Шкідливість солі

Говорити про шкідливі продуктах сьогодні модно. Те, що так любили раніше, обходимо стороною. Продуктам, без яких не представляли жодного свята, шукаємо відповідну заміну. Сіль – яскравий приклад. «Від неї варто відмовитися, адже це біла смерть!» – кажуть фахівці. Але її споживання допомагає уникнути тромбозу і знижує ризик інфаркту в рази. Так що ж, купити пару упаковок?

Так, купуйте. Ось Тільки вивчіть упаковку перед тим, як відправляти її в кошик. Якщо в надрукованому дрібним шрифтом складі є Е 535, від такої продукції потрібно бігти подалі. Даний товар широкого поширення просто неймовірно небезпечний. Сьогодні сіль часто отруєна.

Що таке Е 535

Фероцианід натрію – ось що це насправді. Його додають в сіль, щоб та не комковалась і не змінювала колір при зберіганні. Він не володіє біологічно активними властивостями, як і харчовою цінністю. Численні дослідження визначили Е 535 до помірно небезпечного класу речовин, адже сам по собі ферроцианид натрію безпечний і не токсичний.

І все б нічого, та ось тільки його безпеку закінчується там, де він взаємодіє з шлунковим соком. Вступаючи в реакцію з кислотами, він починає розкладатися і виділяти токсичний ціаністий водень. І тут відбувається негативний вплив на здоров’я людини.

Поруч з Е 535 є і Е 536. Це ферроцианид калію – Отрута миттєвої дії, який сьогодні зареєстрований як харчова добавка. Її завдання – запобігти появі грудочок, а також вберегти продукти від злежування. Думаю, не варто нагадувати, що це отрута. А при його виробництві з’являються додаткові ціаніди і синильна кислота.

Сіль з Е 535/536

Якщо цікавитеся, який продукт відноситься до числа небезпечних, – ось він. Сіль з цими добавками гальмує рух крові в тілі. Не думайте, такий склад не діє миттєво, та й впливає на кожного по-різному. Але результат один і той же. Спочатку людина просто розуміє – щось не так. Відчуття холоду в пальцях рук і ніг – лише перші симптоми токсичного впливу. Ціанід зв’язується з ферментами тканин, які відповідальні за клітинне дихання. В результаті отрута пригнічує активність ферментів і Настає клітинне голодування.

Вірний спосіб уникнути таких наслідків – вибирати продукт ретельніше, читати склад і не вестися на упаковку. На підсвідомому рівні ми все обираємо більш привабливу пачку, в якій, на самій-то справі, розсипчасті білі Кристали з шкідливими добавками.

На жаль, Е535 і 536 не завжди відзначаються в складі продукту. Саме тому потрібно звертати увагу на вид солі. Якщо вона з добавкою, то вона, як правило, трохи темніше звичного продукту. Відрізнити шкідливу сіль можна навіть на смак: їжа стає гіркою, і такий присмак залишається в роті.

А нормальна сіль є? Так. Найчастіше вона в непоказною упаковці і сіра. Антислеживаючі агенти в ній відсутні. Прямо зараз зробіть невелику ревізію в своїх кухонних шафках. Якщо знайдете небезпечний продукт, відразу ж позбудьтеся від нього. А після витратьте трохи часу на те, щоб знайти якісну і безпечну сіль в магазині. І не забудьте подругам розповісти.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.