Страви з помідорів

Помідори пройшли довгий шлях від саду і городу до столів сучасних гурманів. Протягом століть великі уми то відносили їх до числа плодів отруйних рослин, то визнавали несмачними. Лише в XVI-XVII столітті «яблука любові» потрапили на стіл кожного другого європейця.

Варто зазначити, що сьогодні кухня практично кожної країни світу готова запропонувати поживні і дієтичні Страви з томатів. Ми ж звикли до салатів або соків з червоних ягід і навіть не підозрюємо про різноманітність, яким може і повинен потішити себе кожен. Сьогодні редакція «З Смаком» пропонує вам 5 топових рецептівСтрав з помідорів. Хтозна, може деякі з них стануть для вас улюбленими сезонними частуваннями!

Долма з помідорів

Ласкаво просимо до Туреччини! Саме в цю чудову південну країну вас перенесе долма. Щоб приготувати страву, яке знають і люблять у всьому світі, вам знадобиться зовсім невелика кількість продуктів.

Складові:

  • 8 помідорів середнього розміру
  • 6-8 зубчиків подрібненого часнику

Для начинки

  • 120 г промитого рису басматі
  • 110 г м’ясного фаршу
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 1 пучок подрібненої петрушки
  • 2 подрібнені цибулини
  • 2 ч. л. сухої м’яти
  • Сіль, перець (за смаком)
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • М’якоть помідорів

Приготування

· Візьміть велику миску і змішайте в ній інгредієнти для начинки.

· Акуратно зріжте капелюшки всіх помідорів. Вийміть м’якоть і подрібніть її. Шкірочка ягід не повинна при цьому бути пошкоджена.

· Наповніть помідори начинкою на 3/4 і накрийте їх шапочками, які ви раніше зрізали.

· Візьміть каструлю з товстим дном і влийте в неї трохи оливкового масла. Томати потрібно укласти на дно шапками догори.

· Додайте в ємність 2 чашки води, часник і м’якоть помідорів. Саме ці інгредієнти є основою соусу. Накрийте каструлю кришкою і доведіть її вміст до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте помідори протягом 45 хвилин.

· Якщо ви вегетаріанець, чиніть як греки: замініть м’ясо кедровими горішками, сиром та родзинками.

Томатний суп

Його батьківщина – Італія. Уже сама назва говорить про те, що томати – головні інгредієнти страви. Гурмани додають в суп Хлібні крутони.

Складові:

  • 2 кг помідорів (бланшованих, очищених від шкірки і дрібно нарізаних)
  • 1 дрібно нарізана цибулина
  • 4 ст. л. оливкового масла
  • 500 мл води або курячого бульйону
  • 1 ч. л. орегано
  • 3 лаврові листки
  • 5 зуб. подрібненого часнику
  • Петрушка, базилік, сіль (за смаком)
  • 2-3 скибочки чіабатти (можна замінити трохи зачерствіли батоном)

Приготування

· Візьміть каструлю з товстим дном і налийте в неї 2 столові ложки олії. Висипати цибулю, який потрібно пасерувати на слабкому вогні протягом 10 хвилин або до тих пір, поки він не стане прозорим.

· Додайте в ємність подрібнений часник і почекайте 1 хвилину.

· Додайте томати без жорстких хвостиків і шкірки.

· Після цього долийте воду (бульйон), орегано, лавровий лист. Всі інгредієнти потрібно проварити протягом 20 хвилин.

· Почніть приготування крутонов. Для цього візьміть сковороду і розігрійте 2 столові ложки оливкової олії. Наріжте хліб кубиками і висипте його на сковороду. Щоб абсолютно все кубики просочилися маслом, перемішайте їх до утворення скоринки.

· Коли ваше блюдо буде готово, додайте крутон і прокип’ятіть вміст каструлі на плиті ще протягом 5 хвилин.

· Після приготування вийміть з супу лаврове листя і залиште каструлю на плиті ще на чверть години. Італійці також користуються блендером, щоб зробити суп-пюре. Перед подачею посипте блюдо зеленню.

Томатний тарт і песто з руколи

Як варіант, приготуйте Французьке блюдо з томатів. Самі французи додають в нього різні сорти ягід, вважаючи, що це допомагає зробити смак більш насиченим. І вони мають рацію.

Складові:

  • 500 г листкового тіста
  • 6 помідорів
  • 50 г твердого сиру
  • 50 г руколи
  • 10 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. кедрових горішків
  • 1 зуб. часнику
  • Сіль, перець (за смаком)

Приготування

· Для початку розігрійте духовку до 210 ° С. Очистіть часник. Не забудьте видалити серединку, так як саме вона винуватець неприємного запаху.

· Візьміть терку і натріть півпорції сиру. Приготуйте песто з руколи і змішайте його з тертим сиром. Додайте в масу оливкова олія, часник і кедрові горішки. Додайте сіль і перець за смаком. У вас вийде соус.

· Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на неї шар тіста. Намажте соус на тісто. Наріжте помідори тонкими слайсами і розкладіть зверху.

· Посоліть і поперчіть овочі і полийте невеликою кількістю оливкової олії.

· Випікайте томатний тарт протягом 20 хвилин.

Додайте Провансальська тарт в список закладок і піднесіть його як оригінальний сезонне блюдо!
Яєчня з помідорами

Звучить просто, але Ізраїльська шакшука дивує оригінальністю! Вона проста в приготуванні і може урізноманітнити нудні повсякденні сніданки.

Складові:

  • 4 нарізаних кубиками помідори
  • 0,5 подрібненої цибулини
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 5-6 яєць
  • 1 зуб. подрібненого часнику
  • 1 болгарський перець
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 1 ч. л. меленого кумина
  • 1 трісок. гострого перцю
  • 1 трісок. цукру
  • Петрушка, сіль, перець (за смаком)

Приготування

· Візьміть глибоку чавунну сковороду і розігрійте в ній масло.

· Пасеруйте в ємності попередньо нарізану цибулю, поки він не стане прозорим.

· Додайте до цибулі часник і готуйте 2 хвилини.

· Висипати болгарський перець на сковороду. Готуйте його протягом 5-7 хвилин. Потім можна додавати томатну пасту і помідори.

· Посоліть і поперчіть блюдо. Не забудьте додати трохи цукру.

· Візьміть яйця і вилийте їх на сковороду. Обов’язково накрийте блюдо кришкою і готуйте так 15 хвилин.

· У процесі приготування соус буде потроху випаровуватися. Простежте за тим, щоб він не випарувався зовсім. В іншому випадку ваша яєчня підгорить і буде менш смачною.

Томатна сальса

Мексиканці називають її «піко-де-гайо». У складі є кілька екзотичних інгредієнтів, тому підручними продуктами тут не обійтися.

Складові:

  • 3 помідори
  • 0,25 пучка кінзи
  • 1 цибулина
  • 0,5 огірка
  • Сік половини лимона
  • 2 перцю халапеньо
  • 1 авокадо
  • 1 зуб. подрібненого часнику
  • 1 ч. л. солі

Приготування

· Очистіть помідори від шкірки. Наріжте їх дуже дрібно.

· Наріжте кінзу і цибулю, авокадо, огірок, халапеньйо.

· Змішайте всі інгредієнти в одній мисці.

· Додайте сік лимона і часник.

Томатну сальсу можна подавати до курки або м’яса, риби або навіть чіпсів. Мексиканці обирають саме сальсу до варених королівським креветкам.

Поділіться сезонними рецептами з близькими і друзями. Готуйте з радістю і їжте з апетитом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.