Страви з вином

Відразу точно і не скажеш, хто, коли і де вперше влив Вино в каструлю з процесом запікання. Все сходиться до того, що першими все ж це зробили кухаря середньовічної Європи. Взяти хоча б класичну для французької кухні яловичину по-бургундські: старовинне блюдо з великою кількістю овочів, м’яса і неодмінно червоного сухого!

І правда, вино – це не тільки напій, що подається до різних страв, щоб відтінити їх смак. Це ще й Універсальна приправа, здатна перетворити блюдо до невпізнання. Вино під час готування використовують практично в кожній країні світу, воно вигідним чином підкреслює і розкриває смак кожного інгредієнта.

Навіщо додавати в страви вино

Професійні кухарі додають вино буквально до всього: до м’ясних і рибних страв, соусів, закусок, салатним заправкам, супів і, звичайно, десертів! Не існує строгих правил щодо використання марочних вин в кулінарії, головне, щоб напій був натуральним і ароматним.

  • Вино підсилює смак кожного окремого інгредієнта в складному блюді, додатково ароматизує.
  • Вино ідеально для маринування м’яса. Блюдо практично будь-якого виду м’яса з додаванням алкогольного напою починає звучати по-новому.
  • Вино додають під час приготування морозива: алкоголь, що міститься в напої, запобігає утворенню кристалів льоду.
  • Рецепт передбачає замочування сухофруктів? Замочіть їх у вині!
  • При додаванні в тісто вино розщеплює жир і робить масу більш однорідною. А вливши трохи сухого білого в кляр, отримаєте суперхрустящую корочку.
  • Вино, подібно лимонному соку, усуває неприємний запах риби, але в готовій страві відчувається набагато делікатніше.

Як готувати з вином

Якщо ви вирішили використовувати вино як інгредієнт для своїх страв, важливо пам’ятати, що воно повинно ненав’язливо підкреслювати смак. Щоб не отримати блюдо з монотонним і навіть нав’язливим ароматом, враховуйте деякі нюанси.

· Вино слід додавати в страви завчасно (кріплені сорти – виняток, ними присмачують незадовго до закінчення приготування). Загальний принцип: чим більше час приготування, тим присутність вина менш виражено і відсоток алкоголю менше.

· Щільні, ситні блюда з м’яса припускають використання насичених червоних вин. Птах, риба і молюски незрівнянні в союзі з легкими білими або рожевими винами. Чим блюдо жирніше, тим резоніше використовувати напій потужніший.

· Виражений горіховий смак надає стравам Херес. Ідеальний для маринування жорсткого м’яса і дичини. Пікантні нотки допоможе надати шматочок чорного шоколаду, доданий в маринад, щоб ще більше підкреслити м’ясний смак. В азіатських рецептах хересом можна замінити рисовий оцет.

· Солодкі портвейни з багатим фруктовим букетом передають свій характер і страв. У печінці (курячої, гусячої, свинячий) не залишиться ні натяку на гіркоту, якщо замочити її на деякий час в цьому напої. Незамінний інгредієнт для десертів і заправки фруктових салатів.

· А ось і рецепт найпростішого винного Соусу до м’яса. Влийте трохи вина в сковороду, на якій готувалося м’ясо, додайте сіль, чорний перець, дрібку мускатного горіха, доведіть до кипіння. Загустіть, додавши ложку борошна або крохмалю. Щоб не утворилися грудки, отлейте трохи соусу в чашку, змішайте з борошном, а потім вже цю суміш з’єднайте з рештою маси.

· Подібний соус готується і для риби, з тією лише різницею, що в його основі буде біле вино і вершки.

· Якщо захочете додати вино до овочевого супу, робіть це лише після того, як овочі стануть майже готовими. Інакше коренеплоди так і залишаться жорсткими.

Невеликий лайфхак, щоб раз по раз не відкривати нову пляшку вина, а при цьому завжди під рукою мати запас напою спеціально для готування. Розлийте вино по формам для льоду і помістіть в морозилку.

Може бути, у вас є свої фірмові прийоми готування з вином. Поділіться, куди і як ви його додаєте!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.