Сир пармезан

Всесвітньо відомий сир пармезан – це не простий продукт, а Ціла філософія. Мистецтво його виготовлення відточувалося роками, поки не досягло ідеалу. Тоді були раз і назавжди прийняті стандарти. У всьому світі не знайти сиру, в якому б так само вишукано поєднувалися смак, аромат і текстура.

Він дійсно заслужив звання «короля сирів». Шанувальники цього сиру не втомлюються вихваляти його – навіть персонажу «Острова скарбів» Доктору Лівсі скибочку пармезану служив талісманом. При всьому цьому сир складається з простих компонентів, в ньому немає спецій та інших добавок!

6 фактів про пармезані, які обов’язково потрібно знати

· Назва

Пармезан в нинішньому вигляді з’явився одночасно в двох провінціях сонячної Італії: Пармі і Реджо-нель-Емілія. Його виробники з цих міст в 1934 році стандартизировали процеси і по домовленості стали називати сир Парміджано Реджано. З того часу оригінальний пармезан називають саме так. Тому будь-який сир, який виробляється навіть за оригінальним рецептом, але не в цих провінціях, не може називатися пармезаном згідно з європейським судовим рішенням 2008 року.

· Залежність смакових якостей від віку пармезану

Пишність пармезану зростає з його витримкою. До речі, найкраще смак розкривається через 1-3 роки. У однорічного сиру структура зерниста, а смак – солодкуватий. Його можна подавати нарізаним або невеликими шматочками. На другий рік смак стане тонше і солодкість піде. А через три роки з’явиться горіховий аромат і виражений солоний смак. Такий сир краще їсти натертим – так краще відчувається смак і текстура.

· Ніколи не ходіть на завод

Що стосується виробництва, то шанувальникам цього виду сиру краще ні за що там не з’являтися. І справа зовсім не в якихось порушеннях санітарних умов: процес виготовлення будь-якого сиру супроводжується жахливим запахом. Огидно пахне і свіжоприготований продукт. Свій особливий аромат пармезан отримує тільки в процесі витримки.

· спеціальні трафарети

Виробники справжнього пармезану використовують особливі трафарети, під які наносять на сирну кірку точки. Вони складають назву Parmigiano Reggiano. Ними покривають кожну головку сиру, коли вона досягає оптимальної зрілості. Якщо сир не проходить перевірку, їх обов’язково видаляють. Трафарет має захист від підробки, так що ці точки – гарантія того, що продукт справжній. А ось пармезан без них можна спокійно назвати підробкою. У ньому можуть бути зайві інгредієнти або при приготуванні допустили помилки.

· серйозна перевірка

Перш, ніж отримати печатку, яка дозволить продаж сиру під відомою назвою, кожна головка сиру повинна пройти ґрунтовну перевірку якості, що складається з декількох етапів. У 1934 році спеціально створили Консорціум, який повинен стежити за неухильним дотриманням прийнятих стандартів. Його представники перевіряють різні параметри кожної головки: вага, розмір, запах, текстуру і жирність. Якщо хоч один параметр не відповідає стандарту, напис Parmigiano Reggiano видаляють з поверхні головки.

· Звання «король сирів»

Пармезан, звичайно ж, заслужено має звання «короля сирів». І цьому є кілька пояснень:

  • Безперечна користь. Цей сир на 70% складається з білка і інших поживних речовин, що робить його чудовим блюдом для дітей і спортсменів. А ще деякими дослідженнями доведено, що пармезан підвищує лібідо.
  • Простота. До складу пармезану входять всього три компоненти: коров’яче молоко, сіль і сичужний фермент – все інше строго заборонено правилами виробництва.
  • Неповторний смак і аромат. Справжні поціновувачі цього продукту знають, що смак і аромат залежать від віку сиру: запах у міру «дорослішання» змінюється зі вершкового на горіховий, а смак зі солодкуватого стає солоним

Тепер ви знаєте майже все про пармезані. Залишилося тільки купити шматочок і насолодитися цим вишуканим смаком… Їжте на здоров’я і діліться цією статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.