Слов’янські страви, які підкорили весь світ

Від одного погляду на ці страви течуть слинки. І якщо для вихідців із слов’янських країн вони – частина щоденної трапези, решта по праву сприймають їх як справжні делікатеси!

Традиційні страви завжди мають безліч варіацій. Головне – щоб їх готувавала людина, з якими вона знайома з пелюшок. Так, якщо ви збираєтеся в подорож по цих країнах, обов’язково спробуйте!

Топ-9 слов’янських страв

Західні і східні слов’яни: вареникикращі слов'янські страви
Вареники (українська/російська кухня), або пироги (польська) – традиційна страва цих країн. Це тісто, начинене фруктами, картопляним пюре, м’ясом або сиром. Їх відварюють або готують на пару, після чого іноді підсмажують. Подають зі сметаною, але якщо начинка несолодка, то до них обсмажують цибулю або готують шкварки. Ці ласощі виходять м’якими і пухнастими, з’їдаються дуже швидко!

Південні слов’яни: плескавицакращі слов'янські страви
Плескавіца – воістину цариця ситних смажених м’ясних страв! Таке м’ясо готують в Боснії, Сербії, Хорватії, Словенії та Македонії. Звичайно, така страва не дуже корисна, але її смак змусить забути про все на світі.

Македонія: пастрмаліякращі слов'янські страви

Пастрмалія – це відкритий пиріг з кубиками м’яса. Свою назву він отримав від слова пастрма, яке позначає солоне і сухе м’ясо овець або ягняти. Зараз використовують не тільки це м’ясо, але форма як і раніше схожа на човник.

Балкани: тараторкращі слов'янські страви
Таратор – традиційна балканська страва. Після важких м’ясних страв прийшов час для супчика! Таратор – це щось середнє між холодним супом або рідким салатом, який популярний влітку в Болгарії та Македонії. Його роблять на основі йогурту, який іноді замінюють сумішшю води і оцту. У нього додають огірок, часник, волоський горіх, кріп і рослинне масло. Іноді додають хліб і замінюють огірки морквою.

Словаччина: бринзові галушкикращі слов'янські страви
Бринзові галушки є одною з національних страв Словаччини, а також Чехії та навіть Польщі. Ця ситна страва складається з галушок (варені шматочки картопляного тіста) і бринзи (м’якого овечого сиру), її посипають шкварками або смаженим беконом. Смакота!

Південні слов’яни: долма і голубцікращі слов'янські страви
Це страви з виноградних, капустяних або мангольдскіх листів, в які загорнена начинка, звичайно на основі фаршу. Вони поширені в кухнях колишньої Османської імперії з Близького Сходу до Балкан і Центральної Європи. Це традиційна зимова їжа, яку готують, як тільки почне холоднішати.

Південні і східні слов’яни: кнедлікращі слов'янські страви
Кнедлі – це кульки з картопляного тіста з м’ясною або солодкою начинкою. Часто в них ховаються цілі ягоди сливи або абрикоса. Кнедлі варять і подають, змащуючи вершковим або рослинним маслом. До солоних кнедлівв подають різні соуси. Це дуже смачно!

Східні слов’яни: салокращі слов'янські страви
Сало – це підшкірний жир свині, іноді зі шкірою і м’ясними прошарками. Його, як правило, солять, іноді додаючи приправи. Іноді його коптять. Скибочка сала вранці приносить велику користь організму, але захоплюватися їм, звичайно ж, не варто.

Словенія: прекмурская гібаніцакращі слов'янські страви
Прекмурская гібаніца – це багатошаровий торт з неповторним смаком. Він містить мак, волоські горіхи, яблука, родзинки і сир або рикотту, тим самим показуючи різноманітність дарів природи цього регіону.

Слов’янські страви, які підкорили весь світ – дивіться у відео нижче:

Сподіваємося, що наша стаття принесе вам користь. Можливо, така інформація необхідна і вашим друзям, не забудьте поділитися новиною з ними!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.