Пшоно для нирок

Про причини захворювання ми починаємо замислюватися тільки коли відчуваємо гострий біль, нездужання або коли знаємо точний діагноз. Що ж, така природа людини. Через постійну зайнятість і поспіху ми перестаємо харчуватися правильно, спати міцно і довго, жити собі на втіху. Проблеми з нирками трапляються і у молодих людей, і у тих, хто у віці. Справитися з ними без медичної допомоги неможливо, але є і відмінні допоміжні засоби.

Ми звикли ставитися до пшону виключно як до харчового продукту, забуваючи про корисні властивості, якими цю крупу нагородила природа. Пшоно багате на вітаміни, підвищують захисні сили організму і сприяють нормальній роботі всієї ниркової системи. Але чи достатньо просто зварити кашу?

Лікувальний складу пшона

  • Амінокислоти допомагають поліпшити стан тканин внутрішніх органів.
  • Калій, без якого нормальне кровотворення неможливо.
  • Фолієва кислота, яка позитивно позначається на роботі центральної нервової системи.
  • Залізо, що піднімає рівень гемоглобіну.
  • Фосфор для регенерації.
  • Марганець з відмінними ліпотропними характеристиками.
  • Кремень – одна зі складових шкіри і скелета, а також волосся і зубів.
  • Вітаміни групи В сприяють виведенню зайвої рідини з організму і нормалізують метаболізм.

Будь-кардіолог призначить пшоно своєму пацієнтові із зайвою вагою, діабетом і навіть порушенням метаболізму, з метою детоксикації організму, а також для очищення кишечника.

Як лікувати нирки: 5 рецептів

· Промийте 200 г продукту водою. Пересипьте крупу в банку. Залийте її 2 л окропу. Укутайте ємність. Поставте настоюватися добу. У воді з’явиться суспензія білого кольору. Це і є ваше ліки. Вживати можна в зручний час доби. Кількість не обмежена. Пийте, поки не зміниться смак. Потім потрібно запарити новий засіб.

· Промийте півсклянки крупи. Залийте її літром окропу. Прокип’ятіть протягом 10 хвилин. Залиште трохи настоятися. Далі застосовуйте її, щоб приготувати суп або кашу.

· Заповніть крупою ємність об’ємом в 3 л. Залийте її гарячою водою. Змішайте всю масу. Обов’язково укутайте і відставте на 24 години. Злийте воду в іншу ємність. Пийте весь день. Курс повинен тривати 7 днів.

· Промийте 50 г пшона. Залийте крупу 0,5 л окропу. Прокип’ятіть масу. Зніміть з вогню. Почекайте 1 хвилину. Пийте по 1 ст. л. в годину протягом першого дня. У 3 рази більше щогодини на наступний день. Наступні 5 днів – по 0,5 склянки вранці, в обід і ввечері.

· Залийте продукт водою. Накрийте ємність марлею. Коли з’являться перші паростки, обов’язково промийте їх, а після висушіть. Зваріть їх, як звичайну кашу. Їжте її без приправ, Додавши трохи журавлини або чорносливу.

Протипоказання

Якщо вам діагностували проблеми зі шлунком, виключіть такий метод лікування. Використання пшона також протипоказано в разі запалення сечового міхура і при хворобах, пов’язаних з кровообігом.

У сухому вигляді пшоно можна зберігати не довше 1 року. В ідеалі рекомендовано використовувати найсвіжішу крупу. Якщо такої немає, візьміть ту, яка зберігалася не довше ніж 6 місяців. Саме в такому пшене Велика кількість корисних речовин.

Всі компоненти пшона дуже цінні для ниркового органу і позитивно впливають на його роботу. Звичайна пшоняна каша посилить процес очищення крові, допоможе позбутися від токсинів і шлаків ниркової залози. Ось чому варто запастися цією крупою вже зараз, а також розповісти про її властивості тим, хто проходить медикаментозне лікування.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.