Швидкі пироги

Літо щедро нас обдаровує погожими днями і фруктово-овочевих достатком. Захопленому кулінарові, що вирішив спекти щось до чаю, стає неймовірно складно, а часом і болісно, зробити вибір на користь якого-небудь рецепта пирога і варіанти його начинки.

Рішення є – приготувати не один пиріг, а відразу три, причому з різними смаками! Пиріг-галета – найзручніша платформа для такої творчості. Тонке тісто пропікається за лічені хвилини, а начинку можна використовувати, яку душа забажає: літні фрукти, овочі, зелень, сир.

3 пирога за 30 хвилин

Тісто (на 3 галети діаметром 25 сантиметрів)

За структурою тісто виходить пісочним, на відміну від дріжджового не вимагає тривалого часу для підняття і вистоювання. Випікайте все пироги (разом або по черзі) протягом 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

  • 400 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • 4-6 ст. л. холодної води

· Охолоджене масло наріжте шматочками, перетріть з просіяного пшеничного борошном до утворення крихт. Додайте сіль, цукор, влийте воду, замісіть тісто. Тісто має зліпитися в грудку, якщо необхідно, додайте ще води. Загорніть грудку в поліетилен і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

· Після цього розділіть тісто на 3 частини, кожну з яких розкачайте в пласт товщиною до 2 сантиметрів.

Начинка № 1 (з коренеплодів)

  • 1 варений буряк середнього розміру
  • 1 варена морква
  • 1 цибулина
  • 1 варена картоплина
  • 100 г бринзи
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Сіль за смаком

· Овочі і бринзу наріжте невеликими кубиками. Нарізану цибулю обсмажте до золотистого кольору. Окремо приготуйте соус, змішавши оливкову олію, гірчицю, лимонний сік і додавши за смаком сіль.

· Змішайте овочі, обсмажену цибулю і бринзу з приготовленим соусом. Викладіть начинку на центр пласта, розподіліть, краї підверніть і змастіть яйцем.

Начинка № 2 (з овочів)

  • 0,5 цукіні
  • 0,5 баклажана
  • 1 болгарський перець
  • 2 помідори (1 в начинку, 1 в соус)
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 помідор
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 гілочки петрушки

· Цибулину подрібніть, обсмажте разом з часником на оливковій олії. Додайте помідор, гілочки чебрецю, тушкуйте хвилин 10 під кришкою. Після закінчення додайте подрібнену петрушку. Цукіні, баклажан, помідор і болгарський перець наріжте часточками, приправте спеціями, посоліть, перемішайте.

· На пласт тіста викладіть спочатку соус, а потім у вигляді риб’ячої луски викладіть овочі, збризніть оливковим маслом і залишками соусу. Підверніть краю тесту і також змастіть їх яйцем.

Начинка № 3 (сирна з зеленню)

  • 300 г сиру будь-якої жирності
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 яйце
  • 1 великий пучок зелені (дрібно порубати)
  • 2 зубчики часнику

Змішайте сир, сметану, додайте яйце, подрібнену зелень і пропущений через прес зубчик часнику. Розподіліть масу рівномірним шаром по пласту, краю підверніть і змастіть яйцем.

Ото ж бо домашні зрадіють можливості продегустувати і оцінити різні смакові поєднання! До речі, цей же рецепт тесту можна використовувати і для солодких пирогів з фруктовою начинкою або джемом.

Поділіться статтею з друзями, напевно їм сподобається ідея!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.