Прийоми супермаркетів

Прагнеш жити Умій вертітись. З цією простою істиною краще за інших знайомі Працівники супермаркетів:Підміна цін і термінів придатності не рідкість в продовольчій сфері, і провернути цю аферу можна різними способами. Найчастіше обманювати покупця вимагає негласний статут, складений недобросовісними роботодавцями.

Редакція «З Смаком» не може ручатися за якість всіх продуктів, які ви купуєте для приготування кулінарних шедеврів. Однак ми можемо вберегти вас від придбання зіпсованої продукції.

Маркетингові виверти

Якщо ви часто чуєте при розрахунку біля каси такі фрази, як «Збій системи» або «Вибачте, ми просто не встигли поміняти цінник», наступна інформація буде дуже корисною. Уважно її прочитати слід тим, хто звик їсти на обід продукти з кулінарії супермаркетів, а також любителям знижок, акцій і просто тим, хто не хоче бути обдуреним.

· подвійна ціна

У деяких супермаркетах продавці можуть розраховувати на премію в тому випадку, якщо їх каса перевищує виручку від реальної кількості проданої продукції. Щоб домогтися цього, співробітники пробивають один і той же продукт двічі. Зазвичай це продукт невеликій вартості.

Для такої махінації підходять жінки з грудними дітьми, у яких думки і руки зайняті дитиною. П’ятниця – рибний день. В кінці трудового тижня мало хто дивиться на чек. Також в «категорію ризику» потрапляють чоловіки без компанії дружин і друзів, яких заговорити не складає труднощів для симпатичної дівчини. При цьому, навіть якщо чоловік помітить підступ, він навряд чи буде роздмухувати скандал після приємної розмови.

· «Старий» цінник

Багато старі цінники зовсім не старі, а якщо апарат вибиває вам суму більше тієї, на яку ви розраховували за певний продукт, вас, швидше за все, намагаються обдурити.

Або прикидайте в розумі суму, на яку набрали продуктів, або стежте за цифрами на моніторі.

· Класика: зміна терміну придатності

Дотримуючись терміну придатності, ви захищаєте себе від отруєння зіпсованою їжею майже на 100% (якщо дотримані всі умови зберігання). При цьому минулий термін не означає, що продукт пропав, але ризик цього зростає з кожною годиною, а виробник вже не несе відповідальності за якість товару. Загалом, термін придатності дуже корисна штука.

Що роблять співробітники супермаркетів? Заклеюють Термін придатності продукту, якщо він зазначений на ціннику (наприклад, на нарізці, пластиковому контейнері з тістечком, коробці з тортом і так далі); затирають дату;заклеюють термін наклейкою з акцією. Ці трюки зустрічаються часто і стали загальновідомими, але не сказати про них ми не маємо права.

· Вся правда про акції

Більшість вже звикло дивитися на акції з підозрою, але правда полягає якраз в тому, що іноді вони дійсно дуже вигідні і безпечні. Це так, коли виробник хоче просунути свій продукт або на складі накопичилося багато однакових товарів.

Але найчастіше акції потрібні для збуту продуктів, термін придатності яких вже добігає кінця. Цілком нешкідливе захід, якщо покупець поінформований, а ціна знижена. Але в якомусь відсотку таких акцій збувають вже зіпсовану продукцію. Дивіться під наклейки і довіряйте тільки термінами придатності, віддрукованим на продукції самим виробником.

· Магазини для прострочення

Уявіть на секунду, що існують особливі ринки збуту вже зіпсованої продукції в їх індивідуальній упаковці. Здається, що її не можна підробити, але бувають випадки, коли в паку з 4 йогуртів в нібито оригінальній упаковці два прострочені, а два немає.

· Ще трохи про прострочених продуктах

Ні для кого не секрет, що продукти з закінчується (чи вже вичерпаним) терміном придатності стоять ближче до покупця, а свіжі продукти слід шукати глибше на полицях.

· кулінарія

Одна з найбільших подлостей – відділ кулінарії. Погодьтеся, не так багато власників вважатимуть за краще готувати з зовсім свіжих продуктів, які і без того куплять. У хід йде продукція, чий термін придатності добігає кінця або скоро підійде. Тому в стравах може бути багато спецій, майонезу, а картопля буде солодкуватої або зовсім позбавленою смаку.

Найбільше варто побоюватися салатів – туди найлегше намішати всякого. Звичайно, якісну кулінарію майже завжди можна розкуштувати, але для цього потрібно ризикнути і купити її.

· нарізки

Окремо виділимо нарізку ковбасних і сирних виробів, яку роблять в супермаркетах. При фасуванні в одну упаковку може йти сир різної якості і терміну придатності, і зовсім погані шматочки ви виявите тільки після покупки.

На такі хитрощі продавці йдуть не з метою отруїти своїх клієнтів, а з метою наживи або для того, щоб банально утриматися на робочому місці. Крім премій за велику суму в касі в більшості супермаркетів також введена система штрафів. Кудись зникла велика партія з молочними продуктами? Вартість вираховують із зарплат співробітників. Прострочили м’ясо до непридатності? Віднімають.

Безсумнівно, є супермаркети, в яких все стоїть на своїх місцях і прострочена продукція відправляється назад виробникам. Це великі супермаркети, в яких часто проводяться перевірки. Вибирайте Якісну продукцію разом з редакцією «З Смаком» і діліться секретами вдалої покупки з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.