Спеції для профілактики раку

З твердженням, що захворювання легше запобігати, а не лікувати, не посперечаєшся. Особливо якщо справа стосується онкологічних захворювань. Виявляється, яскраво вираженими протираковими властивостями володіють багато продуктів рослинного походження, а Спеції в цьому списку можуть зайняти чи не перше місце.

Редакція «З Смаком» вибрала 5 найсильніших спецій, протиракові властивості яких підтвердили численні дослідження, спрямовані на боротьбу зі страшним захворюванням. До слова, діючі речовини цих спецій вже включені в новітні препарати для Лікування пухлин.

Корисні властивості спецій

· Куркума

Куркумін, що міститься в цій спеції яскраво-оранжевого кольору, – потужний антиоксидант, що перешкоджає росту пухлини і утворення метастазів. Етноботаніка Джеймс А. Дьюк в одному із зарубіжних медичних видань резюмував, що антиракові властивості куркуми перевершують багато сучасних фармацевтичні препарати того ж спектру дії.

Доведено, що Куркумін надає протизапальний і антиокислювальний ефект, провокуючи повну загибель ракової клітини.

Подібні результати опублікували і в журналі «Біохімія» РАН, вони доводять ефективність куркуми в лікуванні раку головного мозку, молочної залози, підшлункової залози, легень.

Використовуйте Порошок куркуми під час приготування м’яса, супів, гарнірів: ця спеція поєднується з будь-якими продуктами.

· імбир

Речовини Гингерол і капсаїцин, що містяться в імбирі, здатні запустити процеси самоліквідації ракових клітин в яєчниках, молочній залозі, простаті, підшлунковій залозі, товстій кишці. Це властивість особливо цінно щодо лікування агресивних форм раку і його рецидивів.

Через специфічний смак велика кількість імбиру може істотно вплинути на смак страви, тому з лікувальною і профілактичною метою заварюйте імбирний чай. Відмінний імунітет протягом року гарантовано!

· Перець чилі

Алкалоїд капсаїцин – речовина, не тільки додає пекучий смак перцю, але і антиоксидант, що володіє протизапальною дією. Подібно імбиру, перець чилі вбиває ракові клітини в самому початку їх утворення.

Гостру їжу здатні вживати не все, тому дієтологи рекомендують «привчати» себе до цієї спеції мікродозами.

· часник

Як відомо, часник – найсильніший натуральний антибіотик, про спектр його дії можна розповідати довго. Крім іншого, алліцин, що міститься в часнику, а також особливі фітонциди призводять до загибелі ракових клітин. У Китаї було проведено дослідження, яке виявило, що у людей, хоча б двічі на тиждень вживають часник, ризик захворіти на рак легенів нижче на 44%.

1 великий зубчик часнику, з’їдається щодня, забезпечить міцне здоров’я на довгі роки.

· розмарин

Ароматні гілочки розмарину – не тільки прекрасне доповнення до різних страв. Це рослина здатна знижувати вироблення канцерогенів (які виділяються при смаженні м’яса, наприклад) і зменшувати їх вплив на організм. Розманол, або карнозінова кислота, нейтралізує вільні радикали. Особливо ефективний розмарин в поєднанні з куркумою: подвійний удар по злоякісним клітинам.

Безумовно, стверджувати, що спеції – це панацея, не зовсім коректно. Але той факт, що за допомогою харчування можна підвищити свої шанси залишитися здоровим надовго, однозначно вселяє оптимізм і надію.

Якщо стаття була для вас корисною, поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.