Страви в рукаві

Саме універсальне пристосування для готування – це, звичайно, духову шафу. Уявіть тільки, що в ньому можна готувати все що завгодно: м’ясо, рибу, овочі, каші, випічку. Страви, приготовані в духовці, часто корисніше і соковитіше тих, що смажаться на сковороді.

Однак на цьому принади духовки не закінчуються: страви, запечені в додатковій упаковці, виходять ще більш ніжними. Однією з найпопулярніших упаковок визнаний Рукав для запікання. Приготовлені в власному соку продукти стануть найбажанішими гостями на твоєму столі, варто лише ознайомитися з рецептами їх приготування.

Прості страви в духовці

· Овочеве рагу з м’ясом

Для рагу можна використовувати будь-які овочі, але кращими залишаються помідори, кабачки, солодкий перець, картопля, цибуля. М’ясо також може бути будь-яким, включаючи птицю. Головне – подрібнити його не дуже дрібними кубиками і укласти першим шаром, покривши зверху кільцями цибулі. Потім по черзі викладайте інші інгредієнти.

При бажанні м’ясо можна замаринувати на годину-другу перед запіканням. Додайте зелень і спеції за смаком: кріп, зелена цибуля, петрушку, гострий або запашний перець, паприку. В якості заправки використовуйте сметану або соєвий соус. Запікайте протягом години при 200 градусах.

· Риба з прованськими травами

Таку рибу потрібно запікати цілком, але вже очищену і випатрану. Відмінно підійде хек, форель або скумбрія. Також вам знадобиться половинка лимона і суміш прованських трав. Якщо такої немає, використовуйте базилік, розмарин, чебрець, м’яту і майоран в таких пропорціях, як вам подобається.

Очищену рибу промийте, промокніть серветкою, натріть спеціями і сіллю. Потім збризніть лимонним соком і упакуйте в рукав. Проколіть рукав зверху і запікайте 45 хвилин при 180 градусах. Риба в рукаві виходить надзвичайно ніжною, тому виймайте її з особливою акуратністю.

· Картопля

Молода Картопля в рукаві стала майже що класикою. Для її приготування вам знадобиться кілограм вимитого картоплі, пара ложок рослинного масла (краще оливкового), чорний перець і інші спеції за смаком, тільки не забудьте часник! Роздавите 3-4 зубчики, перемішайте все і відправте запікатися на 40 хвилин при 180 градусах.

Якщо бажаєте, щоб картопля покрився апетитною скоринкою, надірвися пакет в процесі запікання. Також варто пам’ятати, що дрібну картоплю можна запікати цілком, а більший треба розрізати на половинки.

· Курка з апельсинами

Одне з найвідоміших поєднань: птах і апельсини. Смак виходить солодкуватий, трохи терпкий, але, безсумнівно, прекрасний. Всього-то й потрібно натерти курку сіллю, перцем, часником, а пару апельсинів нарізати кружальцями або часточками, щоб обкласти курку повністю.

Гурмани можуть додати 100 мл червоного сухого вина. Запікайте птицю 1 годину при 200 градусах, а якщо хочеться засмаженою скоринки – розріжте рукав, полийте птицю соком і залиште дбати ще на 10-15 хвилин.

· Свинина в алкоголі

М’ясо в рукаві виходить просто чудово, але цей рецепт більш специфічний, ніж може здатися на перший погляд. На півкіло свинини вам необхідно взяти 200 мл горілки, 50 мл соєвого соусу, цибуля, морква і приправи за смаком (перець, сіль і часник обов’язкові).

Наріжте моркву смугами і вставте їх в зроблені в м’ясі поздовжні надрізи. Натріть м’ясо сіллю і перцем. Покладіть його в рукав, обкласти порізаною кільцями цибулею. Потім змішайте горілку, соус, додаткові спеції і залийте м’ясо цим маринадом. Запікайте годину при 200 градусах.

· Гречка з грибами

На 200 г гречки потрібно 200 г печериць. Співвідношення один до одного змінює смак каші до більш насиченого, а щоб підкреслити це ще сильніше, додайте цибулю, моркву і рослинне масло.

Обсмажте крупу на сковороді і насипте її в рукав для запікання. Потім обсмажте гриби з цибулею і морквою і змішайте їх з гречкою. Налийте в рукав 400 мл води і готуйте протягом півгодини при 180 градусах.

· печінка

Для запікання в рукаві найкраще підійде яловича печінка. На півкіло печінки візьміть 2 цибулини, морква, 100 мл червоного сухого вина, сіль і перець за смаком. Сама по собі печінку має яскраво виражений смак, але її можна приправити майораном.

Наріжте печінку великими шматками і збризніть її вином. У мисці перемішайте печінку зі спеціями, викладіть в промаслений рукав, укрийте нарізаною цибулею і тертою морквою. Запікайте годину при 190 градусах.

Всі ці страви претендують на звання основних, але не вимагають ніякого втручання в міру приготування (тільки в рідкісних випадках і за бажанням). Отже, ці 7 страв прекрасно урізноманітнюють ваше меню, не доставляючи при цьому ніякої додаткової метушні. Збережіть наш список відмінних страв, приготованих в рукаві для запікання, і поділіться ним з іншими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.