Скільки часу можна зберігати відкриті консерви

Консервовані продукти, будь то домашні заготовки або покупні, довго зберігаються тільки в щільно закритій тарі. А що ж відбувається з їжею після відкриття банки?

Скільки часу можна зберігати відкриті консерви

Часто відкриті консерви поселяються в нашому холодильнику на кілька днів, а то і більше. Ми пропонуємо розібратися, наскільки це безпечно.

Як зберігати консерви

Соки

Соки

Напис на упаковці соку закликає не зберігати відкритий пакет більше доби навіть в холодильнику. Така заява актуальна для натуральних соків, які починають бродити через 1-2 дня. Але ви напевно помічали, що навіть через тиждень деякі соки залишаються свіжими на смак і на вигляд. Пити їх все-таки не варто, а ось висновок про правдивість написи на упаковці «без консервантів» напрошується сам…

М’ясні консерви

М'ясні консерви

Відкрита м’ясна тушонка в жерстяній банці зберігається максимум 2 дні, а в скляній тарі близько тижня. Продовжити термін придатності домашньої тушонки дуже просто: відкрийте банку і зніміть верхній шар жиру в чистий посуд. Потім візьміть необхідну кількість м’яса, а залишок залийте розплавленим жиром. Після такої повторної консервації накрийте банку капроновою кришкою і зберігайте в холодильнику на верхній полиці. Так ви продовжите свіжість заготовки на 4-5 місяців.

Рибні консерви і пресерви

Рибні консерви і пресерви

Залишки рибних консервів слід перемістити в керамічний або скляний посуд і з’їсти протягом 2 днів. Якщо риба повністю занурена в масло, можете додати ще максимум 2 дні. З пресервами інша справа: рибу не стерилізують перед упаковкою, тому термін придатності у такого продукту набагато менше – від 4 до 8 годин.

Дитяче пюре

Дитяче пюре

Овочеве або фруктове пюре, призначене для першого прикорму, зберігається не більше доби в холодильнику і максимум 3 години на теплі. Це ж стосується і натурального пюре без консервантів з позначкою 3+.

Гриби

Гриби

Відкриті мариновані гриби протипоказано зберігати в жерстяній банці! Одразу ж перемістить їх в скляну ємність, не зливаючи розсіл, і вживайте протягом 4 днів.

Домашня овочева консервація

Домашня овочева консервація

Солоні або мариновані огірки, помідори, перець зберігаються у відкритому вигляді досить довго. Банка може красуватися в холодильнику до 2 тижнів, але при цьому варто стежити, чи не з’явилася цвіль на поверхні розсолу. Виявивши неприємну знахідку, негайно відправте консервацію в сміття: через високу концентрацію токсинів, вживати в їжу такі овочі протипоказано.

Кукурудза та горошок

Кукурудза

Як і гриби, кукурудза та горошок не люблять металевий посуд – після розтину перемістіть вміст в скляну банку, не зливаючи рідину. Таким чином ви продовжите термін придатності цих продуктів на 2 дня. Потім горошок або кукурудзу, які залишилися  можна висипати в пакет і заморозити, звичайно ж, попередньо злив розсіл.

Як бачите, в більшості випадків головна задача – перемістити вміст консерви з бляшаної банки в скляну або керамічну. Радимо накривати ємність кришкою, виготовленою з натурального матеріалу.

Скільки часу можна зберігати відкриті консерви – дивіться у відео нижче:


Сподіваємося, що наші поради вбережуть вас від неприємних наслідків прийому простроченої їжі. Не забудьте переслати цю інформацію своїм близьким!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.