Прийоми ресторанів

Їжа – це бізнес, і кожен є його частиною: втамовує голод, насолоджується смаком, купує продукти або продає. Навколо нас так багато їстівного, що пильність втратити легше легкого, і тоді обов’язково знайдеться той, хто цим скористається.

«З Смаком» покаже вам світ їжі таким, яким він буває за лаштунками. А де представлений широкий вибір, де можна загубитися серед назв і цін? Саме час подивитися на Ресторанний бізнес очима продавця і дізнатися себе в особі одного з відвідувачів.

Ресторанні трюки

Деякі з Ресторанних хитрощів, представлених в цій статті, нешкідливі і не приховують у собі загрози. Так, наприклад, будь-якого рестораторові хочеться зробити свій заклад як можна більш привабливим і затишним.

  • Красивих людей саджають у вікна і на верандах, щоб привернути більше уваги і зробити максимально сильне враження.
  • Запах смаженої кави і скошеної трави приваблюють відвідувачів, аромати м’ясних страв розпалюють апетит.
  • В першу чергу відвідувачів у своєму розпорядженні ближче до входу, «на передньому плані», щоб створювати атмосферу затишку і наповненості.

Є й інші тонкощі, які будуть існувати незалежно від вашої уважності або бажання. Наприклад, на великих і красивих столах нерідко стоїть табличка «reserved», але вона не відповідає дійсності. Такі столи тримають в запасі для великих компаній, щоб їх не зайняла якась парочка. Надалі це приносить більше виручки.

А є й такі Ресторанні трюки, про які вам варто знати. Вони спрямовані на те, щоб ви з’їли і заплатили якомога більше – більше, ніж ви розраховували.

Ні риба ні м’ясо

Не існує риби з назвою лосось, є тільки лососеві сорти. Тобто в меню повинен бути стейк не з лосося або червоної риби, а з форелі / сьомги / кіжуча / горбуші. Найдешевші сорти – кижуч і горбуша, а видають їх за дорогу сьомгу і форель, але ви про це ніколи не дізнаєтеся, якщо не уточните.

Те ж стосується і страв з яловичини. Краще поцікавитися, яка частина туші була взята, і тільки після цього вирішити, чи варто вона тих грошей, які вказані в меню. Найдорожчі Страви ресторану приготовлені з м’яса, риба або птиці, тому з ними вигідніше маніпулювати.

Рекомендації офіціанта

Одна справа отримати відповідь про те, з чого приготовано блюдо, але зовсім інше, коли офіціант настійно рекомендує щось спробувати або активно рекламує «блюдо дня», «блюдо від шефа» або просуває якусь акцію.

На перший погляд це може здатися вигідним за ціною, але за ентузіазмом ресторанного працівника ховаються не дуже благородні мотиви.

  • Збут продуктів, яких на складі в надлишку.
  • Використання продуктів, у яких закінчується термін придатності.
  • Отримання відсотка від продажу страв з продуктами певної марки.

Останнє блюдо – найдорожче

Отже, ви в розгубленості і не знаєте, що замовити. Поблизу виявляється люб’язний офіціант, який пропонує на вибір кілька назв, не всі з яких можуть бути вам знайомі (особливо це стосується напоїв). Статистика показує, що на слух запам’ятовується останнє, а останнє – найдорожче.

Назви з фантазією

Чим хитромудрі назва, тим вище ціна. Це не проблема, якщо внизу перераховані основні інгредієнти, але може нею стати. Крутон – це звичайна грінки, і не варто переплачувати за французьке коріння.

Алкоголь на винос

У хороших ресторанах пляшку відкривають при клієнті, інакше існує можливість налити алкоголь іншої якості. Більш того, алкоголь, як і м’ясо, дорога осередок меню, і тут потрібно бути дуже уважним: рожеве вино нерідко всього лише суміш білого і червоного, а відкрита пляшка дорогої марки може містити Перелиту продукцію дешевою.

Подібні маніпуляції, на жаль, не рідкість. Іноді в основі лежить статут самого закладу, іноді – недобросовісний персонал. Тому краще вибрати хороший ресторан, де ви точно будете знати, за що платите і що їсте. Будьте на чеку разом з «Зі Смаком» і не забудьте поділитися цією статтею з тими, хто вам близький.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.