Страви італійської кухні

Багато туристів, які прагнуть відвідати Італію, однією з головних причин, керівних ними, називають бажання скуштувати страви неповторної місцевої кухні. І дійсно, Італійські страви користуються величезною популярністю далеко за межами країни. А кулінарні традиції для італійців не менш важливі, ніж, скажімо, архітектура або мистецтво!

Пропонуємо здійснити кулінарну подорож, не виходячи за межі своєї затишної кухні, і приготувати вечерю в кращих традиціях італійських господинь. Ніяких важкодоступних інгредієнтів і особливих навичок, з цими рецептами впорається кожен!

Рецепти італійських страв

Минестроне

Класичний суп з овочів, повинен бути неодмінно густим і наваристим, щоб, як то кажуть, «ложка стояла». Чим більше різних овочів, тим краще! Традиційно в минестроне додають бобові. Молоді квасоля і горошок зваряться швидко, а ось якщо використовуєте сухі, враховуйте, що їх потрібно буде попередньо замочити.

  • 2 л води
  • 1 скл. зеленого горошку (свіжого або мороженого)
  • 1 скл. квасолі
  • 0,5 головки капусти (невеликий качан)
  • 4 помідори
  • 2 картоплини
  • 2 цукіні
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 0,5 скл. рису
  • Оливкова олія для смаження
  • Сіль, перець, ароматні трави (базилік, майоран, орегано)

· Капусту нашаткуйте тонко. Цукіні, картопля, морква і помідори наріжте кубиками, цибулю – тонкими півкільцями. Лук обсмажте до золотистого кольору на оливковій олії, додайте моркву і готуйте ще протягом кількох хвилин.

· Воду закип’ятіть, додайте квасолю і варіть до м’якості. Додайте в каструлю всі овочі і зелений горошок, тушкуйте на повільному вогні приблизно 40 хвилин. Посоліть, поперчіть за смаком.

· Додайте промитий рис і варіть на слабкому вогні ще хвилин 15. Перед подачею заправте суп ароматними травами.

Брускетти

Брускетти прийнято подавати в якості закуски перед основною стравою. За основу зазвичай беруть чіабатту або інші хрусткі сорти хліба. Їх підсмажують, натирають часником, а зверху викладають соковиту начинку.

  • 1 чіабатта
  • 300 г помідорів
  • 1 Пуч. базиліка
  • 2 зуб. часнику
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія
  • 0,5 ч. л. лимонного соку
  • Твердий сир (пармезан в ідеалі)

· Хліб наріжте скибочками, підсушіть на грилі або сухій сковороді. Теплі грінки натріть часником.

· Помідори наріжте кубиками, базилік подрібніть, посоліть за смаком, заправте оливковою олією і лимонним соком, перемішайте. Викладіть помідори на підсмажений хліб, за бажанням посипте тертим сиром.

Капрезе

Цей салат – своєрідний символ Італії, адже за колірним рішенням він втілює італійський прапор!

  • 3-4 помідора
  • 150 г моцарели
  • 0,5 Пуч. базиліка
  • Сіль, перець за смаком
  • Оливкова олія
  • Сушений орегано

· Сир і помідори наріжте кружальцями завтовшки приблизно 0,5 сантиметра.

· Викладіть по черзі внахлест на тарілку, перемежевуя з листочками базиліка. Посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом. Посипте подрібненим сушеним орегано.

Різотто з грибами

Рецептів різотто багато, але важливим залишається одне: рис слід брати круглий, визначених сортів ( «арборіо», «віалоне нано», «карнаролі») і ні в якому разі не промивати! Консистенція у страви повинна бути не кремова, але крупинки рису при цьому повинні залишитися аль денте ( «на зубок» по-нашому). А ще кажуть, що різотто виходить тим смачніше, ніж на більшу кількість людей готуєш. Нижче наводимо інгредієнти на 2 порції.

  • 150 г рису ( «арборіо»)
  • 80 мл білого вермутa (можна білого напівсолодкого)
  • 400 мл курячого бульйону
  • 200 г печериць
  • 2 зуб. часнику
  • 1 цибулина
  • 20 г вершкового масла
  • 30 г пармезану
  • 100 мл вершків жирністю 20%
  • Сіль, чорний перець, зелень петрушки
  • Оливкова олія для смаження

· Лук наріжте якомога дрібніше, обсмажте на оливковій олії, додайте подрібнений часник і нарізані крупно гриби. Обсмажуйте протягом декількох хвилин.

· Пармезан натріть, змішайте з вершками і нарізаною дрібно петрушкою.

· В окремій сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте рис, поки він не стане прозорим (при помішуванні звук буде нагадувати звук пересипається піску).

· Влийте вермут або вино, випарюйте протягом декількох хвилин. Після цього в сковороду влийте курячий бульйон (повинен покрити рис на 1 сантиметр). Готуйте при постійному помішуванні приблизно 15 хвилин.

· За 2 хвилини до готовності додайте гриби, перемішайте, потім додайте вершкову масу, потримайте ще з хвилину на вогні, не забуваючи помішувати. Посоліть, поперчіть, накрийте кришкою, зніміть з вогню. Через 2 хвилини блюдо можна розкладати по тарілках.

Панна Котта

Назва страви перекладається з італійської як «варені вершки». Простота десерту ні в якому разі не применшує його принади. Готують його з різними фруктовими добавками, соусами з ягід, кави, шоколаду, алкоголю… І не подумайте, що це звичайне молочне желе! Панна котта, правильно приготована, – це ніжність ніжна з оксамитовим зрізом.

  • 8 г швидкорозчинного желатину
  • 50 мл крижаної води для желатину
  • 50 мл води для сиропу
  • 250 мл вершків жирністю 35%
  • 125 мл молока жирністю 3%
  • 110 г цукру
  • 2-3 краплі натурального ванільного екстракту
  • 2 лимона

· Желатин залийте крижаною водою, розмішайте і почекайте, поки розмокне.

· У сотейник вилийте вершки, молоко, додайте 60 г цукру і ванільний екстракт. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть приблизно до 80 градусів.

· Введіть в вершкову масу желатин, акуратно перемішайте, не особливо стараючись, щоб не утворилися бульбашки. Розлийте по формах, склянках або креманках. Надішліть в холод на 5-6 годин.

· Для лимонного сиропу зніміть з лимонів цедру і помістіть в невеликий сотейник. Додайте 50 г цукру і воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Поваріть хвилину, зніміть з вогню. Подавайте десерт, полив лимонним сиропом.

Сподіваємося, вам сподобалися ці рецепти з італійським колоритом. А яке блюдо ваше улюблене, може бути, ви готові поділитися своїм фірмовим рецептом?

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.