Страви з стручкової квасолею

Зізнаюся чесно: Стручкову (або Спаржеву) квасоля завжди обходила стороною. По-перше, треба постаратися знайти її на ринку, по-друге, заморожені стручки раз у раз розварювалися або ж навпаки – залишалися сируватими після приготування. Закинувши «квасолеві справа» на полицю, доводилося задовольнятися вітамінними стравами з сімейного ресторану.

Цього року спаржева квасоля сама знайшла мене: оптовик, у якого часто закуповувати, дістав з-під прилавка значний пакет Зелених стручків і запропонував зі знижкою не особливо ходовий товар. Побачивши матеріал для творчості, забрала всі 2 кілограми!

Кулінарні експерименти довели: стручкову квасолю можна подати до вечері, обіду і навіть до сніданку! Молоденькі стручки відмінно поєднуються з томатами, морквою, болгарським перцем і м’ясом. Більше ні слова: ділюся найвдалішими рецептами…

Як приготувати стручкову квасолю

Зелений омлет

Складові:

  • 5 яєць
  • 200 г квасолі
  • 1 середня цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • Кілька пір’їнок зеленої цибулі
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Рукола і помідори черрі для подачі

Приготування

· Квасолеві стручки вимийте, розламайте на 2-3 частини, опустіть в киплячу воду на 3 хвилини, потім дістаньте і занурте в ємність з крижаною водою. Таким чином вони не втратять хрусткі властивості і яскравий колір.

· Яйця збийте, додайте сіль, перець, подрібнену зелену цибулю, за бажанням влийте півсклянки молока або чверть склянки вершків.

· Розігрійте масло на сковороді, обсмажте порубаний ріпчасту цибулю і квасолю, залийте овочі яєчною сумішшю. Зробіть мінімальний вогонь, накрийте омлет кришкою, доведіть до готовності.

· Подавайте сніданок з помідори черрі і руколою.

Суп-пюре зі стручкової квасолі

Складові:

  • 300 г стручкової квасолі
  • 2-3 картоплини
  • 200 мл молока
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 л води

Приготування

· Половину стручків квасолі подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку. Другу частину розламайте на 2-3 шматочки, окремо відварити в підсоленій воді.

· Очищену картоплю наріжте брусочками, змішайте з квасоляним пюре, влийте воду. Поставте на вогонь і відваріть до готовності картоплі, посолити за смаком.

· Потім перетріть суміш через сито або скористайтеся занурювальним блендером, влийте гаряче молоко, додайте вершкове масло.

· Розлийте суп по тарілках, зверху викладіть відварені цільні стручки.

Стручкова квасоля з м’ясом на вечерю

Складові:

  • 400 г яловичини
  • 50 мл соєвого соусу
  • 2 середні цибулини
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 150 г квасолі
  • Корінь імбиру розміром з великий палець
  • 2 зуб. часнику
  • 1 морква
  • 1 скл. бульйону або води
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

Приготування

· Яловичину наріжте тонкими смужками поперек волокон, залийте соєвим соусом, залиште на 30 хвилин.

· Корінь імбиру очистіть, тонко наріжте, часник роздушіть ножем.

· У сковороді розігрійте масло, викладіть імбир і часник, трохи підрум’яньте, щоб спеції віддали свій аромат, потім витягніть.

· Викладіть в сковороду м’ясо, обсмажте до появи рум’яної скоринки, додайте нарізаний півкільцями цибулю, обсмажуйте ще близько 5 хвилин.

· Стручки квасолі розламати на 2-3 частини, відваріть в окропі протягом 3 хвилин, відкиньте на друшляк. Морква очистити, нарізати брусочками.

· Надішліть морква і квасоля в сковороду, перемішайте, посоліть і поперчіть (не забувайте, що м’ясо вже солоне), влийте воду з томатною пастою і накрийте кришкою.

· Готовність визначте по м’якості м’яса, в середньому необхідно 20-30 хвилин на повільному вогні.

Ось уже кілька десятиліть в селі Сміляни (Болгарія) восени проводять яскравий фестиваль, приурочений нового врожаю квасолі. Яких тільки страв немає на цьому святі! Але особливе місце займають Страви із зеленої спаржевої красуні, і, як бачите, не просто так. Цей городній дар заслуговує на повагу. Не вірите? Тоді приготуйте запропоновані страви, а рецептами діліться з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.