Смачні страви з курки

Про любов італійців до пасти ходять легенди. І дійсно, у міру знайомства з місцевою кухнею складається враження, що в Італії макарони їдять цілодобово!

Італійці дійсно люблять Макаронні вироби, але подають їх в основному як перша страва. Почесне місце в меню все-таки відведено м’ясу і курці, причому незалежно від регіону. Кухарі Італії, як втім і скрізь, курку варять, запікають, гасять, але обов’язково з великою кількістю запашних трав і овочів.

Редакція «З Смаком» рекомендує всім любителям Італії, сонця і смачної їжі взяти на замітку ці Рецепти приготування курки і неодмінно реалізувати їх на власній кухні.

Страви з курки в італійському стилі

Курка в паніровці з пармезану

  • 50 г тертого пармезану
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 2 курячі грудки
  • Сік половини лимона
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, перець за смаком
  • 100 г панірувальних сухарів

Грудки розріжте на 2 частини вздовж, обсушити серветкою, злегка відбийте. Перемішайте в мисці сухарі, пармезан, сіль, перець. В іншій мисці змішайте лимонний сік, масло, пропущений через прес часник. Занурте філе в масляну суміш, потім обваляйте в сухарях з пармезаном. Викладіть грудки в форму для запікання, присипте зверху залишками панірування, запікайте 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Каччіаторі з курки (курка по-мисливські)

  • 4 курячі гомілки
  • 4 курячих стегна
  • 1 банка (800 мл) консервованих помідорів без шкірки
  • 150 г бекону
  • 150 г печериць
  • 1 цибулина
  • 3 зуб. часнику
  • 100 мл сухого вермуту або білого вина
  • По 1 гілочці орегано, розмарину
  • 1 лавровий лист
  • Цукор, сіль, перець за смаком
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • Жменю маслин

Нарізані дрібно цибулю і часник обсмажити в сотейнику в половині вказаної кількості масла. Додайте подрібнені бекон і печериці, перемішайте і готуйте, поки не випарується рідина. Перекладіть в тарілку. На маслі, що залишилося підрум’яньте шматки курки. Влийте вермут, продовжуйте готувати курку до випаровування рідини.

Додайте до курки подрібнені помідори, цукор, лавровий лист, орегано і розмарин. Влийте 1/3 ст. холодної води, доведіть до кипіння. Додайте заготовлену піджарку з бекону, грибів і цибулі, перемішайте, готуйте на середньому вогні 20 хвилин. Додайте нарізані маслини, прогрійте, перед подачею вийміть гілочки розмарину і орегано, лавровий лист.

Італійський паштет

  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 шматочки анчоуса в олії
  • 5 каперсів
  • 500 г курячої печінки
  • 125 мл солодкого десертного вина
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 багет (для кростини)

На оливковій олії і 1 ст. л. вершкового масла обсмажте подрібнену цибулю. Додайте каперси і анчоуси (масло злийте), продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин. Додайте курячу печінку, готуйте до зарум’янювання, потім влийте вино.

Продовжуйте готувати на маленькому вогні без кришки ще 30 хвилин, додаючи при необхідності воду, щоб суміш залишалася вологою. Приправте сіллю і перцем, додайте решту ложку вершкового масла. Готову суміш пюріруйте до пастоподібного стану. Подавайте з скибочками підсушеного багета.

Сальтімбокка з курки

  • 2 курячі грудки
  • 6-8 листків шавлії
  • 6 скибочок панчетти (бекону або шинки)
  • 100 г м’якого сиру типу фонтіна
  • 2-3 ч. л. сухих італійських трав
  • Оливкова олія

У курячих грудок зробіть уздовж надріз, розкрийте і злегка відбийте. Посоліть, поперчіть, посипте травами і покладіть в центр невеликий шматочок сиру. Закрийте грудки, оберніть навколо скибочки панчетти або бекону, покладіть зверху листочки шавлії (можна закріпити їх зубочистками).

Обсмажуйте грудки в оливковій олії протягом 3-5 хвилин з кожного боку до готовності. Зніміть з вогню, накрийте фольгою на неськолко хвилин. Подавайте з будь-яким гарніром або салатом зі свіжих овочів.

Курячі грудки з лимонним соком і розмарином

  • 4 курячі грудки
  • 1 лимон
  • Мука
  • Розмарин за смаком
  • Оливкова олія
  • Сіль, чорний перець горошком

Натріть цедру лимона, сік відіжміть. Курячі грудки скупайте в лимонному соці, приправте сіллю, обваляйте в борошні. У сковороді прогрійте масло з декількома гілочками розмарину. Смажте грудки в ароматному маслі майже до готовності, викладіть на блюдо.

Влийте в сковороду лимонний сік, додайте 1 ст. л. борошна, перець горошком, цедру, перемішайте. Якщо необхідно, влийте трохи води, щоб мука розчинилася. Поверніть грудки в сковороду, смажте в лимонному соусі ще протягом кількох хвилин до готовності.

Італійська кухня надзвичайно багатогранна: проста курка виходить блюдом з унікальним, яскравим смаком. Надихайтеся, дивуйте близьких і не забувайте ділитися рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.