Що смачного можна приготувати з фаршу

Не секрет, що страви з фаршу готуються в рази швидше, ніж більшість м’ясних страв. А це так важливо, коли часу зовсім мало, а сил так взагалі немає. Додавайте фарш в суп, начиняють їм овочі, змішуйте з іншими продуктами або використовуйте в якості шару для запіканки. Процес не займе багато часу, а результат буде просто приголомшливим.

Редакція «З Смаком» вирішила полегшити кулінарну життя наших читачів і запропонувати 5 страв з фаршу, які ви можете приготувати для своєї сім’ї. Звичні інгредієнти, але нова подача спростять процес приготування і зроблять раціон різноманітніше.

Шнельклопс

Складові:

  • 300 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 1,5 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. сметани
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль, перець, мелений коріандр
  • 300 мл відвару від картоплі
  • 400 г відвареної картоплі
  • Зелень

Приготування:

· Відваріть картоплю і перелийте з каструлі 300 мл відвару в іншу ємність.

· Наріжте цибулину кубиками і відправте на сковорідку обсмажити до золотистого.

· Висипати фарш на сковорідку до цибулі. Додайте спеції і рубаний часник. Смажте м’ясо до готовності.

· Додайте пшеничну муку. Потім змішайте.

· Влийте відвар з картоплі.

· Долийте сметану і знову все перемішайте.

· Зачекайте, поки маса закипить і посипте рубаною зеленню.

· Подавайте разом з картоплею.

Картопляна запіканка

Складові:

  • 300-400 г фаршу
  • 2-3 цибулини
  • 3 картоплини
  • 150 г маринованих грибів
  • 1 помідор
  • 3 зубчики часнику
  • 1/3 ч. л. кмину
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • 4-5 ст. л. сметани
  • 100 г твердого сиру
  • 50 мл молока
  • Зелень
  • Сіль перець

Приготування:

· Додайте у фарш приблизно 2 ст. л. сметани. Перемішайте все, а після додайте всі спеції і ще раз змішайте.

· Наріжте цибулю кільцями і обсмажте його. Овоч має стати м’яким, але не обов’язково доводити його до золотистого кольору.

· Почистіть картоплю. Його потрібно нарізати тонкими слайсами.

· Помідор і гриби наріжте кубиками.

· Налийте в глибоку ємність молоко і додайте до нього 2-3 ст. л. сметани. Додайте до маси тертий твердий сир. Змішайте.

· Дрібно наріжте обрану вами зелень. Висипати її в ємність з молочними продуктами. Посоліть і поперчіть. Всипте часник, попередньо подрібнений або пропущений через чеснокодавку.

· Візьміть форму, в якій збираєтеся запікати блюдо. Вистелити її дно цибулею. Посоліть його. Другим шаром буде фарш. Третім – помідори і гриби. Посоліть третій шар. Четвертий шар – слайси картоплі. Всі верстви залийте сумішшю з молока і сметани.

· Накрийте запіканку фольгою.

· Увімкніть духовку. Виставте температуру на 180 ° С.

· Надішліть форму з запіканкою в духовку на 60 хвилин.

Дитяча запіканка

Складові:

  • 250 г відварених макаронів (напівготових)
  • 100 мл молока
  • 2 яйця
  • 2 тефтелі
  • 40 г твердого сиру
  • Сіль

Приготування:

· Візьміть глибоку ємність. Вилийте в неї молоко, а потім додайте яйця. Посоліть. Збийте інгредієнти виделкою або вінчиком.

· Натріть твердий сир. Вибирайте крупну тертку.

· Змішайте сир і напівготові макарони.

· Залийте макарони і сир сумішшю з молока і яєць. Гарненько все перемішайте.

· Відваріть тефтелі.

· Візьміть форму для випікання і викладіть на дно тефтелі.

· Висипати макарони зверху.

· Виставте температуру на 180-200 ° С. Надішліть форму з дитячої запіканкою в духовку на 25 хвилин.

М’ясний хлібець

Складові:

  • 400 г фаршу
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • 1 помідор
  • 2 ст. л. кетчупу
  • Сіль, перець, зіра
  • Зелень

Приготування:

· Наріжте цибулю. Злегка обсмажте кубики в малій кількості соняшникової олії.

· Зачекайте, поки цибуля повністю охолоне, а після додайте фарш. Потім перемішайте.

· Додайте в отриману суміш яйце і спеції. Перемішайте все ще раз.

· Наріжте 50 г твердого сиру невеликими кубиками.

· Наріжте томат кружечками. Також дрібно порубати зелень.

· Додайте до м’яса зелень, а потім і нарізаний твердий сир. Перемішайте.

· Відбийте фарш про миску так, як зазвичай робите на котлети.

· Змастіть форму для запікання. Використовуйте звичайне рослинне масло. Викладіть суміш з фаршу і овочів.

· Зверху змастіть хлібець кетчупом. Підготовлені помідори викладіть зверху.

· Випікайте м’ясної хлібець в духовці при температурі 230 ° С. На це піде приблизно 30 хвилин.

· Натріть 50 г залишився твердого сиру.

· Вийміть форму. Посипте блюдо сиром. Надішліть в духовку ще на стільки ж.

Сирно-м’ясні котлети

Складові:

  • 500 г фаршу
  • 100 г сиру
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. сметани
  • 2 зубчики часник
  • 100 г борошна
  • Сіль, перець, кмин
  • Зелень

Приготування:

· Лук потрібно нарізати кубиками, а часник пропустити через чеснокодавку.

· Свіжу зелень необхідно дрібно порубати.

· Змішайте всі інгредієнти, крім борошна. Відбийте фарш, як на котлети.

· Зробіть котлети, а після обваляйте їх у борошні.

· Розігрійте масло на сковороді і обсмажте котлети з фаршу до скоринки.

Ви можете також приготувати соус для таких котлет. Для цього потрібно нарізати цибулину кубиками і обсмажити на сковороді, посипавши 1 ч. л. муки. Потім додайте 3 ч. л. томатної пасти. Посмажте все кілька хвилин і тушкуйте в 50 мл води. Котлети можна залити цим соусом і тушкувати до тих пір, поки вони повністю не приготуються.

Більше вам не доведеться ламати голову над тим, що приготувати, та й як можна встигнути щось приготувати. Запасіться якісним фаршем про запас, розділіть на порції і відправте в морозилку. Розморозьте пакетик перед приготуванням їжі і володій сім’ю новим блюдом. І друзям розкажіть!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.