Страви з томатів

Помідори, звані також «золотими яблуками», спочатку вважали отруйними і до XVII століття в їжу не вживали. Хто б міг подумати, що через століття ця ягода (а помідор – це ягода) підкорить світ. З Центральної Америки до Іспанії, а звідти – в Азію і Європу.

Редакція «З Смаком» знає, наскільки незамінні томати, як ніхто інший. Страви з помідорів зустрічаються не так часто, але додають їх у що завгодно, адже помідори поєднуються з усім.

Єдина проблема, що доставляє незручності при їх використанні – делікатність, з якою потрібно з ними поводитися. Томати легко псуються і не терплять ушкоджень, а іноді уникнути їх досить складно при всій їх ніжності. Однак і для цього є рішення! Далеко не всі кулінарні шедеври вимагають від цього продукту товарного вигляду.

Томатні страви

· Сальса

Такий насичений, густий і гострий соус не може залишитися без уваги. Сальса готується з відварених (тушкованих) подрібнених томатів – не страшно, якщо вони будуть злегка підім’яті.

Для приготування сальси візьміть 3 великих помідора, 1 перець чилі, 1 цибулину, 1 зубчик часнику, пучок кінзи і сіль. Протушкувати помідори на сковороді з часником, цибулею і чилі, а потім перемеліть в блендері з сіллю, свіжої кінзою і часником.

· томатна приправа

Ще один Томатний соус, універсальний для м’яса, риби і навіть для салатів. Щоб його приготувати, обсмажте томати в оливковій олії з часником і червоним винним оцтом, додайте трохи солі, цукру і діжонської гірчиці. Готово!

· Томатний соус

Або ж томатна паста, як вам буде завгодно. З усіх інших він займає найбільше часу, але має більш насичений смак і в рази краще покупного кетчупу. Для цього залийте окропом помідори на хвилину і зніміть шкірку. Потім варите їх порізаними на маленькому вогні не менше години. Додайте спеції за смаком і використовуйте пасту на свій розсуд! Вона відмінно підійде до спагетті.

· фріттата

Італійський омлет, в якому головне – овочі. Чим більше тим краще. Щоб помідори не були занадто водянистими, потомите їх недовго на сковороді (можна додати і інші овочі: кабачки, цибуля, баклажани, солодкий перець) і тільки після залийте яйцями.

· Маргарита

Найпростіша піца в світі немов створена для того, щоб помідори йшли у великій кількості. Для її приготування зазвичай використовують помідори Пелата, але їх можна замінити звичайними, ошпарені і очищеними. Вам знадобиться моцарелла, трохи пармезану і листя базиліка.

· гаспачо

Ще одне іспанське блюдо, що складається практично з одних томатів. Цей холодний суп дуже гарячий на смак, адже в нього додають червоний перець. Основні інгредієнти: помідори, томатний сік, цибулю і огірок. Половину овочів подрібніть в блендері разом з червоним перцем, влийте томатний сік. Іншу половину дрібно наріжте і додайте в отриману кашку. Найчастіше в гаспачо додається соус табаско.

· Томатний суп

Завершує наш список близький родич гаспачо – Томатний суп. Обсмажте на сковороді часник, цибуля-порей і звичайний ріпчаста цибуля. За бажанням також можна додати цибулю-шалот. Викладіть зверху очищені нарізані помідори, потримайте їх трохи на вогні, залийте двома склянками води і варіть до півгодини. Одержаний суп пропустіть через блендер, а після прикрасьте декількома листочками кінзи або базиліка.

Чим хороші томатні страви, так це своєю простотою. Гарячі або холодні, вони завжди приносять море подяк шеф-кухарю. Томати поєднуються з базиліком, часником, цибулею, кропом, м’ятою, всіма видами перцю, естрагоном, чебрецем і петрушкою.

Скористайтеся нашими кулінарними премудростями і не забудьте поділитися ними з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.