Пророщена гречка

Здавалося б, тема про користь гречки давно розкрита, адже про її цінні властивості ми чули від терапевтів, дієтологів, ще з дитинства нам про це розповідали батьки. Але пропонуємо звернути увагу ще на один вид цариці круп, який можна зустріти в магазинах, – Зелене, не обсмажену гречку.

Зелена, або «жива», гречка останнім часом стала невід’ємною частиною раціону прихильників здорового харчування. Вся справа в збережених вітамінах, мінералах і макроелементів, кількість яких значно зменшується при обсмажуванні крупи. Особливо корисними вважаються Пророщені зерна гречки, що вживаються в чистому вигляді або у складі страв.

Корисні властивості пророщеної гречки

· У паростках містяться Антиоксиданти, необхідні організму для боротьби з віковими змінами, для підвищення імунітету і очищення від токсинів.

· Пророщену гречку рекомендується вживати при Ожирінні і проблеми із зайвою вагою. Така крупа регулює рівень холестерину, а також містить легкозасвоювані білки і вуглеводи.

· Цілий набір органічних кислот з пророщеної гречки налагоджує роботу Кишечника і регулює кислотно-лужний баланс.

· Зелені насіння містить важливі Омега-3 кислоти, які нормалізують роботу серцево-судинної системи.

· Вітаміни Е і групи В, які необхідні для нормальної роботи нервової системи, синтезу гемоглобіну і обміну речовин, також є в цій крупі. Вітамін Е потрібен ще й при фізичних навантаженнях і сприяє швидкому strong> загоєнню ран.

Як проростити гречку

· Промийте зелену гречку кілька разів холодною водою, видаліть сміття і надколоті шматочки.

· Викладіть гречку в ємність з широким дном: шар крупи не повинна перевищувати 2 см. Залийте гречку водою так, щоб вона ледь покривала її, і залиште на 2-3 години.

· Знову промийте гречку, використовуючи сито, а потім поставте в посуд. Намочіть марлю, складіть її в два шари і накрийте гречку.

· Накрийте посуд з гречкою кришкою, залишивши доступ для повітря, потім помістіть її в темне місце з кімнатною температурою.

· Приблизно через дві доби почнуть прокльовується паростки, після чого варто почекати ще 15 годин, а потім гречку можна їсти.

Пророщену гречку слід зберігати не більше 2 днів в холодильнику. Є її можна як у чистому вигляді, так і використовувати в якості смачної добавки в каші, салати, супи і кисломолочні продукти.

Впевнені, що цей дієтичний і майже екзотичний продукт вам сподобається не тільки через чарівного дії на організм, але і завдяки смаковим якостям. Зберігайте корисну інформацію і діліться статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.