Рецепти заготовок з яблук на зиму

Ось за що можна любити осінь, так це за яблучне достаток. Потрібно ловити момент і як слід запастися улюбленими плодами на зиму! Яблука, загорнуті в папір, прекрасно будуть зберігатися протягом 4 місяців в прохолодному, темному місці. Так що ви всю зиму зможете насолоджуватися соковитими фруктами в первозданному вигляді.

Ну і звичайно, куди ж без заготовок. Компоти, джеми, варення, конфітюри, желе, різні напої… Всього й не перелічити. Пропонуємо 3 рецепта Заготовок з яблук для гарного настрою і, що важливо, для підтримки здоров’я.

Яблука на зиму

Пюре з яблук

Ласощі не тільки низькокалорійне, але і корисне! Пектин і клітковина благотворно впливають на систему травлення, багатий вітамінний склад сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи, нормалізації тиску. Відмінне доповнення до вже готової випічці, молочної каші, чудова начинка для пирогів, а також основа для киселів, желе, компотів.

  • 1 кг яблук
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 100 мл води

· Яблука промийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину. Розріжте яблука на невеликі часточки, помістіть в емальовану каструлю. Влийте воду і лимонний сік.

· Накрийте каструлю кришкою, на повільному вогні доведіть до кипіння, варіть яблука до розм’якшення. Потім пюріруйте зручним для вас способом (блендером або через сито). Поверніть каструлю на вогонь, знову доведіть до кипіння. Розкладіть пюре по стерилізованих банках, закатати.

Яблучне варення з горіхами, лимоном і імбиром

Це варення закрутить голову кому завгодно. Ніжність яблук підкреслюють шматочки горіхів, імбирно-лимонні ноти огортають атмосферою затишку і тепла… А ще імбир якимось магічним чином, вступаючи в реакцію з яблуками, забарвлює варення в оранжево-рожевий колір!

  • 1 кг яблук
  • 150 г ядер волоського горіха
  • 1 лимон
  • 180 г цукру
  • 4-6 см свіжого кореня імбиру

· Підготовлені яблука (без серцевини, також можна почистити від шкірки) наріжте великими кубиками, викладіть в емальовану каструлю, залийте водою, щоб злегка лише покрила фрукти. Додайте до яблук весь цукор, лимонну цедру і лимонний сік. Не перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 10 хвилин.

· Додайте подрібнені (НЕ перемелені) волоські горіхи і тертий корінь імбиру. Варіть ще 15 хвилин, розлийте гарячим по стерилізованим банкам, закатати, укутайте до охолодження.

Мочені яблука

Смак дитинства. І цим все сказано! Звичайно, «ті» яблука прийнято було квасити в дерев’яній бочці та з соломою. Але і в умовах міської квартири можна заготовити собі невелику порцію вітамінів. Адже ферментування не тільки не знищує корисні речовини в яблуках, а навпаки, примножує! Для мочіння вибирайте яблука стиглі, щільні, пізньоосінніх сортів ( «антонівка», «сніжний кальвіль», «пепінка литовський», «бабусине»).

  • 5-6 кг яблук
  • 300-400 г цукру
  • 3 ст. л. солі
  • 1 л води
  • Листя чорної смородини, малини, вишні

· Яблука промийте під проточною водою. Викладіть плоди в глибоку емальовану каструлю, дно якої вистелена половиною листя (обов’язково промитих). Утрамбовувати яблука не потрібно. Зверху розкладіть залишилися листя.

· Приготуйте маринад. Закип’ятіть воду з цукром і сіллю. Остудіть, вилийте в каструлю з яблуками. Долийте ще кип’яченої, охолодженої води, щоб яблука були повністю покриті рідиною.

· Зверху встановіть гніт (дерев’яна дощечка з вантажем). Залиште при кімнатній температурі на 7 днів, а потім проведіть в прохолодне місце на 40-45 днів.

Яблука – ідеальний дієтичний і оздоровчий продукт для профілактики авітамінозу в осінній період. Лікарі стверджують: досить з’їдати не менше 2 яблук в день, щоб зміцнити судини, захистити себе від подагри і від розвитку сечокам’яної хвороби.

Насолоджуйтесь дарами осені, будьте здорові і діліться корисним з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.