Прості кулінарні поради

Будь-яке, навіть найпростіше, справа можна спростити. Економія часу, простору і зусиль завжди актуальна, а на кухні просто необхідна. Лайфхак для будинку – це сотні і тисячі хитрощів, серед яких чимала частина пов’язана з приготуванням і зберіганням їжі.

Редакція «З Смаком» припасла для вас деякі прості поради, які відкриють очі на звичні речі. Ви здивуєтеся, якими легкими можуть бути рішення обридлих проблем!

Лайфхак для кухні

· чисті руки

Руки шеф-кухаря – атрибут чистоти, але навіть вимиті з милом руки здатні зберігати запахи риби, цибулі, часнику, копченостей та інших сильнопахнущих продуктів. Щоб не втрачати час над умивальником, використовуйте трохи зубної пасти.

· свіжа зелень

Є два способи зберегти зелень соковитою, і обидва мають право на існування. Тим, хто, виходячи з міркувань про зручність, вважає за краще зберігати зелень в холодильнику, радимо помістити її в контейнер і накрити паперовою серветкою.

Серветка буде вбирати зайву вологу, не дозволяючи їй накопичуватися на листках і стеблах. Саме через вологу зелень в’яне в холодильнику занадто швидко.

Професіонали кулінарної справи зазвичай вдаються до другого способу. Зверніть увагу, що в кулінарних шоу кухарі відщипують петрушку, кріп або кинзу, що стоять у вазі. Вам потрібен розширюється до низу посудину, на дні якого має бути невелика кількість води. Зелень, що стоїть в ньому, буде зберігатися довше і краще, ніж в холодильнику.

· Свіжі овочі

Овочі, як і зелень, не терплять конденсату, але їх краще зберігати в холодильнику. Що робити? Як зберігати овочіТак, щоб вони залишалися соковитими, але не гнили від вологи? Серветки тут не вистачить.

Вам знадобиться проста губка, а краще дві. Покладіть їх в самому низу, а овочі викладіть зверху. Навіть ті з них, що будуть знаходитися ближче до губок, не почнуть псуватися.

· Чистий мікрохвильовка

Мікрохвильову піч незручно чистити, а спеціальними ковпаками і кришками користуються не всі. Існує вірний спосіб спростити цей процес до максимуму, і знову на допомогу приходить губка.

Просочіть її мильною водою і покладіть в мікрохвильову піч на кілька хвилин при середній температурі. Вода з неї випарується і розм’якшити присохлий жир. За допомогою парникового ефекту ви з легкістю зробите цю роботу!

· Дошка для нарізання

З кухонного начиння саме вона заслужила звання одного з найбрудніших предметів в будинку, особливо дерев’яна. При цьому скляній користуватися незручно, вона занадто важка, а решта збирають в собі залишки їжі.

Важливо добре її мити і вчасно чистити. Одного разу в тиждень буде досить, щоб забути про бактеріях, які можуть там оселитися.

Змішайте оцет з водою 1 до 1 так, щоб вам вистачило на протирання дошки. Залиште її так на хвилину і протріть водою. Чистота і порядок!

· чистка часнику

Мова не про якусь особливій техніці надрізання часточок. За допомогою цього способу ви зможете одним махом очистити відразу десяток зубчиків.

Візьміть контейнер або велику банку, засипте туди часточки і щільно закрийте. Після цього струшуйте ємність протягом 10 секунд круговими рухами. Лушпиння відокремиться сама по собі.

Ці Прості поради виручать квапливих і побережуть нерви принципових. Кому не хочеться, щоб овочі були соковитими, а зелень – свіжої? Поділіться цими Лайфхак з тими, хто цінує час!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.