Скільки часу можна зберігати відкриті консерви

Консервовані продукти, будь то домашні заготовки або покупні, довго зберігаються тільки в щільно закритій тарі. А що ж відбувається з їжею після відкриття банки?

Скільки часу можна зберігати відкриті консерви

Часто відкриті консерви поселяються в нашому холодильнику на кілька днів, а то і більше. Ми пропонуємо розібратися, наскільки це безпечно.

Як зберігати консерви

Соки

Соки

Напис на упаковці соку закликає не зберігати відкритий пакет більше доби навіть в холодильнику. Така заява актуальна для натуральних соків, які починають бродити через 1-2 дня. Але ви напевно помічали, що навіть через тиждень деякі соки залишаються свіжими на смак і на вигляд. Пити їх все-таки не варто, а ось висновок про правдивість написи на упаковці «без консервантів» напрошується сам…

М’ясні консерви

М'ясні консерви

Відкрита м’ясна тушонка в жерстяній банці зберігається максимум 2 дні, а в скляній тарі близько тижня. Продовжити термін придатності домашньої тушонки дуже просто: відкрийте банку і зніміть верхній шар жиру в чистий посуд. Потім візьміть необхідну кількість м’яса, а залишок залийте розплавленим жиром. Після такої повторної консервації накрийте банку капроновою кришкою і зберігайте в холодильнику на верхній полиці. Так ви продовжите свіжість заготовки на 4-5 місяців.

Рибні консерви і пресерви

Рибні консерви і пресерви

Залишки рибних консервів слід перемістити в керамічний або скляний посуд і з’їсти протягом 2 днів. Якщо риба повністю занурена в масло, можете додати ще максимум 2 дні. З пресервами інша справа: рибу не стерилізують перед упаковкою, тому термін придатності у такого продукту набагато менше – від 4 до 8 годин.

Дитяче пюре

Дитяче пюре

Овочеве або фруктове пюре, призначене для першого прикорму, зберігається не більше доби в холодильнику і максимум 3 години на теплі. Це ж стосується і натурального пюре без консервантів з позначкою 3+.

Гриби

Гриби

Відкриті мариновані гриби протипоказано зберігати в жерстяній банці! Одразу ж перемістить їх в скляну ємність, не зливаючи розсіл, і вживайте протягом 4 днів.

Домашня овочева консервація

Домашня овочева консервація

Солоні або мариновані огірки, помідори, перець зберігаються у відкритому вигляді досить довго. Банка може красуватися в холодильнику до 2 тижнів, але при цьому варто стежити, чи не з’явилася цвіль на поверхні розсолу. Виявивши неприємну знахідку, негайно відправте консервацію в сміття: через високу концентрацію токсинів, вживати в їжу такі овочі протипоказано.

Кукурудза та горошок

Кукурудза

Як і гриби, кукурудза та горошок не люблять металевий посуд – після розтину перемістіть вміст в скляну банку, не зливаючи рідину. Таким чином ви продовжите термін придатності цих продуктів на 2 дня. Потім горошок або кукурудзу, які залишилися  можна висипати в пакет і заморозити, звичайно ж, попередньо злив розсіл.

Як бачите, в більшості випадків головна задача – перемістити вміст консерви з бляшаної банки в скляну або керамічну. Радимо накривати ємність кришкою, виготовленою з натурального матеріалу.

Скільки часу можна зберігати відкриті консерви – дивіться у відео нижче:

Сподіваємося, що наші поради вбережуть вас від неприємних наслідків прийому простроченої їжі. Не забудьте переслати цю інформацію своїм близьким!


Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій!

10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !

18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем!

Нема на чому розігріти піцу

Коментування заборонено.