Секрети смачного варення

Яке воно, Ідеальне варення? Рідке або густе? Солодке або з кислинкою? Безумовно, кожна господиня дасть свою відповідь. Так само як неможливо однозначно сказати, з яких ягід і фруктів варення вийде смачніше: вишні, полуниці, смородини, груш, яблук… Або, може, кабачків?

Саме слово – варення – вже визначає спосіб приготування. Будь-які фрукти, ягоди і навіть овочі (чому б і ні) потрібно варити в Сиропі. Давним-давно цей сироп робили з меду і патоки, зараз його прийнято готувати з цукру.

Нам не терпиться поділитися з читачами тим різноманіттям смаків, яке може вийти в результаті компонування фруктів, ягід і овочів. А якщо додати сюди горіхи, какао, прянощі, кава… Ух, відчуття не описати словами!

Зазвичай варять такі варення невеликими порціями і фасують в маленькі баночки. Відкриваючи потім взимку, сповна насолоджуються ароматом і смаком літніх ласощів.

Сполучення для смачного варення

  • Абрикоси і агрус;
  • Абрикоси і моркву;
  • Айва та родзинки;
  • Айва японська і кабачки;
  • Айва і виноград;
  • Алича і кабачки;
  • Брусниця і зливу;
  • Брусниця і морква;
  • Вишня і чорноплідна горобина;
  • Груша і алича;
  • Груша і журавлина;
  • Груша і апельсин;
  • Суниця і червона смородина;
  • Суниця і агрус;
  • Агрус і малина;
  • Обліпиха та волоські горіхи;
  • Зливу і груша;
  • Зливу і помідор;
  • Черешня біла і лимон;
  • Чорниця і яблука;
  • Чорноплідна горобина і чорна смородина;
  • Яблука і калина;
  • Яблука і гарбуз.

Що додати в варення

Додаючи в варення палички кориці, коробочки кардамону, бутони гвоздики, зірочки бадьяна, не забудьте їх потім видалити перед тим, як розливати десерт по банкам.

  • Рожевий перець до груш;
  • Мак до груш;
  • Кавові зерна до груш;
  • Мускатний горіх до малині, полуниці, ожині;
  • Розмарин і чебрець для сливи і ожини;
  • Аніс до абрикосів;
  • Кардамон до апельсинів і фініків;
  • Какао-порошок до слив і вишні;
  • Родзинки і горіхи до цитрусових;
  • Імбир до яблук;
  • Бадьян і гвоздика до вишні.

Варення можна зварити з будь-яких фруктів, ягід і овочів. Слідкуйте лише, щоб сировина була однаковою стиглості. Дрібні ягоди і фрукти залишайте цілими, а великі плоди ріжте великими скибочками, щоб готовий десерт був в результаті не тільки смачним, а й виглядав красиво.

Якщо стаття надихнула вас зварити порцію-другу ароматного, солодкого, незвичайного варення, поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.