Рослинні білки

Ви постите або вирішили випробувати вегетаріанство? Посилено займаєтеся спортом або ж просто намагаєтеся їсти побільше білкової їжі, щоб швидше спалити жир? У всіх перерахованих вище випадках вам необхідно знати, які основні Рослинні джерела білка, тому що цей елемент – основний будівельний матеріал всіх тканин організму.

У десятці кращих рослинних білкових Альтернатив м’яса від «З Смаком» обов’язково підберете для себе підходящі варіанти. Адже щоб отримувати достатню кількість протеїну, зовсім необов’язково налягати на яєчню, стейки або кілограмами поїдати курячу грудку!

Рослинні джерела білка

· горіхи

Висока поживна цінність горіхів продукту (25 г білка на 100 г продукту) робить цей продукт незамінною частиною рослинної дієти. Велику калорійність можна компенсувати, якщо є їх в сирому вигляді або злегка підсушувати в духовці. Невелика жменю кешью, мигдалю, фундука або ж Волоських горіхів з трав’яним чаєм – ідеальна заміна солодким батончикам.

· насіння

Регулярне вживання насіння льону, Чіа, соняшнику, кунжуту і маку – найпростіший спосіб збільшити кількість білка (а також корисних жирів і клітковини) в раціоні. Додавайте їх в салати, коктейлі, випічку, супи та каші. Фантазуйте, ви здивуєтеся новим гранях смаку!

· кіноа

Ця псевдозернова культура, ще простіше – лобода, містить більше білка, ніж будь-які інші злаки на світлі (16 г білка на 100 г продукту). У НАСА, до речі, всерйоз розглядають киноа як повноцінний джерело білка і мікроелементів екіпажів міжпланетних експедицій.

Використовують киноа як зерно (незважаючи на те, що культура не зернова): 15 хвилин варіння в підсоленій воді – розсипчаста каша з ніжним горіховим смаком готова.

· сочевиця

Рідний колись для російської людини продукт, потім незаслужено забутий і ось тепер знову придбає популярність. Незалежно від того, якого кольору бобові перед вами: коричневі, зелені або помаранчеві, – беріть і готуйте, наприклад, суп-пюре з сочевиці. Користь цього продукту зашкалює!

· Нут

Вегетаріанський плов, фалафель, хумус і навіть пісна ковбаса – ось що можна приготувати з турецького гороху. І, як кажуть в телемагазинах, це ще не все. Додавайте в салати, робіть котлети, печіть коржі, варіть супи! Загалом, нутом можна замінити м’ясо практично у всіх блюдах, де воно передбачено.

· тофу

Соєвий сир – популярний серед вегетаріанців продукт. Його ще називають «м’ясом без кісток». Тофу можна смажити, маринувати, додавати в салати і супи. Сир повністю підлаштовується під смак інших інгредієнтів страви, тому з ним легко експериментувати.

· квасоля

Якщо у вас є банка консервованої квасолі, вважайте, що повноцінний поживний обід практично готовий. Протушкувати з овочами, додавши прянощі, або зваріть густий зігріваючий суп.

· сейтан

Популярний в вегетаріанських колах замінник м’яса виробляють з пшеничного клейковини, чемпіон за вмістом білка (57 г на 100 г продукту) Підходить для всіх страв, де потрібно замінити курку чи качку, а також як добавка до салатів або живильний перекус.

· Темпе

Ще один ферментований продукт із соєвих бобів. Підсушені брикетики, які нарізають на скибочки і обсмажують з різними соусами. Така заготовка відмінно підходить для бутербродів або до салатів замість м’яса.

· зелені овочі

Брокколі, шпинат і спаржа – справжня комора корисних речовин для здоров’я і краси. За вмістом протеїну вони поступаються всім попереднім продуктам, зате їх вживання дозволяє легко скинути зайву вагу. Багатий склад і низька калорійність – ідеальний тандем!

Комбінуйте продукти, багаті рослинним білком, щоб урізноманітнити раціон, підтримувати тіло в нормі, при цьому не завдати шкоди здоров’ю. Харчуйтеся повноцінно і будьте здорові, а якщо стаття виявилася для вас корисною, поділіться нею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.