Спеції для курки

Приготована цілком Курка – це те блюдо, з яким можна експериментувати скільки завгодно. Спосіб приготування може не змінюватися, а ось поєднуючи і чергуючи різні добавки і приправи, ви отримаєте абсолютно нові смаки!

У кожного кухаря є який-небудь свій випробуваний і відмінно себе проявив Набір приправ, чудово розкриває смак курки. Редакція «З Смаком» зібрала найцікавіші поєднання інгредієнтів для натирання і фаршировані курки від визнаних експертів кухні.

Як приготувати смачну курку

Вино, трави і мандарини

Євгенія Бон, автор численних книг на кулінарну тематику, щоб приготувати курку з неповторним середземноморським смаком, використовує трави, мандарини, вино і мед.

Вона укладає курку на решітку, встановлену над деком, всередину птиці кладе кілька зубчиків часнику, пару гілочок розмарину і 2 розрізаних навпіл мандарина. Зверху поливає сумішшю з оливкової олії, мандаринового соку і білого вина з декількома краплями меду. Євгенія запікає курку 20 хвилин при 220 градусах, потім прикриває фольгою і готує 40 хвилин при 170 градусах.

Копчена паприка

Маріо Бата, популярний американський шеф-кухар, ресторатор і історик кухні, вважає за краще курку «з димком».Якщо ж приготувати птицю на відкритому вогні можливості немає, ефекту гриля майстер домагається за допомогою суміші копченої паприки, кмину і сушеного шавлії.

Маріо готує суміш з 1 столової ложки паприки, 2 чайних ложок шавлії, 1 чайної ложки меленого кмину, 2 чайних ложок солі крупного помелу і 2 чайних ложок меленого чорного перцю, потім додає трохи оливкового масла і столову ложку лимонного соку. Цим і натирає курку, потім запікає до готовності при 180 градусах.

Лимон і трави

Шеллі Ліндгрен, сомельє і знавець вишуканих смаків, вважає, що курка сама по собі не потребує прянощах і соусах з вираженим ароматом. Запевняє, що смак птиці досить відтінити, начинивши її декількома розрізаними навпіл зубчиками часнику, двома половинками лимона і гілочками трав (базиліка, орегано, розмарину). Зовні курку потрібно поперчити, посолити, змастити оливковою олією і запекти до готовності при 180 градусах.

Гірчиця

Кухар Жак Пепин, щоб домогтися ароматної хрусткою скоринки, використовує гірчицю, біле вино і оливкову олію. А для пікантності додає соєвий соус і прованські трави.

Зробіть на тушці надріз на спині, видаліть хребет і притисніть, немов трохи розплющуючи курку. Намажте тушку сумішшю з 4 подрібнених зубчиків часнику, 2 столових ложок дижонської гірчиці, 2 столових ложок білого вина, 2 столових ложок оливкової олії, 1 столової ложки соєвого соусу, 1 чайної ложки табаско, 1 чайної ложки сухих прованських трав і 0,5 чайної ложки солі.

Викладіть тушку на сковороду шкірою вгору і обсмажуйте протягом 5 хвилин, потім сковороду помістіть в духовку і запікайте страву при 180 градусах до готовності.

Ароматне масло

Номінант Премії фонду імені Джеймса Бирда в номінації «Кращий шеф-кухар Нью-Йорка» Флойд Кардозо для приготування курки використовує секретний інгредієнт – вершкове масло з ароматними добавками.

У кухонному комбайні він перебиває зелень кінзи, м’яти, зубчики часнику, скибочки свіжого кореня імбиру, трохи перцю чилі і сік лайма. Додає до суміші розм’якшене вершкове масло, по щіпці меленого перцю і гвоздики, а також сіль. Гостро і пряно? Безумовно, адже майстер з Індії!

Ароматним маслом він натирає курку всередині і зовні, потім залишає в холодильнику на 4 години. Після цього запікає до готовності при 220 градусах.

Можливо, у вас є свої фірмові рецепти Приправи для курки? Поділіться ними з друзями в коментарях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.