Слов’янські страви, які підкорили весь світ

Від одного погляду на ці страви течуть слинки. І якщо для вихідців із слов’янських країн вони – частина щоденної трапези, решта по праву сприймають їх як Справжні делікатеси!

Традиційні страви завжди мають Безліч варіацій. Головне – щоб їх готував людина, якій вони знайомі з пелюшок. Так що якщо ви збираєтеся в подорож по цих країнах, обов’язково спробуйте!

Топ-9 слов’янських страв

· Західні і східні слов’яни: вареники

Вареники (українська / російська кухня), або пироги (польська) – традиційне блюдо цих країн. Це тісто, начинений фруктами, картопляним пюре, м’ясом або сиром. Їх відварюють або готують на пару, після чого іноді підсмажують. Подають зі сметаною, але якщо начинка несолодка, то до них обсмажують цибулю або готують шкварки. Ці ласощі виходить м’яким і пухнастим, з’їдається дуже швидко!

· Південні слов’яни: плескавица

Плескавіца – воістину цариця ситних смажених м’ясних страв! Таке м’ясо готують в Боснії, Сербії, Хорватії, Словенії та Македонії. Звичайно, таке блюдо не дуже корисно, але смак його змусить забути про все на світі.

· Македонія: пастрмалія

Пастрмалія – це відкритий пиріг з кубиками м’яса. Свою назву він отримав від слова пастрма, яке позначає солоне і сухе м’ясо овець або ягняти. Зараз використовують не тільки це м’ясо, але форма і раніше схожа на човник.

· Балкани: таратор

Таратор – традиційне балканське блюдо. Після важких м’ясних страв прийшов час для супчика! Таратор – це щось середнє між холодним супом або рідким салатом, який популярний влітку в Болгарії та Македонії. Його роблять на основі йогурту, який іноді замінюють сумішшю води і оцту. У нього додають огірок, часник, волоський горіх, кріп і рослинне масло. Іноді додають хліб і замінюють огірки морквою.

· Словаччина: бринзові галушки

Бринзові галушки є одним з національних страв Словаччини, а також Чехії та навіть Польщі. Це ситне блюдо складається з галушок (варені шматочки картопляного тіста) і бринзи (м’якого овечого сиру), його посипають шкварками або смаженою беконом. Смакота!

· Південні слов’яни: долма і голубці

Це страви з виноградних, капустяних або мангольдскіх листя, в які загорнена начинка, звичайно на основі фаршу. Вони поширені в кухнях колишньої Османської імперії з Близького Сходу до Балкан і Центральної Європи. Це традиційна зимова їжа, яку готують, як тільки почне холоднішати.

· Південні і східні слов’яни: кнедлі

Кнедлі – це кульки з картопляного тіста з м’ясною або солодкою начинкою. Часто в них ховаються цілі ягоди сливи або абрикоса. Кнедлі варять і подають, змащуючи вершковим або рослинним маслом. До солоним кнедлі подають різні соуси. Це дуже смачно!

· Східні слов’яни: сало

Сало – це підшкірний жир свині, іноді зі шкірою і м’ясними прошарками. Його, як правило, солять, іноді додаючи приправи. Іноді його коптять. Скибочку сала вранці приносить велику користь організму, але захоплюватися їм, звичайно ж, не варто.

· Словенія: прекмурська гібаніца

Прекмурська гібаніца – це багатошаровий торт з неповторним смаком. Він містить мак, волоські горіхи, яблука, родзинки і сир або рикотту, тим самим показуючи різноманітність дарів природи цього регіону.

Насолоджуйтесь подорожами і відкривайте нове для себе. А якщо ви вважаєте, що в цьому списку чогось не вистачає, обов’язково залиште коментар!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.