Страви з рибних консервів

Рибні консерви чомусь часто сприймають як їжу для походів або перекусу на дачі. А тим часом часто саме консерви є для людей, що живуть далеко від моря, можливістю поїсти морської або океанічної риби нормальної якості. Адже свіжу рибу в наших супермаркетах ще спробуй знайди, а на заморожену часто без сліз не поглянеш…

Багато виробників зараз Виготовляють рибні консерви прямо на місці вилову. Сучасні кораблі-фабрики, які приймають улов з траулерів, оснащені необхідним обладнанням для виробництва готових до вживання продуктів. Таким чином риба, що не зазнала заморожуванні і перероблена в місці видобутку, зберігає свою поживну цінність і смак.

Подивіться добірку рецептів від «З Смаком» і переконайтеся самі, що Консерви з риби – прекрасна основа для страв не тільки повсякденних, але і святкових.

Рецепти з рибними консервами

Пиріг з рибних консервів

Простий і швидкий пиріг на вечерю можна приготувати і в духовці, і в мультиварці (1 година в режимі «Випічка»).

Складові:

  • 500 мл сметани (можна кефіру)
  • 1 банка сардин у власному соку
  • 3 яйця
  • 1 варена картоплина
  • 1 цибулина
  • 6 ст. л. борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 трісок. солі

Приготування

· Яйця збийте вінчиком, додайте сіль, соду. Змішайте збиті яйця зі сметаною. Безперервно помішуючи масу, підсипте борошно. Перемішайте. Тісто має вийти досить густим, але не в’язким. Якщо тісто вийшло дуже рідким, додайте ще борошна.

· Картоплину очистіть від шкірки і натріть на тертці. Цибулю дрібно наріжте. Вилийте з рибних консервів рідина, великі кістки видаліть, м’якоть розімніть вилкою.

· Глибоку форму змажте соняшниковою олією. Вилийте половину тіста, зверху викладіть терту картоплю, потім цибулю, а потім рибу. Залийте половиною тесту.

· Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірте зубочисткою.

Котлети з рибних консервів

Смачні та ніжні котлетки. Швидко готуються, до того ж їх виходить так багато!

Складові:

  • 1 банка сардин або сайри
  • 1 скл. відвареного рису
  • 1-2 варені картоплини
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець за смаком
  • Кріп за смаком
  • Панірувальні сухарі
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування

· Рибні консерви викладіть в миску, не зливаючи рідину, розімніть вилкою. Картопля натріть на дрібній тертці.

· Цибулю дрібно наріжте, обсмажте в невеликій кількості соняшникової олії. Зелень подрібніть.

· Змішайте з рибою рис, терту картоплю, підсмажену цибулю, подрібнений кріп. Посоліть, поперчіть за смаком і ретельно перемішайте масу.

· Змоченими у воді руками сформуйте котлетки, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки, потім накрийте кришкою і потім ще хвилин 5 до готовності.

Суп з рибними консервами

Суп виходить досить легким. Приготувати його можна з будь-якою риби, консервованої у власному соку (сайри, сардини, тунця, лосося, горбуші), з кожної з них смак страви буде звучати по-новому.

Складові:

  • 1 банка рибних консервів
  • 2,5-3 л води
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 4 картоплини
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • Сіль, перець за смаком
  • 2 лаврові листки

Приготування

· Очищену картоплю наріжте кубиками, відправте в каструлю з киплячою водою. Варіть 20 хвилин.

· Цибулю і моркву спассеруйте на олії. Додайте в каструлю з картоплею, варіть при помірному кипінні 5 хвилин.

· Консервовану рибу злегка роздушіть виделкою, сильно при цьому не подрібнюючи. Рибу разом з соком з банки додайте в суп. Туди ж відправте лаврові листочки, перець, посоліть в міру. Потримайте суп на вогні ще хвилин 5. Подавайте, прикрасивши зеленню.

Салат з рибними консервами і свіжими овочами

На противагу культової «Мімоза», ситної і щедро присмаченою майонезом, представляємо салат зі свіжими овочами та легкої заправкою на основі оливкової олії.

Складові:

  • 1 банка рибних консервів (тунець, сайра)
  • 1 помідор
  • 1 свіжий огірок
  • Листя салату
  • 1 зелене яблуко
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави за смаком

Приготування

· Рідина з консервів злийте, рибу розділіть на шматочки. Листя салату вимити, обсушити, порвіть руками на довільні шматочки, викладіть на блюдо.

· Огірок, яблуко, болгарський перець наріжте тонкою соломкою. Помідор наріжте часточками. Овочі та рибу викладіть на листя салату.

· Приготуйте заправку, змішавши оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, сіль і прованські трави. Полийте салат заправкою і перемішайте салатним щипцями (через брак можна використовувати дві вилки).

Рулет з лаваша з рибними консервами

Закуски з лаваша, які готуються на швидку руку, давно всіма улюблені. Є варіант запаморочливою начинки для лаваша з рибних консервів: дешево і смачно!

Складові:

  • 3 листа лаваша
  • 3 варених яйця
  • 4 зуб. часнику
  • 1 банка рибних консервів
  • Зелень за смаком
  • 200 г твердого сиру
  • 200 г майонезу

Приготування

· Яйця подрібніть (наріжте або натріть). Сир також натріть, зелень подрібніть. Рідина з консервів злийте, а рибу розімніть вилкою.

· Змішайте майонез з пропущеним через прес часником, додайте подрібнену зелень.

· Лист лаваша розкладіть на робочій поверхні, змастіть третьою частиною майонезу, посипати сиром. Покрийте сир другим листом лаваша, змастіть його половиною залишився майонезу.

· Викладіть рибні консерви, накрийте третім листом лаваша. Змастіть його поверхню майонезом, посипте яйцями. Поверніть щільний рулет, обмотайте його потім харчовою плівкою. Помістіть рулет для просочення в холодильник мінімум на годину, потім подавайте, нарізавши порційними шматочками.

Тепер можна з упевненістю стверджувати, що з рибних консервів можна приготувати страви нітрохи не гірше, ніж зі свіжої риби. А які страви з використанням цього напівфабрикату знаєте ви? Чекаємо рецептів в коментарях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.