Солодка приправа

Ще з кам’яного віку людина прагнула збагатити смак їжі за допомогою трав, плодів і насіння. Через тисячоліття стало відомо так багато прянощів, що тепер до кожної страви існує десяток спецій на вибір. Незмінними залишилися тільки категорії смаку: солодкий, кислий, гіркий, солоний, гострий. Саме їх правильне співвідношення здатне розкрити смак страви в повній мірі.

Яка вона, Найкраща приправа? Це саме той штрих, який призводить кулінарне творіння до гармонії. Рівновага смаку може бути безповоротно втрачено тільки через стереотипи. Хто сказав, що десерт не може бути гострим, а м’ясо – солодким? «З Смаком» розповість вам про приправі, яка є в кожному будинку, але яку сильно недооцінюють.

Універсальна приправа

Помилково вважати, що Цукор-пісок можна додавати тільки в чай або каву. Так само, як і вважати, що далі десертів його застосування не поширюється. Важливо іноді не стільки відчуття солодкої ноти, скільки властивості цього дивного продукту, які проявляються по-різному в кожній страві. У кулінарних вишукуваннях найкраще використовувати коричневий цукор.

· Заправка для салату

Оцет і цукор разом з маслом створюють особливий салатний маринад. Бальзамічний соус, наприклад, має кисло-солодкий смак і входить до списку найбільш популярних класичних заправок. Цукор може змістити смакові акценти і прибрати зайву кислотність. Також його додають у вже готові заправки, щоб усунути їх жирність без шкоди для смаку.

· азіатські страви

Для східної кухні характерно змішання всіх смаків, і включення в цей список солодкого – не виняток. Найбільш часто цукор використовують при швидкій обсмажуванні м’яса або овочів в глибокій сковороді вок. Такий спосіб приготування називається Стир-Фрай, а солодкість дозволяє врівноважити солоність. До того ж цукор чудово поєднується з соєвим соусом, імбиром і іншими гострими прянощами.

· м’ясо

Апетитна скоринка, під якою ховається соковита і ніжна текстура, – таким має бути ідеальний м’ясо. Але іноді домогтися і першого, і другого вкрай складно. А ось цукор допоможе в цій нелегкій справі! По-перше, він пом’якшить жорсткі шматки, по-друге, забезпечить засмаженою корочку навіть при не дуже високій температурі, що і дозволить м’яса не стати жорстким, як підошва.

· Овочі

Овочі абсолютно перетворюються, варто їм тільки пройти термічну обробку. Вони набираються смаку і соку, а все тому, що в них самих уже міститься цукор. Цей ефект можна підсилити, якщо додати ще трохи солодощі, навіть якщо це буде мед.

· Останній штрих

Карамельні нотки здатні доповнити абсолютно будь-яку страву, а красиве глазурований покриття прикрасить не тільки десерт. Це може бути м’ясний рулет, стейк або овочеве асорті. Не забудьте: покривати цукровим сиропом блюдо можна тільки за пару хвилин до готовності, інакше він почне підгоряти.

Ми зовсім не закликаємо вас використовувати тільки цукор, адже без додаткових спецій він буде занадто відчутний і зробить блюдо нудотним. Однак і забувати про нього не варто, а от твердження «солоне з солоним, солодке із солодким» взагалі варто відмовитися. Поділіться цієї цікавої статтею з іншими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.