Ресторанний етикет

Помилково вважати, що Правила поведінки за столом і в ресторані – одне і те ж. Так, норми банального пристойності варто дотримуватися завжди і скрізь, але іноді навіть вихованість може зіграти з вами злий жарт. Так, наприклад, піднімати за собою впали столові прибори вважається поганим тоном. Так само, як і сипати вибаченнями.

«З Смаком» розповість про ключові моменти часу в кафе і ресторані, щоб ви не сумнівалися, що ваш святкову вечерю в приємній компанії пройшов ідеально.

Як вести себе в ресторані

Відвідування ресторану починається задовго до того, як ви переступили його поріг. Точка відправлення – ваше дзеркало. Переконайтеся, що на вас немає великої кількості прикрас. Довге вечірнє плаття днем теж надягати не варто.

Як заходити в ресторан

Зайняти вільне місце відразу можна тільки в тому випадку, якщо вас не зустрічає метрдотель. В іншому випадку головний офіціант сам повинен проводити вас за столик.

Що вибирати

Зі специфікою ресторану потрібно рахуватися. Якщо заклад позиціонує себе як краще в області японської кухні, не варто замовляти щось далеке від неї.

За етикетом першої замовлення робить жінка (і страви в першу чергу подають їй).

Як є в ресторані

Насолоджуватися їжею в публічних місцях – справжнє мистецтво. Їсти потрібно повільно, намагаючись розкуштувати кожен шматочок. Не бійтеся пробувати щось нове, але краще розпитати у офіціанта докладніше про зацікавив вас блюді.

Занадто гаряча їжа повинна охолонути самостійно, дути на неї не можна. Під час очікування дегустуйте вино: вдихніть його аромат, зробіть невеликий ковток. Не приділяйте напою надто багато уваги, але якщо він припав вам до смаку, досить просто кивнути.

Зауважте, що вино відкривати повинен офіціант.

Якщо вам потрібна перечниця, не варто тягнутися до неї через весь стіл. Попросіть подати сидить ближче, і тоді все Правила пристойності будуть дотримані.

Як йти

Коли закінчите є, покладіть зліва від себе акуратно складену серветку. Це означає, що ви закінчили трапезу.

Щоб покликати офіціанта, Не окликайте його. Легкий рух руки або кивок голови стане відмінним сигналом того, що ви хочете розрахуватися.

З’ясовувати, хто платить, бажано до початку трапези. Що стосується чайових, вони зазвичай складають від 5 до 10 відсотків вартості замовлення.

Знаючи ці правила, ви з легкістю зможете уникати тих помилок, які виробляють погане враження. Не забувайте про звичайні гарні манери: говорите не надто голосно, їжте і пийте в міру, не висловлюйте своє невдоволення офіціантові, який вас обслуговує (з скаргами та пропозиціями потрібно йти до метрдотелю).

Тепер ваш похід в ресторан не затьмарити! Поділіться нашою статтею з друзями, якщо вам здається корисним знання ресторанного етикету.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.