Справжній хліб

Ситуація цілком знайома кожному: виходячи з роботи ввечері, ви завжди телефонуйте додому з раціональним питанням, що потрібно купити до вечері. І тут кожен в родині видає свій варіант. Комусь хочеться солоденького, інший вибере фрукти, діти будуть молити про фастфуді. За всіма запитами іноді можна забути купити звичайний хліб. І ось вже у касового апарату ви раптом згадуєте про нього і хапаєте першу-ліпшу булку.

Першу-ліпшу, ви не звертаєте уваги на її якість, зовнішній вигляд, особливі характеристики. Але ж Вибирати хлібКоштує не менше скрупульозно, ніж м’ясо, молоко або овочі. Чи знаєте ви, скільки приховує звичайна буханка чорного або білого, що додають в новомодний хліб з фруктами або фітнес-випічку? Ось ми теж не знали і навіть не підозрювали. Тепер вся редакція купує хліб тільки виходячи з порад нижче.

Хліб 21-го століття

Як багато часу ви приділяєте вибору хліба? Ми знаємо відповідь – кілька секунд, якщо мова йде про найпростіші виробах, або до 20 секунд, якщо випічка в упаковці і потрібно перевірити термін придатності. Усе. А решту часу ви витрачаєте на покупку м’яса, овочів і фруктів. Ніхто навіть не замислюється, що Неякісний хліб може принести набагато більше шкоди організму, ніж прострочене м’ясо. А все тому, що саме таку їжу з борошна ми вживаємо щодня.

Крім борошна, дріжджів і води спритні виробники додають ще багато шкідливих інгредієнтів, що перетворюють просту їжу в Справжня отрута.

  • Дріжджі. У складі є інші бактерії і речовини, які проникають в клітини і прискорюють появу і ріст злоякісних пухлин. У жовчному міхурі утворюються камені, і організм знаходиться в постійному стресі.
  • Борошно вищого сорту. Ми звикли думати, що вона найякісніша, але, по суті справи, величезної користі вона не приносить. У поєднанні з такими дріжджами в організмі людини вона перетворюється в жир.
  • Хімічні добавки. Їх використовують, щоб хліб залишався свіжим і м’яким протягом тривалого терміну. М’якуш такої продукції зазвичай відрізняється наявністю численних маленьких бульбашок. А сам хліб в рази легше звичайного.
  • Відбілювачі. До них відносять соду і інші речовини. Діють вони як канцерогени і алергени.
  • Барвники, стабілізатори, емульгатори. Основне завдання – захист від цвілі і збільшення обсягу продукції.

Останнім часом в асортименті також з’явився «покращений хліб». Але його виробництво не відповідає жодним відомим стандартам. Замість 2-3 годин його випікають лише годину, а всередині він практично порожній. Від таких виробів краще відмовитися.

Як вибрати хліб

Гладкий, рівний, без тріщин, вм’ятин і надламів – наше стандартне уявлення про те, яким повинен бути справжній хліб. Все правильно, ось тільки варто знати ще кілька важливих характеристик.

Не беріть випічку з чорними шкварками і нагаром від печі. І не забувайте оцінювати упаковку (виробника та дату виробництва). Краще, все ж, купувати продукцію хлібозаводу, ніж пекарні, адже останні рідко піддаються ретельній перевірці. Стандартний Термін реалізації – 48 годин. Якщо на упаковці термін не зазначений – 24 години.

· Легко натисніть. Який би хліб ви не купували, злегка натисніть на нього. Якщо він прийме первісну форму, значить використані інгредієнти якісні, а в процесі приготування були враховані всі стандарти.

· Перевірте в розрізі. Структура м’якушки повинна бути пористою і однорідною. Ніяких грудочок або занадто великих дірок. Такий вид свідчить про правильне приготування тіста. Якщо м’якуш неприродно тягнеться або липне, хліб може бути заражений грибком або ж картопляною паличкою.

· Зверніть увагу на колір. Житній хліб повинен бути тільки темно-коричневим, а білий – злегка золотистим. А ось білі смужки на хлібі – ознака того, що використовувана борошно була прострочена.

· Зважте. Якщо хліб важить менше 500 г, то це вже хлібобулочний виріб. У приготуванні невагомого хліба використовують поліпшувачі-розпушувачі для економії сировини.

· Аромат. Ще років 20 тому сильний аромат говорив про високу якість продукції. Сьогодні він свідчить про набір ароматизаторів, які можуть перетворити саме низькоякісне тісто в ароматний хліб.

Можливо, варто задуматися, а чи не відмовитися від покупного хліба взагалі і Придбати хлібопічку: прості рецепти, свіжі інгредієнти, і кожен день ароматна випічка на столі!

Правду кажуть, що сучасні виробники здатні зіпсувати навіть найулюбленіші, найпростіші продукти. Дійшли і до хліба. Тепер, щоб купити булку сьогодення і ароматного, потрібно не просто вистояти чергу, а й оцінити якість на око. А як ви купуєте хліб? Діліться коментарями з нами, а статтею з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.