Прості страви з гарбуза

Додайте до цього продукту овочі – вийде прекрасний овочевий салат, фрукти – солодкий фруктовий десерт, борошно і яйце – тісто для випічки, м’ясо – спекотне або рагу. Так, така вона, звичайна гарбуз. Яке розмаїття неповторних і корисних страв можна приготувати з цього продукту! На одній гарбузової каші світ клином вже точно не зійшовся.

Коли сезон в самому розпалі, і ви вже просто втомилися шукати варіанти, куди подіти урожай, Скористайтеся нашою невеликою підказкою. Зовсім ненудні ідеї підкажуть і покажуть вам, як зробити гарбуз королевою столу.

Печеня з гарбуза

Не знаю, як ви, а печеня з гарбузом в якості одного з інгредієнтів я раніше не готувала. Тепер є така можливість!

Складові:

  • 0,4 кг гарбуза
  • 0,4 кг свинини
  • 4 картоплі
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • Перець горошком, сіль, лавровий лист за смаком
  • Базилік

Приготування

· Почистіть овочі. Наріжте їх кубиками.

· М’ясо наріжте невеликими шматочками.

· Розігрійте рослинне масло в глибокій сковороді. Відведіть туди свинину. Обов’язково додайте сіль.

· Уже коли м’ясо трохи підсмажиться, додайте до м’яса овочі. Перемішайте і почекайте 2 хвилини. Долийте трохи води і не забудьте додати перець і лавровий лист.

· Накрийте все кришкою. Гасіть на невеликому вогні до повної готовності.

· Коли все готово, посипте спекотне листочками базиліку.

У той час як помідори, баклажани і перець розварюються і втрачають свій вигляд, Гарбуз залишається такою ж красивою і яскравою. А який смачною вона стає!

Гарбуз з медом

Дуже оригінальний рецепт. Ви смажили коли-небудь гарбуз? Ви смажили її з медом? Це не тільки варто приготувати… Про таке частування варто і друзям розповісти.

Складові:

  • 0,5 кг гарбуза
  • 1 ст. л. меду
  • 1 зуб. часнику
  • 30 г вершкового масла
  • 1 гілочка розмарину
  • Сіль за смаком

Приготування

· Помийте гарбуз. Не чистіть овоч. Наріжте його великими шматочками.

· Розтопити вершкове масло на сковороді. Надішліть шматочки овоча смажитися. Додайте до них розмарин і пропущений через чеснокодавку часник.

· Обсмажуйте гарбуз протягом 7 хвилин. Потім додайте мед. Продовжуйте смажити, поки мед не карамелізується. Додайте солі до смаку.

Смачно і солодко – все як ви любите. А ще це дуже оригінально. Обміркуйте подачу і пригощайте гостей і рідних. Із зазначених інгредієнтів виходить 2 порції.

Гарбуз з сиром

Спочатку вам потрібно протушкувати овоч, а після подати його з сиром і подрібненою петрушкою або просто декількома гілочками зелені, якщо ви хочете тільки Прикрасити блюдо.

Складові:

  • 0,3 кг гарбуза
  • 20 г вершкового масла
  • 300 г сиру
  • 2 ст. л. води
  • Кориця, петрушка, сіль, цукор за смаком

Приготування

· Помийте овоч, очистіть його. Наріжте гарбуз кубиком.

· Візьміть каструлю. Розтопіть в ній вершкове масло. Висипати в ємність гарбуз. Не забудьте додати сіль, цукор, а також корицю.

· Додайте 2 ст. л. води і тушкуйте 5 хвилин.

· Як тільки овоч стане м’яким, зніміть каструлю з вогню. Зачекайте, поки тушкована гарбуз охолоне. Після подавайте її з сиром і зеленню.

Це ще один Хороший варіант десерту з гарбуза. Сир можна подавати без будь-яких заправок. Злегка кислуватий молочний продукт, солодкувата гарбуз – що може бути смачніше?

Запечена під сиром гарбуз

І знову рецепт на 2 порції. Сир і французька гірчиця зроблять блюдо особливо вишуканим. І м’яса не потрібно!

Складові:

  • 0,5 кг гарбуза
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 2 зуб. часнику
  • 2 ст. л. французької гірчиці
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування

· Помийте овоч. Зніміть шкірку. Наріжте гарбуз досить великими кубиками і відправте в миску.

· Додайте сіль і перець за смаком. Змішайте все, а після додайте ще рослинне масло. І знову змішайте.

· Візьміть форму для запікання. Перекладіть в неї підготовлений овоч. Зверху додайте пропущений через чеснокодавку часник, французьку гірчицю і тертий сир.

· Виставте температуру духовки на 180 ° С. Відведіть туди форму з гарбузом на 25 хвилин. Коли все готово, можна посипати страву подрібненою петрушкою.

Зараз популярно запікати Овочі і м’ясо під сирною скоринкою. Гарбуз з таким топінгом – щось нове. Саме тому варто спробувати.

Гарбузове оладки

Багато обожнюють оладки ще з дитинства – пишні, ще теплі, з варенням або медом… Так ось, Їх можна приготувати з гарбуза.

Складові:

  • 200 г гарбуза
  • 3 ст. л. пшеничного борошна
  • 100 г сметани
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 яйце
  • 1/4 ч. л. харчової соди
  • 5 г ванільного цукру
  • Рослинна олія
  • Сіль за смаком

Приготування

· Помийте овоч. Очистіть його. Натріть на дрібній тертці.

· Закип’ятіть воду в каструлі і висипте туди натерту гарбуз. Доведіть до кипіння і почекайте ще 5 хвилин.

· Злийте рідину, а зварений овоч подрібніть в блендері.

· З’єднайте кашку з гарбуза з усіма іншими інгредієнтами і замісіть тісто.

· Розігрійте на сковороді рослинне масло і посмажте оладки.

Уже готовий десерт Можна посипати цукровою пудрою. Сахара в тесті зовсім небагато, але завдяки гарбузі оладки виходять досить солодкими. Якщо ви – справжній ласун, їжте з медом.

Плоди гарбуза дуже щільні. Їх зберігають всю зиму, а значить, і до цих рецептах можна повертатися знову і знову. Сьогодні – запіканка, завтра – спекотне, а між основними прийомами – оладки, і тушкований солодкий овоч з сиром. Урізноманітніть своє меню і розкажіть друзям, як зробити це без особливих витрат.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.