на хвилин 15.

· Сирний суп

Сирний суп – ще одне геніальне рішення для швидкого і легкого обіду. Ніжний смак завжди можна відтінити різними добавками.

· Риба на пару з картоплею

Картопля очистіть, залийте водою, посоліть і поставте на вогонь варитися. Рибне філе помістіть на харчову плівку, збризніть лимонним соком, білим вином, приправити улюбленими спеціями, за бажанням посоліть. Замість кришки каструлю з картоплею (після закипання вмісту) накрийте пристосуванням для варіння на пару, на якому розмістіть згорток з рибою. Готуйте 20-25 хвилин.

· Запіканка з брокколі і цвітної капусти

Така овочева запіканка сподобається всім, хто не хоче перевантажувати себе зайвими калоріями, а готується вона дуже швидко!

Прості рецепти салатів

· середземноморський салат

Наріжте середніми шматочками помідори, огірки, болгарський перець і бринзу, заправте сіллю, лимонним соком і оливковою олією. Насолоджуйтесь!

· Легкий огірковий салат

Наріжте кружечками огірки, додайте тонкі півкільця цибулі і волоські подрібнені горіхи. Заправте соєвим соусом, оливковою олією і лимонним соком.

· Салат з сочевиці з селерою

До відвареної зеленої сочевиці додайте нарізаний соломкою черешок селери і зелень петрушки. Заправте сумішшю з лимонного соку, винного оцту і оливкового масла.

· Салат зі шпинатом і бринзою

Молоді листочки шпинату промити, обсушити, додайте подрібнену бринзу, півкільця червоної цибулі і волоські горіхи за смаком. Заправте сумішшю з рослинного масла, гірчиці і лимонного соку.

· Салат з персиками і огірками

Наріжте кубиками огірок, персик (без шкірки) і авокадо. Додайте тонкі півкільця цибулі і подрібнений кріп. Заправте сумішшю з яблучного оцту, оливкового масла і лимонного соку.

· Салат із селери, яблука і моркви

Натріть середнє яблуко, морква і четвертинку кореня селери, посоліть. Заправте яблучним оцтом, рослинним маслом і перемішайте.

· Салат з моркви з горіхами

Морква і яблуко натріть, додайте часточки апельсина, очищені від плівки, по жмені горіхів і родзинок. Посоліть, полийте олією і ложкою меду. Перемішайте, залиште на 10 хвилин настоюватися.

· Салат з груші з сиром

Грушу очистіть від шкірки, наріжте кубиками. Так само наріжте твердий сир. Додайте жменя волоських горіхів, зелень, цибулю за бажанням. Приправте чорним перцем, полийте сумішшю з лимонного соку, рослинного масла і гірчиці.

· Салат з картоплі з тунцем

З консервованого тунця злийте сік, м’якоть викладіть на тарілку, додайте картоплю, нарізану кубиками, і скибочки вареного яйця. Заправте лимонним соком, олією, сіллю, перцем.

· Салат з курки з селерою

Відварене куряче філе наріжте середніми шматочками, яблука наріжте кубиками, стебло селери – скибочками. Заправте лимонним соком, оливковою олією, посипте зеленню, посоліть, поперчіть. Перемішайте, дайте салату настоятися.

· Салат з курячої грудки з апельсином

Скибочки курячої грудки підрум’яньте на сковороді, змішайте з листової зеленню і скибочками апельсина. Додайте шматочки розтертої бринзи, трохи солі, заправте сумішшю з лимонного соку, меду та оливкової олії.

· Картопляний салат

Відварну картоплю наріжте кубиками, додайте мариновані огірки, цибуля і салямі, нарізані соломкою. Заправте діжонською гірчицею, винним оцтом, рослинним маслом, сіллю, перцем за смаком.

· Салат з персиками і фетою

Персики наріжте часточками, додайте кубики фети і листочки руколи. Заправте медом, бальзамічним оцтом, рослинним маслом і сіллю.

· Салат з помідорів

Помідори наріжте, додайте свіжого базиліку. Посоліть, поперчіть. Додайте подрібнений часник, заправте оливковою олією і перемішайте.

· салат триколірний

Наріжте помідори, авокадо, і моцарелу, додайте подрібнений базилік. Посоліть, поперчіть за смаком, заправте сумішшю оливкового масла і лимонного соку, перемішайте.

Легкі десерти на швидку руку

Шоколадний мус

Розтопити на водяній бані 200 г чорного шоколаду, додавши 160 мл води. Потім збийте масу міксером, поки та не посвітлішає. Для аромату можна крапнути трохи бренді.

Заморожений йогурт

Змішайте густий йогурт без добавок (500 мл) з медом і кокосовою стружкою. Вилийте масу в прямокутну форму, посипте вівсяними пластівцями і шоколадною стружкою. Надішліть в морозилку на 2 години, потім дістаньте і наріжте на квадратики.

Желе

Мабуть, желе – найпростіший десерт з неймовірним безліччю варіацій. Готуйте і насолоджуйтеся!

Вершкове морозиво

Збийте 200 мл вершків жирністю 30% до появи піни. Продовжуючи збивати, влийте 200 мл згущеного молока. Перекладіть масу в контейнер і відправте в морозилку на 6-8 годин.

Солодка ковбаска

Приготуйте солодку ковбаску, дієтичний десерт, який сподобається навіть тим, хто на дієті не сидить. Пальчики оближеш!

Сир з фруктами та печивом

Пісочне печиво подрібніть в крихту, сир збийте з цукром, фрукти подрібніть. Викладіть інгредієнти шарами по креманкам.

Сирно-банановий мус

Сир, горіхи, банани… Такий сирний десерт – ласощі не тільки смачне, але і корисне!

Малинове морозиво

Подрібніть в блендері 500 г ягід малини, влийте стакан охолоджених вершків, додайте цукор за смаком. Розлийте по формах, заморозьте.

Запечені яблука

У яблук виріжте насіннєві коробочки, потім наповніть їх подрібненими волоськими горіхами, полийте медом. Викладіть на деко, змащене вершковим маслом. Запечіть до готовності.

Солодка запіканка з моркви

300 г очищеної і відвареної моркви натріть, додайте 100 г м’якого сиру і 2 ст. л. меду. Збийте міксером. Приправте корицею. викладіть масу в форму, змащену маслом, посипте кунжутом, запікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Ця фантастична добірка рецептів точно заслуговує на те, щоб нею поділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.