Рецепти смачних каш

Немає кращого друга для фігури, ніж просто їжа, і калорійність тут грає далеко не першу роль. Каші для схуднення використовуються давно і успішно. Якщо ви захотіли стати стрункішою, не завдаючи собі шкоди, – їжте кашу. Якщо захотіли поправити здоров’я – їжте кашу! Ось тільки якщо захочете смачно поїсти, потрібно підібрати рецепт складніше звичайної вівсянки.

Як приготувати смачну кашу

Пропонуємо вашій увазі 7 унікальних рецептів каш, про які багато хто навіть не чули. Деякі з них не соромно подавати на святковий стіл!

· Сіменуха

Традиційне російське блюдо, яке готується на основі гречки. Ви будете приємно здивовані тим, який незвичайної на смак буде каша, якщо додати в неї трохи варених яєць, грибів і обсмаженого в олії цибулі. На 300 г гречки потрібно брати 2 яйця, 100 г грибів і одну цибулину.

· Зелена каша

Можливо, хтось чув про каші, основу якої становить майже достигле житнє зерно. Спочатку зерна кидають в киплячу воду і варять до повного випаровування рідини, а потім додають сіль і вершкове масло.

За однією з теорій, зелена каша була сезонним літнім блюдом з тієї причини, що у селян була можливість брати трохи недозрілі зерна у заможних поміщиків, які, в свою чергу, варили ту ж кашу тільки з достиглого зерна.

· кутя

Як же не згадати цю солодку кашу? Без неї не проходить жодне Різдво, адже кутя має колосальне значення для слов’янської культури. Існують її підвиди: коливо, сочиво, напередодні – всі вони подаються в зв’язку з певними подіями.

Ця Смачна каша не є тільки лише урочистим стравою. Вона підійде тим, хто любить солодке, але не хоче шкодити фігурі. Вам знадобиться 250 г розмоченого пшениці, 100 г маку і 100 г родзинок, щоб приготувати ці ласощі. Доречно буде додати горішки або сухофрукти.

· толокно

Судячи з назви, крупу для цієї каші потрібно обов’язково товкти. Так і є! Ось тільки крупа може бути і вівсяної, і житній. Для цієї каші береться навіть горох. Приготування просте до неподобства: розмочену крупу спочатку висушують, а потім товчуть в ступці. Ось і весь рецепт. Однак рекомендуємо все-таки не замочувати, а прокип’ятити крупу в молоці. У кашу додають масло з сіллю або масло з варенням – кому як подобається.

· Ячна каша

Ця каша багата вітамінами А і D. Завдяки своєму багатому складу, вона вважається однією з найбільш корисних. Ось тільки Як варити ячну кашу, знають не всі! Цей процес не займе багато часу, але крупу обов’язково потрібно варити на слабкому вогні. Процес займає приблизно 20 хвилин з моменту закипання.

Подають ячну кашу в глиняних горщиках, попередньо поливши розтопленим вершковим маслом.

· Гурьєвська каша

Гурьєвська каша відома своїм цікавим рецептом і багатою історією. За однією з версій, її вперше приготував граф Гур’єв в честь перемоги над Наполеоном.

Приготування починається з вершків, які потрібно поставити в духовку і знімати з них пінку до 5-6 разів. Вершки перемішайте з манною крупою, цукром і варіть до загустіння. Потім викладіть кашу в блюдо, покладіть поверх пінку і присипте цукром. Поставте кашу підрум’янюватися в духовку, а за цей час обсмажте волоські горіхи, подрібнивши половину. Дістаньте кашу з духовки і присипте горіхами. Можна використовувати цукати, варення і свіжі фрукти.

· Полбенна каша

Полба – вкрай невибагливий вид пшениці з приємним горіховим запахом. Деякі відносять її до диким родичам хлібного злаку, але ніхто не сперечається з тим, що каша з неї виходить відмінна.

Для готування вам знадобиться 250 г полби, по 100 мл води, молока і кислого молока, 100 г вершкового масла. Замочіть крупу на ніч в суміші холодної води і кислого молока, а на ранок промийте і зваріть в молоці до готовності. Дайте каші трохи охолонути.

Каші багаті клітковиною, що дозволяє їм швидко виводити шлаки з організму. Позбувшись від токсинів, ви не тільки відчуєте себе краще, але і на власні очі побачите це! Розтовстіти на каші неможливо, якщо вживати її в розумних кількостях.

Каші легко засвоюються і не відкладаються у вигляді жиру, вживаючи каші, ви ніяк не урізати набір поживних речовин, які людина повинна отримувати щодня. Можна готувати кашу з гарбузом, сухофруктами, варенням і ягодами, не відмовляючи собі в солоденьке.

Їжте із задоволенням і не забудьте поділитися смачними рецептами стрункості і здоров’я зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.