Страви з листкового тіста

Уявіть собі: захотілося вам солодкої випічки – 20 хвилин, і вона готова. Діти попросили приготувати чебуреки – півгодини, і вони на столі. Друзі подзвонили, що будуть через 15 хвилин, а у вас вже подрумянились рогалики. Фантастика? Раніше я і сама б так сказала, але не цього разу. Досить просто купити кілька упаковок листкового тіста або ж замісити його самостійно запас і дістати в самий відповідний момент.

Дійсно, з листкового тіста можна готувати найрізноманітніші страви. Звертатися з ним легко, та й купити можна в будь-якому магазині. У його складі більшість вітамінів групи В, які надають позитивний вплив на стан кісткової системи. Листкове тісто здатне підтримати енергетичний баланс. Воно також і допомагає насититися набагато швидше. Але, відходячи в сторону від термінів, якими зазвичай орудують медики, з упевненістю можемо сказати одне: випічка з листкового тіста ще й дуже смачна. І ми пропонуємо звертатися до неї частіше.

Відкриті слойки

Прийшов час відмовитися від бутербродів на сніданок. Цей варіант далеко не самий корисний, хоча дуже навіть смачний. Відкриті слойки – апетитно, оригінально і просто.

Складові:

  • 200-300 г листкового тіста
  • 3 яйця
  • 6 скибочок бекону
  • 50 г твердого сиру
  • Сіль, перець, зелень за смаком

Приготування

· Розкачайте листкове тісто. Готовий пласт розріжте на кілька квадратиків. Ширина кожного – від 7 до 10 см.

· Використовуйте пергамент, щоб застелити деко. Потім викладіть на нього все квадратики. По краях кожного квадрата потрібно зробити бортики в 1 см.

· Вбийте по одному яйцю в кожен з квадратів. Зверху покладіть по дві скибочки бекону. Тепер посипте яйце тертим сиром, сіллю і перцем. Ви також можете додати дрібно нарізану зелень.

· Надішліть слойки на 15 хвилин в духовку, попередньо розігрів її до 200 ° С.

Капустяний пиріг

Заглянувши в будь-яку кулінарну книгу, ви знайдете кілька способів приготування капустяного пирога. Але коли часу не так багато, а хочеться чогось смачненького, можна використовувати листкове тісто.

Складові:

  • 500 г листкового тіста
  • 1 маленький качан капусти
  • 3 ч. л. солі
  • 130 г вершкового масла
  • 7 яєць

Приготування

· Наріжте овоч, посоліть його і гарненько перемішайте. Відставте ємність з овочем в сторону на 15 хвилин. Потім відіжміть капусту.

· Зваріть 6 яєць і наріжте їх дрібними кубиками. Змішайте з яйцями і нашатковану овоч. Додайте до інгредієнтів розтоплене вершкове масло.

· Розкачайте готове листкове тісто в 2 пласта. Одним вистелити дно дека. Всю начинку викладіть зверху. Накрийте все другим пластом. Обов’язково защипніть краю.

· Збийте 1 яйце. Змастіть їм тісто. Розігрійте духовку до 180 ° С. Надішліть блюдо випікатися приблизно на 40 хвилин.

Чебуреки

Домашні чебуреки на горілці, кефірі, воді дуже популярні сьогодні. Але навіть якщо слідувати рецептом, тісто не завжди ідеальне. А цей рецепт позбавить вас від необхідності розводити рідке тісто самостійно.

Складові:

  • 1 кг листкового тіста (дріжджового)
  • 0,5 кг фаршу
  • 2 цибулини
  • 50 г вершкового масла
  • 5 зубчиків часнику
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець за смаком

Приготування

· Почистіть цибулю і подрібніть його в блендері. Змішайте овоч і фарш. Додайте спеції і дрібно порубаний часник.

· Розріжте тісто на шматочки, сформуйте кульки і розкачайте їх. Покладіть на половинку кожного коржика фарш і шматочок вершкового масла. Накрийте м’ясо другою половинкою і защіпніте.

· Розігрійте рослинне масло на сковороді і обсмажте кожен чебурек до золотистої скоринки. Щоб позбутися від жиру, викладіть готову страву на паперові рушники.

Бананові слойки

Ще один варіант слоек, але вже з солодкою начинкою, можна приготувати на сніданок. Якщо у вас є листкове тісто, обов’язково повторіть це блюдо. Повірте, є вранці щось інше вже не захочеться.

Складові:

  • 200 г листкового тіста
  • 2 банана
  • 100 г цукру
  • 50 г кориці
  • 4 ст. л. «Нутеллою»

Приготування

· Наріжте розкачане листкове тісто трикутниками. Змастіть кожен шматочок «Нутеллою».

· Очистіть стиглі фрукти. Розріжте їх все на 4 частини. Розкладіть по 1 шматочку на кожен трикутник.

· Поверніть кожен шматочок рулетом і обов’язково защипніть краю. Використовувана начинка не повинна визирати. Змішайте корицю і цукор і обваляйте кожну слойку в сухої суміші.

· Застеліть пекарським пергаментом деко. Тепер викладіть слойки. Розігрійте духовку до 190 ° С. Надішліть слойки випікатися на 15 хвилин. Подавайте ще теплими.

Рогалики з сиром

У нашому звичному розумінні рогалик – випічка з солодкою начинкою. Чи варто змінювати погляди? Звичайно! Особливо якщо нова варіація і смачна, і проста в приготуванні.

Складові:

  • 220 г листкового тіста
  • 100 г моцарели
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ч. л. нарізаної петрушки
  • 1 зубчик часнику

Приготування

· Наріжте вже готове тісто на шматочки трикутної форми. Покладіть сир (по 1 шматочку) в кінці широкого краю і сформуйте рогалики.

· Пропустіть часник через м’ясорубку. Потім з’єднайте його з дрібно нарізаною петрушкою, а також з вершковим маслом.

· Викладіть рогалики на застелений пергаментом деко. Зверху змастіть рогалики часниковою сумішшю і відправте на 10 хвилин в духовку, попередньо розігрів її до 190 ° С.

Фруктова галета

Любителі солодкої випічки оцінять цей десерт по достоїнству. Розходиться він першим, тому радимо відразу готувати подвійну, а то й потрійну порцію!

Складові:

  • 250 г листкового тіста
  • 100 г цукрової пудри
  • 3 ст. л. сметани
  • 100 г ягід свіжої полуниці
  • 4 ст. л. полуничного варення
  • 1 ківі
  • 2 банана
  • 1 яблуко

Приготування

· Розкачайте готове тісто. Товщина повинна бути приблизно 0,5 см. Зробіть зовсім низькі борти по краях пласта.

· Змастіть тісто жирної сметаною, а потім – полуничним варенням.

· Наріжте всі фрукти скибочками і просто викладіть їх зверху.

· Розігрійте духовку до 200 ° С. Надішліть галету випікатися протягом 20 хвилин. Коли десерт готовий, посипте його цукровою пудрою.

Піца з томатами

Готуйте піцу як справжній італієць – без зайвих інгредієнтів. Листкове тісто – один з кращих помічників, коли це потрібно зробити максимально швидко.

Складові:

  • 400 г листкового тіста
  • 200 г моцарели
  • 3 помідори
  • 2 ст. л. томатного соусу
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • Сіль перець
  • Приправи і зелень за смаком

Приготування

· Розкачайте готове тісто. По краях готового пласта зробіть невисокі бортики.

· Змастіть тісто спочатку оливковою олією, а потім томатний соусом. Обов’язково посипте спеціями.

· Наріжте моцарелу і помідори тонкими слайсами. Розкладіть начинку по всьому пласту.

· Посипте начинку свіжою зеленню. Надішліть деко в духовку на 25 хвилин. Випікайте при температурі 200 ° С. Якщо хочете більш багату начинку, не бійтеся використовувати оливки, гриби або бекон.

Купуйте листкове тісто і зберігайте його в харчовій плівці в холодильнику до 3 днів, а в морозилці – до 1 року. Кожен раз, коли хочеться приготувати смачний сніданок, обід або вечерю швидко, дістаньте упаковку, розкачайте тісто в пласт, начините улюбленими інгредієнтами і відправте запікатися. Сподіваємося, що ця добірка зробить ваше меню не тільки різноманітніше, але і смачніше. Порадьте її своїм друзям, адже вони теж хочуть їсти смачно, не витрачаючи багато сил і часу.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.