Страви з сиром

Більше сиру! Ніякого особливого приводу для цього не потрібно. Досить вже того, що сир – один з живильних продуктів, які прийшли до нас з сивої давнини. Він еволюціонував крізь тисячоліття разом з цивілізацією, зберігаючи свої корисні властивості і знаходячи найбільш привабливі риси.

Серед сотень окремих сортів існує не більше 30 видів сиру. При цьому його смак настільки варіативний, що носить тисячі назв, які йому дають різні виробники. Це тому, що сир – живий продукт, і все його багатство повністю залежить від процесу визрівання.

Сиром майже неможливо щось зіпсувати. Він поєднується з усіма видами м’яса, овочами, випічкою і, звичайно, вином. «З Смаком» розповість, які Сирні страви справили свого часу фурор і до сих пір залишаються на піку популярності.

Страви з сиру

· Конвертики з сиром

Це не пиріжки з сиром, а скоріше пельмені з чудово м’якою начинкою. Такі подають в Китаї в смаженому або вареному вигляді. Наріжте листкове тісто невеликими квадратиками, покладіть в середину пару кубиків м’якого сиру (наприклад, Рикотту або Фету ) і обсмажте на сковороді у великій кількості олії. Ваші Вонтони готові!

· Макарони з сиром

Хто ніколи не посипав макарони сиром? Зізнайтеся, це чудово. Однак таке бездумне марнотратство не найкраще застосування сиру. Спробуйте змішати варені макарони зі склянкою рубленого шпинату, чашкою тертої моцарелли і чашкою вершкового сиру. Потім поставте пасту запікатися в духовку при 180 градусах на 30 хвилин. Імпровізована запіканка з сиру і макаронів точно вас здивує!

· Макарони з сиром і пастою

Для цього нескладного страви вам потрібно запастися парою сотень грамів моцарели. У каструлі середнього розміру розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому виноград, помідори і томатну пасту. Переважати повинні помідори. Потім розбавте суміш молоком і висипте на зварені макарони. Перемішайте, додайте сир і залиште під кришкою на 2-3 хвилини. Використовуйте базилік і м’яту для додання глибини душі.

· Фондю з сиру

Грінки, бекон і палички з листкового тіста стануть ще більш спокусливими в тандемі з сирним фондю. Для його приготування вам знадобиться півтори склянки білого сухого вина, столова ложка коньяку і вдосталь сиру. Це повинен бути твердий сир з коров’ячого молока (наприклад, Гауда ).

Перемішайте нарізану кубиками сир з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю. Ємність для фондю натріть роздавленою часточкою часнику. Закип’ятіть вино з коньяком. Коли рідина почне закипати, додайте тертий сир, помішуючи. Коли сир розплавиться, додайте мускатний горіх і перець за смаком.

· Сирні кульки

Для цього нехитрого страви вибирайте твердий сир на ваш смак. Розкачайте несолодке тісто (бажано не листкове), наріжте його на квадрати. У кожен квадрат покладіть кілька кубиків сиру, загорніть тісто і надайте йому кулясту форму.

Коли кульки з сиром будуть готові, розтопіть трохи вершкового масла, а в окрему миску натріть сир і змішайте його з нарізаною петрушкою. Вмочуйте кульки з сиром спочатку в масло, потім обваляйте їх в сирі з зеленню і викладайте на деко. Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.

· Сирні деруни

Сказати, що в деруни можна просто додати сир, занадто банально. А ось запікати їх в духовці під скоринкою з ароматного сиру… Для цього помістіть вже готові деруни на деко в особливу суміш з вершкового масла, тертого м’якого сиру, солі, чорного меленого перцю і трав. Випікайте деруни 30 хвилин при 180 градусах.

· сирний хліб

Щось середнє між піцою та хачапурі ви можете отримати прямо на своїй кухні за 20 хвилин. Надріжте верхню частину буханця хліба вздовж і поперек так, щоб зверху вийшла сіточка з кубиків зі стороною приблизно 1,5 сантиметра. Загорніть хліб в фольгу і відправте в духовку на 10 хвилин.

Поки хліб сушиться, розтопіть вершкове масло, змішайте його з чорним перцем, часником, чебрецем і тертим твердим сиром. Коли суміш стане однорідною, дістаньте хліб, залийте в щілини, що соус, акуратно нашпигуйте його часточками помідора і зеленню. Потім поставте хліб в духовку ще на 10 хвилин. Тепер залишилося тільки посипати його сиром і потримати в духовці ще 3 хвилини, щоб все розплавилося. Сирний хліб готовий!

· Картопля з сиром

Не гратен, але не менш смачний союз сиру і картоплі. Уже зварений четвертинками або половинками картопля викладіть в глибоке деко або форму для запікання і залийте йогуртом. Посоліть, поперчіть і посипте подрібненим часником. Запікайте картопля 30 хвилин при 180 градусах, а після посипте тертим твердим сиром і залиште в духовці ще на пару хвилин.

· Крем-суп з сиром

У каструльці для приготування супу обсмажте цибулю в оливковій олії. Додайте чорний і червоний перець, італійські трави, сіль і томатну пасту. Потримайте на вогні 2 хвилини. Після цього додайте нарізані консервовані помідори, петрушку, базилік і трохи цукру. Тримайте на вогні 20 хвилин. Залишається тільки збити вийшов суп з тертим сиром до кремової консистенції і подати з сухарями.

Експерименти з сиром закінчуються вдало майже завжди – він пластичний, доступний і, що найголовніше, різноманітний. Навчіться підбирати сир, і ви переконаєтеся, що свій знайдеться для кожного блюда. Ми не наводили приклади його поєднання з м’ясом, тому що це сприймається як належне.

Цікаво знати, що приправа зі смаком сиру – найпопулярніша, якщо говорити про снеках. А ще є сирні чіпси, сирний попкорн, сухарики, горішки зі смаком сиру. Навіть бекон не може перевершити його в сфері закусок.

Їжте сир, запікайте його, обсмажуйте в сухарях, додавайте в салати і супи без сумніву і страху зіпсувати страву. Нарізайте його до вина, прикрашайте золотистою скоринкою не тільки піцу! І поділіться нашої сирної статтею з іншими.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.